Reklama

Reklama

Ukradené Vánoce

  • Česko Ukradené Vánoce Tima Burtona (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jack Skellington je oblíbený vládce městečka Halloween, který dohlíží na tvoření všech morbidních potěšení, hrůz a překvapení. Jack je svou každoroční neměnnou rutinou absolutně znuděný. Jednoho dne se ocitne v sousedním Vánočním městě a za zvuků vánoční hudby prozkoumává zdejší tradice a obyvatele. Rozhodne se, že unese Santu Clause a uspořádá si Vánoce podle vlastních představ. Na pomoc si pozve své přátele ze záhrobí a vyrobí nádherné dárečky pro všechny hodné děti. Naloží je na sáně tažené kostrami sobů a vyráží nadělovat vánoční pohodu. Co na to budou říkat děti, až jim dárky budou předávat duchové a vlkodlaci? (Nova Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (795)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

I tak zábavný svátek jako je nepochybně Halloween tam, kde je doma a není to trapná zpitvořená křeč, se začne zajídat, pokud je to jedinou životní náplní. Pak může být a bude lákavá i vánoční přeslazenost, protože ono "HOHOHO, TŘESTE SE, UBOZÍ SMRTELNÍCI!" v sobě chtě nechtě má něco přitažlivého. Vedle hlavního příběhu je tady parafráze na Frankensteina, který si místo monstra stvoří dokonalou partnerku, pro kterou on není nejen dokonalým, ale ani vyhovujícím partnerem. Tomu se říká dokonalé selhání. Hohoho. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pokud je Mrtvá nevěsta takovým roztomilým nekrofilním polibkem, který potěší masy, příběh Jacka Skellingtona je hnilobný gulášek pro chuťové pohárky burtonovských labužníků. Na prvním místě tentokrát figuruje Danny Elfman, jehož skvělý soundtrack i výtečný vokální projev v hlavní roli dělá z filmu skutečný zážitek. Převelice potěšující je i makabrózní animace, která kaskádami barev, ostrými barevnými rastry i velkými celky jednoznačně Mrtvou nevěstu překonává. Co se hravosti týče, je to mezi zemí nebožtíků a Helloweenovým královstvím plichta. Vizuální vynalézavost tvůrců nezná mezí a malými gagy je film prolezlý jako nebožtíkovo tělo červy (mými osobními šampiony jsou vampíří hokejisté). Příběh je, jak jinak, typicky burtonovský, hlavní postava rozkročená mezi dvěma světy, přičemž do jednoho náleží a druhý se snaží pochopit... funguje to vždy, tudíž i zde. Možná mi trochu chybí větší vřelost, kterou Burton docílil u milostného příběhu Viktora a mrtvé nevěsty. Noční můra si zachovává záhrobní odstup a doopravdy mě rozehřála až zasněžená scéna v samém závěru. Nelze však slevit z absolutního hodnocení, ne pokud je člověk zastydlým milovníkem filmové i literární poetiky pošuka Tima Burtona... ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Animovaný muzikál je u mě tak trochu předurčen ke skáze, ale Burtonův styl, nápadité ztvárnění originálního pojetí Halloweenu/Vánoc a dobré texty písní svou kvalitu nezapřou. Atmosféra je ucházející i pro odpůrce žánru a film příjemně balancuje mezi pohádkou pro děti a animovaným "hororem" pro dospělé, ovšem své nižší a samozřejmě velice subjektivní hodnocení popřít nemohu, takže promiňte upíři, kdož jste tuto noc vypili nejvíc krve... 5/10 ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

I keď skutočne oceňujem značnú kreativitu a snahu tvorcovov, je pre mňa takmer nemožné prekročiť hranicu troch hviezd. Za prvé, muzikálové skladby v animovaných filmoch sú jedna veľká otrapa (výnimka potvrdzujúca pravidlo - Tangled). Za druhé, príbeh je neuveriteľne prostý, čo by síce ani nevadilo, ale.. neviem z akého dôvodu by som sa mal vlastne ospravedlňovať. Jednoducho mi to nesadlo! Keby Selick zameral svoje pracovité ručičky na dejovú stránku a odpísal spevácke prejavy postáv (okrem prvej scény, tá je skvelá), mohlo by z Ukradených Vánoc vzniknúť něco dle mého gusta. __ Viac kecov, menej spevu, prosím. __ P.S. po 5tich rokoch zvyšujem na štyri hviezdy, pretože som zistil, že sa mi mnohé skladby z Nightmare Before Christmas veľmi páčili a po projekcii som ich doma niekoľko dní počúval. Človek asi dospieva časom ľudsky aj filmovo a zmena názoru (i na film) je predsa vyhradená.. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $77,368,668Tržby Celosvetovo $91,491,030Tržby za predaj Blu-ray v USA $20,632,988Tržby za predaj DVD od roku 2008 v USA $68,762,299 //počet predaných kusov 3,146,095║ Scenár od legendárneho "temného" režiséra ako Tim Burton je hneď znakom kvality a jeho spracovanie pod režisérskou taktovkou Henry Selicka s výbornými nápadmi a prepracovanými postavičkami čí už po vizuálnej alebo aj po dialógovej a muzikálovej stránke je špičkovým remeselným kúskom. Vianoce ako ešte nikdy doteraz, aj príšery radi pomôžu z roznáškou darčekov. /90%/ ()

Galerie (91)

Zajímavosti (27)

  • Ukradené Vánoce se staly prvním loutkovým filmem velkého studia s historicky největším rozpočtem. (Trainspotter)
  • Na filmu pracovalo okolo sta lidí, na devatenácti podiích a s 277 loutkami. (Trainspotter)
  • Film byl vytvořen technologií stop motion a animátoři vycházeli z veršů a obrázků Tima Burtona. (Duoscop)

Související novinky

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

Ron Howard a Gaimanův hřbitov

24.01.2013

„Kniha hřbitovů“ populárního fantasy autora Neila Gaimana je tak trochu hororovou variací na slavnou Knihu džunglí. Jak už název napovídá, neodehrává se v džungli, ale na hřbitově, kde sirotu jménem… (více)

Reklama

Reklama