Reklama

Reklama

Piráti!

  • Velká Británie The Pirates! In an Adventure with Scientists! (více)
Trailer 2

Film ukazuje události, které se přihodí bandě bodrých smolařských pirátů, když křižují sedm moří v dobrodružství hodném barona Prášila. Tato komedie začíná, když Pirát kapitán se svou posádkou vytáhne do bitvy proti svému soupeři Černému Bellamymu, aby získal kýženou cenu „Pirát roku“. Jejich cesta vede z Karibiku až do viktoriánského Londýna, kde se setkají s všemocným nepřítelem, který je odhodlán vymazat piráty z povrchu zemského jednou provždy. Piráti zjišťují, že jejich pátrání je vítězství dobrosrdečného optimismu nad nudným násilím zdravého rozumu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (284)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ou, tak tohle bylo slabé, až mi z toho bylo smutno. Zoufale nevyužitý Darwin (když už vidím v příběhu takovou postavu, tak od toho čekám něco sofistikovanýho, u všech druhů), poměrně slabý humor a nijak zvlášť dobré postavy. Skvělá plastelínová animace to nezachrání. Po Slepičím úletu či Králíkodlakovi jsem zkrátka čekal úplně jinou ligu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ne všechno co vypadá jako animák od Aardmanů je animák od Aardmanů, smutná to pravda. Blíž než k epickému Wallaci a Gromitovi či snad Slepičímu úletu mají Piráti! k obyčejným CGI animáků vznikajícím vůkol všude, jen pár originálnějších gagů a jistá "britskost" ve feelingu z filmu se trochu vymyká. 7/10 ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Vynikající animák, kterým Aardmani potvrzují, že dokáží vyplodit zábavný a přitom těžce inteligentní film pro celou rodinu, u něhož se pobaví úplně všichni. Moc mě bavily všechny obrazové fórky, které byly neuvěřitelně invenční a roztomilé. Ono vůbec v každém záběru je tolik nápadů, že by někteří kolegové mohli závidět. Po celou hodinku a půl jsem se ani chvíli nenudil a nechal se unášet tím, co tvůrci vymýšlejí a vyloženě jsem si liboval v jednoduché, byť dost zábavné zápletce, která si dělá legraci nejen z pirátských filmů. Příjemně mě potěšil i český dabing, který se velmi povedl a hlavně používá v drtivé většině neoposlouchané hlasy a je na něm vidět, že dabéři se mu věnovali a ne jen suše odříkali. Opravdu velmi příjemný filmek. Nebýt horší animace, která nezapře plastelínovou minulost společnosti a není vůbec dokonalá, nebylo by vlastně co vytýkat. Všechno se ale bohatě vynahrazuje úchvatným příběhem. 90% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Třebaže plastelínová animace je tentokrát doplňována o digitálně animovaná prostředí či objekty, výsledkem je klasická ruční práce a film, který má nakročeno k tomu, aby se stal další aardmanovskou klasikou. Nakročeno, protože jakmile se mě někdo s pistolí u hlavy (nebo lépe s šavlí u krku) bude ptát, jaký jsou Piráti vlastně film, budu muset s rizikem (protože ten někdo může být od Aardmanů) zamumlat „skvělý, ale ne bezchybný.“ Toto vágní tvrzení vysvětlím, když dovolíte - více viz Douglasovy poznámky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ardmanovci tentokrát cielia na menšie publikum, ale skôr iba vekovo a nie na deti ľubovoľného veku. Nezaujala ani zápletka, ani Londýn, ani kráľovná. Ako exemplárny príklad môjho sklamania zo štýlu humoru Pirátov uvediem pokusy hlavného hrdinu o prepad niekoľkých lodí, pričom štyrikrát po sebe narazí na posádky bez pokladu. Sledujeme tak v podstate viac krát opakovaný jeden vtip, čo určite poteší menších divákov, mňa to skôr otrávilo. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Charles Darwin byl ve skutečnosti členem společnosti Gourmet or Glutton, ve které se mimo jiné pojídala neobvyklá zvířata, jako sovy a papoušci. (HellFire)
  • Snímek byl natočen na motivy knih "Pirates" Gideona Dafoa, který k příběhu napsal i scénář. (Terva)
  • Kvůli stížnosti jedné z nadací pro nemocné leprou byla loď malomocných, která je vidět už v traileru, přejmenována ve filmu na loď morovou. Jak je poznat podle odpadávajících končetin námořníků, na palubě morové lodi se však stále plaví malomocní. (pajik)

Související novinky

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama