Reklama

Reklama

Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují. Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit…. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (468)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, který se v bohaté filmografii Bena Stillera lehce ztratil a kdyby mi bratranec neřekl, že je to celkem dobrá oddychovka, asi bych na něj zapomněl i já. Takže tedy Stiller, Vaughn, Dewitt a Hill tvoří celkem slušné kvarteto, které nejde pro jednoduchou hlášku daleko. To je ale asi tak všechno, obyčejné lokace maloměsta mi celkem vadily, ovšem tento neblahý fakt mi trošku vynahradila hudba, která byla vybrána citlivě, když se v ní vyskytují celkem známé songy. Celkově se ale rozhodně nejedná o nic velkolepého, ovšem žánr sci-fi tomu svědčí, protože bez toho by to byla jen laciná, a pravděpodobně i nudná, komedie...62% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

No jejej, to je kritiky. Ale přiznám se, že jsem někdy rád, za tak negativně komenty, protože pak čekám totální koninu a ve výsledku jsem častokrát mile překvapen. The Watch je skvělý mix výplachové komedie, kde nemusíme hloubavě přemýšlet kdo, co a proč, se sci-fi tématikou, která baví už od samotného začátku. Hlavní čtverka dle mého gusta, celý příběh a stavění děje naprosto bez problémů. Několik scén je fakt skvělých, alieni na úrovni, snaha o záhadnost a napětí v několka případech funguje a konečný šůting s několika slowmotiony no problemo + řízný OST. Ano, vynechal bych vážný rodinný problém Stillera a nechal bych celou stopáž v crazy style, ale proč bych se proboha měl u KOMEDIE, vy aliení mozky, zabívat tím, že mají smrtelné místo na koulích a podobnýma krávovinama. Tohle není životopisné drama. V rámci žánru a spojením s emzáckou invazí je to rozhodně povedené a zábavné. 3,65*, tudíž podpořím 4*, protože na ty komenty se nedá dívat :). ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

V rámci sci-fi komedií klidně za 4 rudé, protože tenhle suchej humor mi docela sedí a je škoda, že ho docení jen málo lidí. Taky je zajímavé sledovat jak jsou fóry o kouření ptáků, honění péra a konzistenci mrdky haluzoidně vybalancované tak, že jsou sice z podstaty zbytečně záchodové, ale podané jsou tak, že pořád vyznívají vcelku jemně a nezávadně. Ve srovnání s podobným Worlds End hlídka s přehledem vyhrává jak ve fórech, tak v celkové záživnosti a svižnosti. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NESMÍTE ZABÍJET LIDI A BRÁT JIM KŮŽI! TO NENÍ FÉR! A PROTO BYCH RÁD ZALOŽIL SOUSEDSKOU HLÍDKU…..“ /// Emzáci stahujou lidi z kůže. Jenže si zvolili pro invazi blbej flek! ONI jsou 4, jsou neohrožení a konečně maj důvod, jak zdrhnout z domu a jezdit autem, který smrdí pivem a chcankama. Fóry na píchání, na péro a spousta hemzů pro náctiletý publikum – jo, můj puberťák (jako syn vole!) se bavil. Já voceňuju ty lehký nakopnutí k odkazům na jiný filmy a když přistoupím na tu jejich hru, že si chtěj vlastně jen dělat prdel – tak to celkem ujde. Škoda že to není moc vtipný (jako i pro mně). Seru na to, aspoň teď vím, že nejsme sami! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem fanda LOTR a několik let přemejšlím, jestli trpaslíci zabíjej jen skřety, či jestli bych trpaslíkem sejmul i ,,emzáka“. 2.) Zjistím, jestli k ,,otevření vočí“ vede cesta přes cucání koulí. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Máte nejaké odtlačky?“ – „Robíte si srandu? Kedy sme to podľa vás mali stihnúť? Sme tu len dve hodiny. Viete, koľko nám trvalo iba natiahnutie žltej policajnej pásky okolo miesta činu?“ Úplná bieda. Frat Pack zrejme nadobro skončil (68-miliónová celosvetová tržba pri 68-miliónovom rozpočte, ehm). A ak nie, mal by. Stiller a Vaughn sa snažia, inak sa ale humor Frat Pack vôbec nehodí kombinovať so sci-fi zápletkou, pretože väčšinu času je to zlý sen. Občas sa dá vybrať vtipnejší kúsok, ale takých je skutočne málo a väčšinou je Susedská hliadka len nuda a nevtipná bizarnosť. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)
  • Režisér Akiva Schaffer začal na filmu pracovat okamžitě po odchodu z pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Nejdříve přibral do týmu Bena Stillera, kterému se jeho vize zalíbila. Poté do projektu vstoupil Vince Vaughn a Jonah Hill, jehož role mu byla částečně psána na tělo. Poslední herec měl být někdo ve Spojených státech neznámý a Schaffer vybral Richarda Ayoadea, který ho zaujal v seriálu Garth Marenghi's Darkplace (od r. 2004). Přes víkend zhlédl seriál Ajťáci (od r. 2006) a v pondělí nabídl Ayoadeovi roli. (Brousitch)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v americkom štáte Ohio, tak filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v štáte Georgia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama