Reklama

Reklama

Útok na věžák

  • Velká Británie Attack the Block (více)
Trailer 1

VOD (1)

Producenti filmu Soumrak mrtvých uvádějí Útok na věžák, strhující, zábavné a strašidelné akční dobrodružství, ve kterém se pouliční gang mladistvých utká s invazí brutálních monster z vesmíru. Londýnské sídliště se tu mění na sci-fi bitevní pole, byty pro lidi s nízkým příjmem se stávají pevností v obležení a z bandy výrostků jsou nezastavitelní hrdinové. Centrum města se utká s vesmírem a bude to bomba. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (501)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejakou komedialni jizdu s Nickem Frostem a docela jsem se tesil. Ale nic takovyho jsem bohuzel nedostal. Jednak Frost tu ma tak petiminutovy cameo zhulence a jinak je vse na parte vicemene nesympatickejch grazliku, ktery pobihaj v kapucich po okoli a vecer byste je potkat nechteli. Nicmene ackoliv je pribeh vysoce jednoduchej a jsou to jen ruzny honicky grazlove vs. alieni bud po ulicich a nebo v panelaku, udrzuje si to docela solidni tempo, alieni jsou trikove docela povedeny, sem tam je tu i nejakej ten cakanec krve a obcas padne nejaka ta hlaska. Nicmene rozhodne to neni ani horor, ani komedie, proste takovej mix od vseho neco, kde ale nic neni uplne dotazeny. Ale i tak slusny 3*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přišli sem v míru, jen ošukat svou samici, avšak udělali jednu chybu, přistáli do ghetta. Ubozí mimozemšťané! Skupina mladistvých, asociálních negrů, bílých socek a smažek, strážících svou úrodu, kterým by jeden nejraději vytrhal nehty a pak zavolal nejbližšího deratizátora, jim dá jejich omyl pěkně sežrat. Albion totálně vyškolil Abramse v tom, že se dá s pár odpudivými spratky a desetinovým rozpočtem natočit ultimativně zábavný Super 16, který nemusí nutně vypadat jako disneyovský homoítí. Nicméně na akční komedii je to pěkně znepokojující film s důrazným mementem: Když s tím svinstvem nezmůže nic ani invaze lidožravých mimozemšťanů, tak jak asi skončí vládní sociální a asimilační projekty? Docela by mě zajímalo, jak by dopadl třeba takový Útok na Chánov. Asi by létající talíře v minutě stáli na špalkách bez autorádií a nad ohništi panelákových obýváků by se gurmánsky otáčeli načesnekovaní vetřelci. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl velký problém fandit hlavním hrdinům, tedy nepřizpůsobivým smradům napomáhajícím rozkladu společnosti. Během filmu jsem se ale nakonec dokázal od tohoto faktu odprostit, a vlastně proč by měli být vždy hrdinové jen kladní? Je zde pár dobrých hlášek a několik opravdu masakrózních scén s dobře udělanými efekty a originálními emzáky. Komedie je tu jen potroškách, ale nasmál jsem se a místy to byla i docela síla. Dostalo se mi povedeného sci-fi zážitku z místa, odkud bych to nejmíň čekal. Palec nahoru. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nářez i s pouhými dvěma pivy v hlavě, takže Cival iba klame. Muzika film dokonale nakopává (naštěstí žádný pravověrný hip hap hop), hlášky jsou převážně netrapné, figurky hezky vyprofilované (bílý negřík a mladý přírodovědec největší sympaťáci) a černější než černý mimozemšťani k sežrání (plyšák by byl stylovej, kam se hrabe Gizmo). Kvalitní zakončení Varů. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"My fucking heroes" Tradiční boj o teritorium ve velmi netradičním pojetí. Znepokojivě aktuální, vtipné i tam, kde byste to nečekali, béčkově laciné i překvapivě dobře vypadající (podle potřeby) a s postavami, které by mohly mít slovo "ambivalentní" vytetované na čele. Když drzé sci-fi od geeků pro nerdy (nebo opačně), pak tohle, ne poameričtěný Paul. 85% Zajímavé komentáře: JFL, verbal, Honza dAve, Lachvos ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Wyndham Block, ve kterém se příběh odehrával, byl pojmenován podle spisovatele Johna Wyndhama, autora několika sci-fi románů pojednávajících o mimozemské invazi. (Martrix)
  • Režisér Joe Cornish uviedol, že sa nechal inšpirovať snímkou Znamenia (2002). Predstavoval si, čo by sa stalo, keby k udalostiam z filmu došlo v južnom Londýne. (misterz)

Související novinky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

Útok na věžák se oficiálně dočká dvojky

19.05.2021

Před deseti lety přišel britský režisér a scenárista Joe Cornish s žánrovým mixem o gangu mladistvých delikventů, který musí čelit invazi brutálních monster z vesmíru v prostředí londýnského sídliště… (více)

Jak vznikla britská tajná služba?

Jak vznikla britská tajná služba?

29.03.2014

Špiónů není nikdy dost. Prakticky v každém druhém blockbusteru se představí někdo od CIA nebo FBI, nejslavnější filmový ostrostřelec má ale domov jinde. James Bond je (samozřejmě fiktivním) agentem… (více)

Černošské kladivo na Hitlera

Černošské kladivo na Hitlera

16.03.2014

Když se před třemi lety objevil v hlavní roli malé britské sci-fi Útok na věžák, nikdo ho neznal. Za svou roli byl nominován na několik britských ocenění pro hereckého nováčka roku, od té doby se… (více)

Hledá se režisér pro Star Trek 3

Hledá se režisér pro Star Trek 3

04.11.2013

A vypadá to, že studio Paramount a produkční společnost Skydance mají favorita. Ještě nedávno padala jména typu Jon M. Chu a Rupert Wyatt. První se ale zřejmě vrhne na G.I. Joe 3 a druhý, ačkoli zněl… (více)

Reklama

Reklama