Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zbytečně romantizující a krotký pohled na prý spořádaný život masového vraha. Z námětu tohohle kalibru by přitom šlo natočit mnohem temnější psychologické drama. Jediný kdo se nespokojil se záměrem režiséra, byl výborný Michael Shannon, který působil jakoby přišel rovnou z tohohle hypotetického filmu. Našlo by se i pár dalších věcí, které Icemana povyšují nad průměr, ale zdaleka jich není dost na to, aby celkový dojem vyšroubovaly nějak závratně vysoko. Navíc, až na atmosférické vykreslení doby, nehrají nijak zásadní roli. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vyloženě rodinný typ s mazlivým příjmením, pan Kuklinski, byl ve svém oboru pojmem, není divu, že se ztrátou zaměstnání, která jeho domácnosti zajišťovala vysoký životní standard a zároveň mu byla od dětství koníčkem, který se dědí z otce na syna, stal poněkud mrzutějším, než obvykle. Ale kdo s čím zachází... a tím nemám na mysli zrovna rodinu, ačkoliv... Stejně dobrý v tom, co dělá, je i Michael Shannon, svým zjevem předurčený k personám, ze kterých jde hrůza na všechny způsoby, jenže krom Winony Ryder, kterou bůhví proč rozmrazili, mu toho dost pokazil odbytý scénář, který se důvody, proč se Kuklinski stal ledovým zabijákem s kapánek zvrhlým smyslem pro rodinné hodnoty, zabýval jen náznakově a opakovanou pracovně-otcovskou rutinou uzemňoval divákovu zvídavost, postupující až ke ztrátě zájmu. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Nečekané zklamání, všechno je v podstatě oukej, ale když film skončil, měl jsem pocit, že mě autor o něco ochudil. Film startuje na první našlápnutí, paradoxně na začátku je postava Icemana nejvíce nevypočitatelná a nevíte kterým směrem se bude ubírat. Pak nastříhaně scény toho, jak si Shannon plní pracovní povinností jsou poměrně "působivé". ALE pak jakoby film ztratil směr, sem tam Shannon něco provede, seřve svojí starou, někoho sejme, atd atd. Prostě druhá půlka je docela nudná. Knížka bude asi lepší, ale číst jí nebudu. Tohle se mělo zvládnout líp. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Moc hezký snímek, který je ideální na nedělní večer, když se sejde u televize celá rodina a chce se podívat na nějaký ten oddechový film před tím dlouhým pracovním týdnem, který je čeká. Tento snímek je opravdu rodinný, ale v jiném slova smyslu, jelikož náš hlavní hrdina vše, co dělá je jen pro svou rodinu a to mu přece nemůže nikdo zazlívat, že chce uživit svou rodinu. Jeden dělá řezníka, druhej třeba kuchaře a náš milej Ritchie dělá nájemného zabijáka. No prostě, poctivý zaměstnání jako každý jiný. Taky jde o to, že tento sympatický zabiják se proslavil tím, že své oběti pěkně na nějakou dobu mrsknul do mrazáku, aby ty koumáci na pitevně nedokázali určit dobu úmrtí. Ve filmu se seznamujeme s jeho prací a celkově jeho životopisem jak rodinným, tak i profesním od začátku jeho kariéry až do jeho hektického lapení do klícky, které si v té době užíval celý svět. Možná mu budete držet i palce, protože to byl sympatický pán se smyslem pro rodinu, ale těch vražd bylo přece jenom trochu moc. Některé média uvádějí dokonce, že jich bylo přes dvě stě a že měl dokonce prsty ve vraždě odborového předáka Jimmyho Hoffy. Určitě vám bude líto jeho rodiny, kteří celou dobu nic netušili a kteří dodnes nesou za následky jeho činů vinu před okolním světem. Richard Kuklinski byl opravdovej nájemnej zabiják podle kterého byl natočen tento film podle skutečných událostí  a kterého skvěle zahrál herec s kamenným ksichtem Michael Shannon. A popravdě musím říct, že tvůrci nemohli vybrat lepšího kandidáta na tuto roli, jelikož byl doopravdy přesvědčivý a i když se vůbec nepodobal pravému originálu, tak to zahrál fakt skvěle a proto tomuto snímku dávám zasloužených 80%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je dualita Kuklinského života zajímavá přinejmenším už jen proto, že jeho rodina neměla ani potuchy, kdo s nimi sedí u stolu. Jestliže píší, že měl sklony k násilí, tak ať mi nikdo neříká, že si toho manželka nebo kdokoliv z jeho blízkého okolí ani trochu nevšimnul. Ale dobře, budu se snažit tomu uvěřit, když zavřu obě oči. A to je to nejmenší, co mě trochu rozladilo. Ani ne ta vleklost, ale ty stále se dokola opakující momenty střílejícího Kuklinskina lidi jak housky na krámě, pouze v různých obměnách, kdy to prostřídal s kyanidem i když o tom byl vlastně celý jeho život. Většinou očekávám i u životopisných filmů, že si odnesu něco o čem budu alespoň trochu přemýšlet a něco to ve mě zanechá. Tady toho bylo minimum a za sebe můžu napsat, že v tomhle případě to byl hlavně se svým nečitelným pohledem naprosto excelentní Michael Shannon, který z Icemana udělal mírně nadprůměrný snímek. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (13)

  • V skutočnosti sa dcéry Richarda Kulinskeho volali Merrick a Christin a mal i syna. Zomrel vo veku 70 rokov. (Carol Pifková)
  • Vo väzení Richard Kuklinski tvrdil, že je zodpovedný za únos a vraždu bývalého šéfa odborov Jimmyho Hoffu 30. júla 1975 na parkovisku reštaurácie v Detroite. Kuklinski tvrdil, že Hoffu zložil vreckom naplneným olovom, ktorým ho udrel po hlave a následne mu vrazil lovecký nôž do zadnej časti hlavy. Naložil ho do kufra, telo nechal rozdrviť a predal ho zmiešané s kovovým šrotom japonským automobilkám. Z vraždu mal inkasovať 40 000 dolárov. Tvrdenia sa objavili až po Kuklinského smrti v marci 2006 v knihe od autora Philipa Carla a pravdepodobne nebudú už nikdy doložené. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno