Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Jedině frajer Bébelova formátu si dokáže s nadhledem a grácií dělat sám ze sebe tak brutální prdel pro potěchu ostatních... a navíc u toho stíhá mimoděk vyprávět o tom, že i filmový kaskadér má pěkně tvrdej chlebíček. Tudíž musí čas od času s předstíranou demencí umně balamutit sociálku, v apartním gorilím kostýmu svištět nad hlavami zákazníků v supermarketu a dokola padat ze schodů než jedna rozmazlená a nenapodobitelně přiteplená megastar, co "má závrať půl metru nad zemí", vykouří svou poslední cigaretu. A k tomu všemu musí čelit vilnému aristokratovi, který mu chce odloudit totálně šukedelickou Raquel Welch. Každý holt nemůže být Bruno Ferrari...a to je vlastně moc dobře. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro tuhle francouzskou komedii mám slabost od dětství a stále se k ní ráda vracím, Jean-Paul Belmondo jako Mike Gaucher a zároveň Bruno Ferrari je pro mě nepřekonatelný, neumím si představit nikoho jiného, kdo by to zvládl zahrát tak podmanivým a strhujícím způsobem.. Nepřeberné množství hlášek, které u nás časem zdomácněly, nadupaná jízda, kaskadérské kousky, trampoty s láskou, no a příběh o natáčení filmu ve filmu má pro mě svůj nezaměnitelný šarm.. ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Jó, holt Belmondo se nezapře. Mám pro něj slabost a je vidět, že když dostane pod ruku kvalitní scénář, vznikne (téměř dycky) brutální komedie, u který se supr vodreaguju. Původně jsem pět hvězd dát nechtěl (a to hlavně kvůli pár hluchejm místum a že třeba takovejch kvalit le-gen-dár-ní-ho Muže z Acapulca to zas nedosahuje), ale když mi i po tejdnu od zkouknutí přivádní většina scének úsměv na tváři a že si ustřední melodii musím furt dokola pobrukovat, neváhám s nejvyšším hodnocením. Bruno Ferrari na hrad !!!! Jinak ty Belmondovy zvonáče jsou fakt zlý. :) ()

lupuscanis 

všechny recenze uživatele

CLAUDE ZIDI, ZVÍŘE (1977) ________ Krásné a těžko uvěřitelné, jak tenhle film, i kdyby se hodně snažil, nedokáže ani trochu zestárnout. Nejlepší komedie o filmu ve filmu všech dob, která oslavuje bláznivě kinematografické fluidum, které k filmu jako takovému patří tak nezpochybnitelně jako "kamera a klapka". Mám Bebela rád jako drsného gangstera, který se neusměje i jako mladičkého rebela bez příčiny a bez dechu v Godardových nenechavých rukou, ale ve Zvířeti vládne tak neodolatelně všebarevným šarmem, že zdaleka nepodléhá jen - v tomto filmu spíš permanentně nahá, než oblečená - Gorgonna, děvka i světice Raquel Welchová. ________ Ještě něco. Dlouhá, ale pro mě důležitá věta. Bebelův vzácně vážný výraz tváře se sotva znatelným náznakem úsměvu po té, co vyběhne schody, zazvoní a s grácií sobě vlastní a s půlkou pugetu v ruce se nechá vyrazit od zhrzelé snoubenky, když pak už z ulice letmým "posledním" pohledem vzhůru spatří Raquel ana aranžuje vršky tulipánů do vázy, pohled odvrátí a v klidu nastartuje džíp - pro mě, jakožto muže se srdcem rošťáka a nikdy neslábnoucí slabostí pro krásné ženy, je v tom jediném pohledu zkondenzované snad všechno, co by měl chlap vědět o životě. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Snímku nemožno uprieť dravosť, poctivé kaskadérske kúsky, chytľavé naháňačky a svižný dej, ale to je asi tak všetko. Belmondo očividne prehráva a nestíha meniť role, kde v tomto období skákal z jedného filmu do druhého tak, že s jedným typom charakteru odohral niekoľko filmov. a je to cítiť najmä na feelingu jeho postáv, ktoré sa mi miestami po pár filmoch spätne dokonca plietli a týmpádom neboli ničím výnimočné. 55%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (32)

  • Ve filmu je celkem čtyřiadvacet kaskadérských čísel. Jeanu-Paulu Belmondovi (Mike Gaucher / Bruno Ferrari) připravoval automobilové scény osvědčený Rémy Julienne. Čistě fyzické sekvence chystal Claude Carliez. (Pierre)
  • Futuristické vozidlo "SLX 3000" s obrovským křídlem, které Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) řídí v jedné ze scén, je ve skutečnosti dovedně přemaskovaný Chevrolet Impala Convertible ročník 1959. (Stejšn)
  • Zámek, kde se odehrává svatba, je Château de Vigny. Byl postaven v roce 1504 na místě středověké stavby pro kardinála Georgese d'Amboiseho s podstatnými úpravami v 80. letech 19. století v trubadúrském stylu pro svého tehdejšího majitele, hraběte Philippe Vitaliho, prince ze Sant'Eusebia. (sator)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama