Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (796)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Koukám, že nás tento film dělí na dvě části, já jsem v té o hodně menší. Kdoví, co by se s tímto dílkem stalo, kdyby v něm nefiguroval náš oblíbenc TB. Pro mě jeho shlédnutí bylo spíš utrpení, samozřejmě až na skvělé nápady a místy geniální výtvarnou stránku. Ale nicméně nás asi všechny zvednul ze židle...a o to jde ()

sud 

všechny recenze uživatele

Nádherný strašidelný animák. Ani jsem neměl ponětí, že film netočil Tim Burton. Příběh je velice citlivý a vše je neodolatelně strašidelné, poeticky morbidní, dojemné a zábavné. Nedílnou součástí je i atmosférická hudba Dannyho Elfmana a dokonale padnoucí písně (hlavně This is Halloween). Až jsem se tomu divil, jak moc mě tahle totálně ujetá podívaná dostala. 100%. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ne, neustále se přesvědčuju, že animák prostě není můj šálek kávy. Animace samotná nebyla špatná, velká fantazie z ní na mě dýchala v každém záběru, avšak hororové, komediální prvky jsem zde hledal stěží. Co se týček písniček; ty se mi líbily, to zase jo, ale někdy mi ty pěvecké kreace připomínaly spíše rapování za doprovodu hudby, což mi mírně kazilo výsledný dojem z nich. Bohužel na slabší průměr film sráží jeho příběh. Nezačal sice vůbec špatně, ale pořádně mě začal bavit až při nadělování dárků Jackem. Mé srdce plesalo, když byl ten věčně vychechtaný, pupkatý jeliman v červeno-bílém hávu (ano, myslím toho zmetka Santu ;-) ) užuž ve spárech Oogieho Boogieho, když...no, zkrátka pak už mě přestal děj zajímat a nevzrušila mě ani závěrečná romance (ikdyž pěkně nazpívaná). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tim Burton a Danny Elfman jsou jasnou zárukou nečeho pohádkově-temného a přesto krásného. Elfmanova geniální pohádkově hororová hudba podle mě nemá konkurenci ve svém stylu a v tomto filmu opět ukazuje jak dokonale umí skládat hudbu. Poutavý příběh s animovanými postavičkami, které jsou tak hnusné až jsou krásné a srandovní. Halloweenské město plné potvůrek od upírů, přes duchy, kostlivce, čarodějnice až ke zlým dětem. Deprimovaný Jack, který již má dost stereotypu stále se opakujícícho Halloweenu. Pak pozná další svátek a tím jsou Vánoce. Je jimi okouzlena fascinován a nedokáže pochopit, že každý svátek má svůj smysl, svůj význam své důležité místo. Krásné, mrazivé, vtipné a fascinující. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Řeknu to asi takhle. Očekávání byla velká. Velmi velká. Po začátku filmu jsem si říkal, co je to za kravinu. V polovině filmu už jsem do toho byl zakoukaný. A na konci filmu jsem musel uznat, že tohle je geniální film s velice zajímavým a nevšedním námětem. Už jen ta animace byla velice zvláštní. Písničky byly velice zajímavé a po dějové stránce to byla naprostá pecka. Troufám si tedy tvrdit, že jsem viděl velmi nevšední a svým způsobem geniální film, který má co nabídnout a který je také docela odvážný. Ukradnout Santa Clause (zde ve filmu nazývaného v českém překladu jako Satan Kalous - velmi geniální překlad, pokaždé, když tam toto jméno zaznělo, tak jsem se musel smát) a dělat Vánoce po svém je dost zajímavý a šílený nápad sám o sobě, ale v tomto filmu je to nic proti tomu, v jakém světě se to celé odehrává a jak atypické jsou hlavní postavy celého filmu. Ještě teď, nějaké dvě hodiny po skončení filmu, nevycházím z úžasu nad tím, co jsem právě viděl. Kdo nevidí, neuvěří. Naprosto perfektní film, který mne prostě dokázal dostat do kolen. Jsem příznivcem klasických vánočních filmů a nesnáším jejich prznění, ale před tímto filmem mi nezbývá než se sklonit, poděkovat za fantastický filmový i hudební zážitek, a bez mrknutí oka udělit pět hvězdiček, protože tenhle film si to opravdu zaslouží. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (27)

  • Studio Disney, které film produkovalo, se zaleklo "kontroverzního" vánočního námětu a při svém mizerném uvedení do distribuce se tedy film nedočkal velkého ohlasu. (Trainspotter)
  • Tim Burton se zprvu setkal s odmítavým postojem producentů studia Disney. Až teprve po natočení Batmana, nejúspěšnějšího filmu roku 1989 s milionovými tržbami, se věci začaly hýbat. (Trainspotter)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama