Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barbar Ronal (Pierce Gravens) je mladý muž s nízkým sebevědomím. Je opakem všech svalovců a je to slaboch. Musí však převzít odpovědnost za osud svého kmene. Zlý pán Volcatar (Lars Mikkelsen) pořádá nájezdy na vesnici a unáší postupně všechny její obyvatele. Až na Ronala. Ten je nakonec nucen vydat se na dobrodružnou cestu, aby zachránil celou svou osadu. K výpravě se také přidávají další osoby. Alibert, Zandra nebo Elric. Všichni se pak snaží vyřešit vzniklé problémy a zachránit vesničany. (Terva)

(více)

Recenze (53)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI JEJICH JEDINÁ NADĚJE, RONALDE. JSI JEDINÝ BARBAR, KTERÝ ZBYL“..... /// Ronald je ufňukanej chcípáček bez piercingu, kterej má snad něco navíc jen ve slipáčích, a v tomhle světě potomků Crana, zdá se bejt poněkud ztracenej. Ale na to mu sere pes, protože teď má úkol. Naštěstí mu bude pomáhat jedna zasraná násilnická psychopatka, která obstará většinu z tý spousty agresivity místo něj. Dávný svět hemžící se Elfy a jiným svinstvem, občas (a určitě schválně) připomíná ten Tolkienův. Pohádka pro dospělejší určitě pobaví i (starší) děti. Těm mladším prostě na návštěvě u Amazonek v posvátný pářící chatrči zakryjete oči (a uši). Metalu lační barbaři se dočkaj až při závěrečnejch titulkách a já přiznám, že původně to vypadalo na daleko větší nářez! ZASRANÍ BARBAŘI! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci bejt součástí světa, ve kterým je Elrondova matka distributor trávy. 2.) Jsem známej veršotepec...např.: ,,Zkus ruku na můj nástroj dát, naučím tě na něj hrát....“. 3.) Tak nějak vzpomínám. 4.) Thx za titule ,,Miki226“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě blbina, jejímž největším mínusem paradoxně ani není oplzlost a vulgarita (vlastně je velmi osvěžující a kouzelně absurdní pozorovat animované postavičky, které hlásí "What the fuck?!"), jako spíše nezvládnutí zcela základních věcí, kterými jsou třeba záběrování nebo střih. Díky tomu, v kombinaci s objektivně výrazně slabší animací působí Ronal neohrabaně, scéna souboje s létajícími potvorami je vyloženě nezvládnutá a podobných, více či méně do očí bijících lapsů je ve filmu vícero... Na druhou stranu výrazně lepší než Terkel má problém.... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Sakra, strýčku. Kdo by na nás asi tak útočil? Jsme zasraný barbaři! Všechno zlikvidujeme. Nikdy na nás nikdo nezaútočil.“ - „Ale stát se to může.“ A mohlo by to mít nedozírné následky…Mé první filmové setkání s trojkou dánských animátorů. Ronal je animák, který není pro děti. Krom humoru plného sexuálních narážek má i dost násilí a nechybí také smrt. Vtípky nejsou úplně mimo, navzdory jednoduchosti občas překvapivě zafungují, přímočarý děj dokázal udržet mou pozornost po celou dobu a pomohla i spousta motivů splácaných dohromady (barbaři, amazonky, levná verze světa Pána prstenů atd.). Hlavnímu hrdinovi, který se snaží napravit své fatální selhání, se dá docela v klidu fandit, film mi rychle utekl a s přihlédnutím k těm pár dobrým nápadům to vidím na čistý průměr. „Hlupáku! Ty tvoje pitomý nápady nás málem stály život.“ - „Jen jsem se pokoušel vyhnout všem problémům!“ - „Tak ty ses pokoušel?! Doufám, že ti tenhle příklad stačil, Ronale. Na misi jsou vždycky nějaký problémy. Musíš je řešit, a ne je jen obcházet!“ ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Mix Pána prstenů, Rudé Sonji, Barbara Conana a kdo ví čeho ještě. O to nic, já jsem pro každou srandu. Nemám nejmenší problém zasmát se humorným parodiím. Tady se tvůrci sice snažili, ale evidentně se jim to vymklo z rukou. Neustálé narážky na koule či prsa nutně hned neznamená třeskutě vtipnou legraci, u mě to mělo spíše efekt opačný. Proto mě, vesměs celou dobu, provázel občasný úšklebek a u velmi častých lascivních "fórků" zvednuté obočí. Celý animák se nese v duchu obscénnosti. Teplý, elfský hopsalín k smíchu ale byl. Na druhou stranu hudba byla třeba dost dobrá! Závěrečné titulky spojené s metalovou písní mě konečně trochu rozesmály. A abych jen nekritizovala ... nebylo to zas úplně out. Ke zhlédnutí to je, ale doporučovala bych po desáté až děti zapadnou do postele nebo před desátou, ale děti poslat k babičce. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

svěží oplzlost a humor se sem tam netrefí do mého vkusu (parodie na Pána Prstenů, kupříkladu, nebo záchodové fórky) .. Což je ovšem tohoto filmu problém nejmenší, neboť vtípky samotné i všechno ostatní jede jenom na půl plynu, někdo měl ve scénáři prudce dupnout na pedál a hravě zneužít prostor, který se tvůrcům nabízel, jelikož možností natočit parodický fantasy animovanej film pro dospělého diváka nebude moc ani v Norsku... Pro mě další Skandinávské, animované zklamání po Metropii. Některé technické nedokonalosti ignoruju, jednak proto, že jsem se sem tam slušně pobavil, druhak proto, že scénář je mrven víc než stránka technická. Lepšímu dojmu dopomohla titulková písnička s kostlivým bratránkem Edieho od Iron Maiden ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Na začiatku bola temnota, v ktorej vládol démon Zool, utlačovateľ ľudí. Nastal deň, keď sa z tieňov zrodil bojovník všetkých bojovníkov Crane, nositeľ meča bohov a postavil sa proti démonovi. Svojim mečom hrdinsky ukončil jeho vyčíňanie a doviedol ľud k víťazstvu. Teraz znovu prichádza doba, keď ľudstvo je v ohrození a znova potrebuje hrdinu, ktorý pozdvihne meč bohov a zachráni ich pred skazou. A preto prichádza barbar Ronal.---- Veľmi dobre spracovaná Dánska sága, odetá v animavonom prevedení, s prekipujúcou vtipnosťou na každom kroku a vynikajúcim grafickým, nápaditým prevedením od démona až po prsnaté amazonky. Kombinácia barbara Ronala, ktorý svojou "silou" vyčnieval z radu bojovníkov a teenegerského muzikanta Aliberta, túžiacom po dobrodružstve, vytvára úžasný vír humoru, do ktorého sa pridávajú aj ostatné postavy. Jednoducho mne tento animák veľmi zalahodil, pretože mám rád historickú tematiku barbarov, Vikingov a elfov podloženú na severskej mytológií a pretože vysoko prekonal moje očakávania.90% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Animačne to nie je žiadne veľdielo, ale vtipné je to naozaj dosť. Rozprávka určená dospelým, deti by asi nemali počúvať nadávky ako You skinny bitch! alebo pomerne často sa opakujúce slovíčko Fuck. Tu by stálo za to urobiť český dabing. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Laciný, obyčejný a nepříliš zábavný animák, který už názvem napovídá, kde má hlavní inspiraci. Bohužel tvůrci nejsou příliš kreativní a nedokáží sepsat ani zajímavý příběh ani jednotlivé scény (ať už ty vtipné nebo akční). ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Hodně drzá animovaná fantasy, když si bere na paškál Pána prstenů :-( :-D Ronal je takový barbarský břídil, krom obr kulek tam dole mu příroda moc nenadělila. Pohádka si dělá srandu sama ze sebe stejně, jako z několika vážných fantasy - zejména z Pána prstenů, který na nás promlouvá z několika záběrů, dialogů aj. Začátek je celkem k popukání, pak už kvalita klesá. Animace podprůměrná, ale asi stejně nebylo záměrem udělat vizuální bombu. Na Barbara Ronala se časem určitě zapomene na rozdíl od bratra Conana, ale když už tu je, tak jako oddechovku k zasmání určitě doporučuju. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Trailery naznačovali, že by mohlo jít o drsnou jízdu plnou humoru. Výsledek? Bohužel, místy příliš nudné, strašně předvídatelné a zase tak moc vtipem to nehýří, jak slibovaly trailery. Je to škoda, ale i přesto, se u toho člověk relativně zabaví. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Po nabušených trailerech jsem se fakt hodně těšil na vychytanou animovanou parodii na super hrdinské fantasy. Nedočkal jsem se. Příběh se místy vleče trochu nudně, a vtipy jsou občas hodně pubertální, nicméně čas od času se objeví tak neskutečně podařený zápich, že mě to nahlas rozesmálo - jenže koncentrace podobných scén bohužel není taková, jako v traileru. Trochu mi přišlo, jako by mezi autory došlo k nějakému sporu o tom, co bude cílovou skupinou filmu, a nevyhrál nikdo, a tak je to chvíli pro děti, a chvíli zase pro dospělé. Hodnotím jako nevyužitou šanci pobavit všechny... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák o slabém barbarovi, který zůstane na svobodě jako jediný z vesnice po útoku hordy zlého pána Volcatara. Ronald slíbí umírajícímu strýci, že se vydá na záchranu vesničanů. Cestou se k němu připojí obtloustlý a věcně nadržený bard Alibert. Dále pak drsná, Rudou Sonju připomínající Zandra, kterou může získat ken muž, který ji přemůže a takový dementní elf Elric, který jim dělá průvodce. Pohádka je hodně vtipná a paroduje některé filmy o fantasy hrdinech. Jen bych jí nepoušťel dětem, protože zde zrovna nemluví slušnou formou a taky některé scény vůbec nejsou pro prcky. Filmek sice není technicky na výši oproti dnešním animákům, ale pěkně se na něj dívá a má skvělej humor. Za mě 86% :) ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Zatraceně tohle mi sedlo jako prdel na hrnec. Tvrdá hudba, vychytané scénky......... nevím co dál napsat. Snad jen, že animace vám může připomínat jeden film o drakovi který se musel vycvičit. Prostě já jsem zpokojenej. Žádnej rocker by si to neměl nechat ujít. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Takový "trošku jiný" animák, který díky svým sexistickým narážkám rozhodně není pro děti. Ale o to více si jej užijí dospělí. Já se místo opravdu kvalitně bavil nad různými povedenými scénkami a dialogy 18+ :D ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Barbarský animák postavený na palici. Mohla to být magořina roku 2011, bohužel místy je film skutečně "hluchý" a krom tu více tu méně dobrých vtipů a narážek rozhodně nečekejte nějaký nápaditý příběh. Celý film ale zadupou do země závěrečné titulky, zpívající lebzy nemají chybu :) ~~~ Zpracováním, animací i humorem (tady mnohem více dětem nevhodným :) bych to přirovnal ke Karcoolce. ~~~ PS: Ronal je barbarem i filmem 100x lepší než Barbar "Waikiki" Conan. ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Slabota, čekal jsem že dánský animák inspirovaný zábavně kýčovitým glam metalem bude jakkoliv nekorektní, originální a buransky vtipný. Místo toho ale tvůrci vytáhli základní příběhové schéma použité v 99% jiných dětských animáků a naroubovali svůj film na něj. Takže Ronal je slaboch který někam jde s rádobyvtipným týpkem, drsnou ženskou a aspoň trochu originálním teplým elfem aby vysvobodil svojí vesnici, pomstil smrt kohosi na vozíčku a zabil strašlivou příšeru, vše předvídatelné do nejmenších detailů a povětšinou zoufale nudné. Díky tomu vznikl film, který se tváří jako že je určený pro dospělé, zároveň je však humorem i čímkoliv jiným očividně zaměřený na malé smrady. Přitom prvních pár minut, do útoku temných zrůd odkudsi z daleka, stejně jako trailery vypadalo nadějně. Asi jsem si měl dříve všimnout podtitulu Babes, balls and muscles in 3D for the whole family! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně už jsem se z toho účetnictví musela zbláznit, když jsem schopná bez mučení říct, jak se mi tenhle šílený příběh líbil. Nenudila jsem ani na chvilku. Pořád se tu něco dělo. Jednoduchost a předvídatelnost příběhu považuju za jeho plus, protože tu nehrozí překombinovanost. Jen bych tenhle film nepouštěla dětem. Sprostá slova tu létají vzduchem velmi často a oblečky barbarů nejsou zrovna jako od Chanela. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Ďalší produkt pásovej výroby animákov, v ktorom sa originalita námetu rozpustila v mori filmových vykrádačiek a viac -menej vtipných heftov. Skrátka, nudil som sa! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Terkel žádná sláva, Cesta na Saturn geniální a Ronal opět sklouzává do průměru, tentokrát proto, že nebyl vtipný. Příběh jako takový je tuctová podívaná, kde se stane přesně to, co člověk očekává a bohužel se nekoná prasácký festival dementních fórů, takže docela zklamání, i když jsem si sliboval hodně. 50% ()

Reklama

Reklama