Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

Morien 

všechny recenze uživatele

Sera Davose budu stanovat navždy, ale v případě Poslední cesty Demeter se mé srdce nepohlo. Tvůrci nepřišli s ničím, co by překročilo jednu či dvě věty, kterými se dá příběh/celý projekt popsat. Film si nenechal/nevymyslel žádné tajemství, kterým by diváka překvapil, a samotné provedení není na takové úrovni, aby existenci filmu ospravedlnilo. Proč to nefunguje jako malý atmosférický horůrek podle mě tkví zejména ve slabém soundtracku a špatném přidělování času jednotlivým záběrům a událostem. Nikdy nepřijde žádný zvrat. Na důležitých záběrech (poslední oheň na moři například) oko kamery setrvá jen chvíli a moment tak nemá šanci se stát opravdu působivým a srdceryvným, zato nic neříkajících záběrů tmy je tam subjektivně tak půlka stopáže. Škoda. Očekávání jsem sice neměla velká, ale i tak je film bohužel nedokázal naplnit. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Hrozne silenej slowburn, kterej vypada hrozne dobre, ale ta stopaz a to tempo je zabijak..nastesti me to nevadi, ja rad pomaly veci, ale vsichni kolem me usnuli, proste je to zdeptalo..je tu stejnej fracek jak z cowebu naopak je tu lepsi a to o dost cgi monstra - ten demeter vypada fakt dobre. pribeh,vyprava je fajn - gore dobry tvle a hlavne je tu jedno jestli ses dite,koza,kokot nebo cernoch - demeter to zmasti vsechno tvle.. ale to tempo..vypadne chciplej ze zeleniny a hodinu a pul mu trva nez se dozere a film je jakkdyby ve smycce - tenhle vecer budes u kormidla ty, dostanes pres picu rano se divi ze zmizel, dalsi vecer je tam zase jinej borec a takhke se to snad 3x protoci nez je napadne stim neco delat 😂 no slabsi 3* hvezda atmoska,demeter,prostredi jako plus domov bez krys neni domov 🫵 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Demeter sice po x-té neomílá draculovskou story a rozvádí jen jednu její opomíjenou/nepodstatnou kapitolu (která ovšem má potenciál na solidní horor), zůstává ale jen u řemeslně natočené vyvražďovačky v pěkných kulisách, bohužel bez výraznější atmosféry, napětí, spádu nebo zajímavých nápadů. Někdo si to i tak vychutná, ale na mě je to málo. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Popravde určité sklamanie, pretože som čakal extra krvavý temný príbeh, ale naplnilo sa mi to len sčasti. Temné to možno bolo, ale najmä kvôli tomu, že väčšina sa odohrávala samozrejme v noci. Drsné to bolo málo, pretože žiadne ultra gore scény sa tam nenatlačili. Ľakačky sme nedostali žiadne, po technickej stránke to však bolo vysoko nadpriemerné. Casting celkom ušiel, ale v podstate ani jedna z postáv nebola vyslovene tak sympatická, že by jej človek riadne nadŕžal. Dracula bol spracovaný viac ako len slušne, ale absolútne sa nevyužil jeho potenciál. Na druhú stranu si viem predstaviť prípadné pokračovanie, ktorému by otvorený koniec napovedal. Kde sú časy upírskych filmov ála 30 dní dlhá noc? To bol luxus vtedy a bol by aj dnes, kedy by nielen obstál v súčasnej konkurencii, ale aj by ju deklasoval na plnej čiare. Popravde aj pôvodný Dracula s Hopkinsom, Reevesom a Oldmanom mal viac čo do seba, ako toto. Nebolo to márne, ale určite som mal vyššie očakávania. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

André Øvredal by potreboval ďalší hororový hit, predsa len jeho masterpiece Autopsy of Jane Doe bol už dosť dávno a odvtedy nám doručil len nevýrazné Nočné mory z temnôt. No a Last Voyage of the Demeter aj napriek evidentnej snahe ním s najväčšou pravdepodobnosťou nebude. Hlavným kameňom úrazu je podľa mňa už samotný námet a jeho spracovanie, pretože Last Voyage of Demeter ja taká Nokia v terajšej dobe medzi smartfónmi. Z nostalgie na nich spomíname, aké boli super a základnú funkciu (zavolať si/postrašiť) splnia ako tak i teraz, no už to skrátka nie je ono a dnešné kúsky sú modernejšie, zaujímavejšie a dynamickejšie. A taký je aj film. Prostredie lode je pekné, natočené i odohraté je to solídne, maska Drakulu je perfektná a Javier Botet si pripisuje ďalšie pamätné monštrum do filmografie. Poteší, že zraniteľné sú i deti a ženy, nechýba tomu gore a krv ani typické drakulovské trademarky. No nie som si istý, či som to (jedna kapitola z Drakulovej knihy ako celovečerný film s dĺžkou 2 hodín) potreboval vidieť. Jednak znalcom kompletného príbehu uniká moment prekvapenia ako to dopadne, no a za druhé: 2 hodiny spôsobili veľa hluchých miest a dialógovej vaty. Nehovoriac o tom, že zúfalú a beznádejnú atmosféru z paluby lode sa ku mne do izby tiež nepodarilo 100%ne preniesť. Demeter ma vo výsledku ničím neurazil, ale ani vyslovene nenadchol. A to je hlavný problém... 55% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Film je adaptáciou jednej kapitoly "Denník kapitána'' z knihy "Dracula" od Brama Stokera z roku 1897. (Ronan)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama