Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Školák Prateek (Armaan Verma) nepovažuje svého otce za hrdinu, spíš se za něj stydí. Požádá ho, aby vytvořil počítačovou hru, ve které vždy zvítězí padouch. Otci (Shahrukh Khan) se to sice nelíbí, ale pro svého syna by udělal vše. Navrhne tedy, aby příští hra, kterou společnost, v níž pracuje, vyvíjí, zvolila za neporazitelnou postavu hlavního záporáka. Jeho návrh je přijat a na předváděčce sklidí hra úspěch. Ra.One (Arjun Rampal) ale dokáže překročit hranice hry a dostat se do reálného světa. Chce vyzvat k souboji na život a na smrt Prateeka, prvního hráče, který s ním bojoval. Chlapcův otec ale ukáže, že pro záchranu svého syna je ochotný udělat cokoliv. (rikitiki)

(více)

Recenze (40)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÁMY A PÁNOVÉ. BARRON INDUSTRIE PŘEDSTAVUJE...JEDINEČNOU A VELKOLEPOU HRU....RA.ONE“..... /// Tož nevím.... něco Indickýho jsem už viděl. (A viděl.) A celkem se bavil. Pravda, zatím se nikdy nedostal zloduch (předtím nikdy nevídanej) mezi (pracující) lid. Šířit teror a takový ty věci co zloduši dělaj. Taky se taťka nevoblíkal jako Jackson (ten mrtvej, Majkl – myslím...) a máma nechtěla píchat s počítačem (nebo s jedničkou? Nebo s nulou? Nebo s voběma?.... jsem z toho....) Na votravný popěvky (po všech těch třech filmech se mi zdaj všechny stejný...) mám ,,F.FWD“ a bez nich vidím celkem zajímavej rodinnej film, jenž udělá radost všem mladistvejm delikventům, co trávěj školní čas u počítačovejch her. Ti budou hotový z interaktivního obleku a spousty herních sekvencí (i z nástupu světa Matrixu... – tak mě napadá, že si Indové začínaj vykrádat už i svoje filmy). Rodinný zábavě odpovídá i humor a tak v konečným napomádovaným výsledku, mě takový Immortals připadaj jako drsná zábava. GAME OVER! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem českej filmař a z úvodních titulků CHCU zjistit, kolik sponzorů zaplatí MŮJ film. 2.) Matrix by byl mým nejoblíbenějším filmem...., kdyby se v něm víc zpívalo! 3.) Zjistím, že herní chety jsou (de facto) dílem Božím! 4.) Thx za titule ,,TarXp“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pevné produkční vedení Shahrukha Khana a jeho ženy Gauri naštěstí udrželo režisérského patlala Anubhava Sinhu, autora několika filmových katastrof, v kolejích přijatelné kvality, ač zejména akčním scénám by vypilovanější režie určitě prospěla (přiznávám, že parodický úvod mne svou křečovitostí dost vyplašil). Není divu, že v Indii je Ra.One zároveň milován i nenáviděn - patří do totiž do identické škatulky jako podobně rozporuplně přijaté filmy Race, Tashan, nebo (plánovaná) trilogie Dhoom - přináší plný kopec bollywoodsko - hollywoodské zábavy, která je dočista eklektická a 'mindless', ale taky sympaticky fanouškovsky ztřeštěná a velmi profesionálně natočená. Zejména v tomto ohledu se Ra.One má čím chlubit, protože tolik působivých a kvalitních speciálních efektů se v jediném indickém filmu zkoncentrovalo poprvé. A jelikož sám Shahrukh kvůli filmu založil speciální trikové studio, tak určitě ne naposled. _____ Jako můj filmový vánoční dárek Ra.One určitě potěšil, za což mu s radostí uděluji řád Tří hvězdiček a půl._____ Více v mojí recenzi. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Chvílemi nuda k uzoufani, chvílemi vtipné, chvílemi trapné, až jsem se nemohla dost zavrtat do židle, jak jsem se za hlavní hrdiny styděla. Ale asi přece jen spíš zábavné. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Bojovník Ra.One se dostává z počitačové hry do reálného světa a chce zabít hráče, který se mu dokázal postavit, porazit ho může pouze G.One... Těch filmů, kterými se tvůrci inspirovali, bude více, ale mezi prvními člověka napadne TRON: Legacy nebo Terminator 2. Z úst programátora Shekhara (Shah Rukh Khan) zazní fráze "I'll be back" / "Já se vrátím". V cameo roli se ve snímku objevil Rajinikanth jako robot Chitti, který má vlastní film Enthiran (2010). ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Sharukh Khan jako tvůrce pc her vytvoří ultimátního záporáka, který svými schopnostmi zvládne všelicos. Na indické poměry velmi odvážný snímek, který se pouští do hodně odbržděných akčních scén a speciálních efektů, akční film s prvky scifi, rodinného dramatu i komedie, nemyslím, že takový mix je běžný i tam (přesto  žánrově masala jak vyšitá). Podle mě výjimečný indický snímek se skvělým obsazením (včetně dětského herce), nemluvě o guilty pleasure úvodu, kde se mihnou další slavní herci. Film je z doby, kdy ještě superhrdinů nebylo plno, navzdory času nepůsobí jako chudý  a nedokonalý příbuzný, ani vedle současných amerických nebo čínských produkcí. Zábavná rodinná oddechovka se spoustu akce, byť taneční čísla mě kromě jednoho moc nechytla. Indické diváky film nechytl, ti západní byli zaujati, takže je to jeden z možných filmů pro naprosté začátečníky. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další uvolněná bollywoodská ujetost, kterým v poslední době přicházím na chuť. A tahle byla navíc skvělá. Od úvodní scény až do závěrečných titulků jsem se skvěle bavil. Akční komedie, která je po celé 2,5 hodiny rozjetá jako lokomotiva (na kterou mimochodem taky dojde), zábavně ztřeštěná, ve všech ohledech přehnaná, ale přitom ne trapná. Spíš uvolněná, hravá a zavalená nápady a vtípky, které tvůrci chrlí s bezprostřední, téměř dětinskou radostí snad v každém okamžiku. Všechny scény, dokonce i ty nejbanálnější, jsou až furiantské, přitom každá sama sebe nějakým bláznivým způsobem shazuje. Desítky skvělých hlášek, odkazů na hollywoodské trháky a žánrová klišé. To vše okořeněno několika chytlavými písničkami, které nebourají tempo, ale naopak dokonale do filmu padnou. Tak tohle jsem určitě neviděl naposledy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pokud James Cameron viděl Ra.One, bral film jako poctu, která se očividně inspiruje Terminátorem (děj, jednotlivé motivy a zčásti i obraz) nebo ho považoval za sprostou vykrádačku?____ Podle mě je to obstojná variace se slušnými triky a poněkud nepřehledným scénářem. SRK nosí v civilní podobě příšerné afro, v počítačové přes míru využívá kamennou tvář a autistické pohledy do ztracena (alias „do blba“), které jakoby si přinesl ze svého filmu Jmenuji se Khan. Snímek se až moc soustředí na jednotlivé části a ztrácí tak plynulost jako celek: po otci najednou nikdo nesmutní, sbližování s matkou je na chvíli intenzivní, aby se pak hned úplně vytratilo, nepravý strýček se jen mihne, aby se ukázalo, že jeho objevení se nemá v ději žádný význam. Počítačová hra, která má podstatnou roli, je děsně zamotaná a nelogická. K čemu byl ten indický superman na letišti, který jen prošel kolem ? (asi nějaká indická záležitost, kterou nechápu) _____ Dobrou choreografii měly bitky. Působivý byl démonický obličej hlavního padoucha složený ze žhnoucích drátků. Humor nejlépe zastoupila scéna souboje, kdy je překvapenou zbraní (ne)spolupracující mladá žena. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Indický sci-fi film o počítačovom hrdinovi a zloduchovi, ktorý bojujú v prostredí Londýna a Mombaja. Príbeh ako to už u indických filmov býva má našlapané tempo aj napriek svojej dlhej stopáži. Je plný drobných vtipkov na obzvláštnenie, dvojicou tanečných pesničiek a nadupaných akčných scén, kde má hlavne strihač zásluhu na tom, že sú niekedy dychberúce. Bohužiaľ film aj napriek krásnej Kareene Kapoor a sympošovi Shahrukh Khanovi nemá natoľko výrazný ústredný motív ani nepôsobí originálne alebo zaujímavo, aby som si ho mohol pamätať dlhšie ako pár dní. Lebo keď sa to tak vezme je Ra.One len odkopírovanou verziou množstva Hollywoodskych trhákov, ktoré leteli v amerike v provom desaťročí, 21 storočia. Je to taká jednohubka na jedno pozretie, ktorá neurazí a ktorá je technicky takmer bezchybná. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Gamesky mám rád a proto mě toto velmi bláznivé pojetí sci-fi příběhu potěšilo. Příběh je pěkný a nenudí. Efekty jsou pěkné a zábavné. Přehnané akce je zde opravdu hodně. Písně jsou pěkné a nápadité. Film se nebere vážně a já si ho užil. dávám 90% :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

W.O.W. ~ Tohle je něco neuvěřitelnýýýýýho. Nejdřív se to snaží o vykrádačku nápadů Terminátora, Iron Mana, Scotta Pilgrima a TRONa, či co, se špetkou humoru a komedie. Což o to, nápad to zase ze začátku nebyl úplně blbý, Hollywood je schopen vymyslet i horší a vydávat je za vážně míněná dramata, ale v tomhle ohledu šel Bollywood ne o krok, ale o celou tůru dál. Následně se totiž všechno zvrhává v komedii se sci-fi akčními prvky, pak všechno zmorfuje do na hlavu postavenou parodii a poté jde všechno naprosto mimo mysl neindického diváka, když se na scéně objeví indický superhrdina "Chitti", který není výplodem počítačového inženýrství, ale opravdovou východní skutečností. Šmarjapanno, tohle může natočit JEN Bollywood, zbytek světa pak už jen zírá s otevřenou hubou během indické variace "Stand by me". Kdo to neviděl, neuvěří, jak awesomeácky totálně WTF tohle je. ~ Oproti tomu všemu je ale faktem, že triky se skutečně povedly, vtip to má také a ve výsledku to tak, jako ujetá parodie/komedie není vůbec špatné. A to má stále většina indické filmy za Odpady!, protože prostě "Indie" (a potom slzí štěstím u braků typu Transformers 3 nebo nijak zvláštních novodobých Sherlocků ;) ~~~ PS: Khan s kudrdlinkami je... nepopsatelný... ~ PPS: Chci tu hromadu malých červených kostiček. CHCI! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vody indického filmového průmyslu jsou pro mě stále neprobádanými končinami. Něco se ke mě už dostalo, ale pořád je co objevovat. Na tenhle film jsem byla velmi zvědavá. Naplnil moje očekávání. Začátek je sice krapet silná káva, ale i ta se dá pít. Tomuhle filmu dokážu odpustit absolutně všechno, i tu dlouhou stopáž, zpěvy a nejrůznější tanečky. Je to pěkná kšandovina, to přiznávám, ale já se královsky bavila jako už dlouho ne. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Žáner akčného sci-fi patrí medzi moje najmenej obľúbené (spoločne s horormi), no zvedavosť mi nedala a na tento indický trhák v hlavných úlohách so Shahrukhom a Kareenou som sa napokon odhodlal. Spočiatku to bolo skvelé, no keď ožili tí dvaja "hrdinovia" z hry - tak vtedy postupne začalo utrpenie. Prehnané akčné scény a vizuálne efekty - tak to je niečo, čomu som ja nikdy neprišiel na chuť a v podstate takýto film si u mňa asi nikdy nezíska sympatie. Našťastie tie akčné scény nevypĺňali celý film a prelínali sa navzájom aj s príjemnou atmosférou rodiny, kde dostala celkom dosť priestoru aj nádherná Sonia alias Kareena Kapoor. Tá bola najväčším pozitívom tohto filmu, no a samozrejme aj tie vcelku milé scény a hlášky, kde sa G.One učil byť človekom... Ale aj tak bol celý film neustálym súbojom dobra so zlom (G.One vs. Ra.One) - a to ma akosi vôbec ale vôbec nebralo. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Zmiešať dohromady, sci-fi, komédiu, drámu a romantiku v jednom filme, aby to nebola absolútna katastrofa, si môžu dovoliť len bollywoodsky tvorcovia. Ra.One má chybičky krásy, hlavne v tej sci-fi rovine, ktoré ale na druhej strane rada svojmu milovanému Shahrukhovi odpustím. Inak je to naozaj pekný film, zaujímavý, piesne nádherné a SRK nádherný. Kareena a SRK sa k sebe hodia, majú chémiu. A ešte to aj bolo vtipné :-) ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Pro mě lehké zklamání.... čekal jsem více akce, více slow motion kravovin... třebas Dhoom 3 je mnohem lepší než tohle... škoda, potenciál a rozpočet to rozhodně mělo na lepší podívanou. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kdo by neměl rád počítačové hry. Na začátku si vyberete jestli budete hrát za hrdinu nebo ... sakra, jen za hrdinu. Prateeka, syna indického vývojáře počítačových her, to už štve, a tak požádá svého otce Shekara, aby v nové hře vyrobil také pořádného záporáka. Shekar nelení, a pomocí staré indické mythologie vyrobí toho nejhoršího a nejděsivějšího, co může - Ra.One. Tomu se díky své síle podaří dostat ven z počítačového světa do reálného světa, aby se pomstil Prateekovi, se kterým má nedokončený souboj. A Prateekovi nezbude nic jiného, než se pokusit do reálného světa dostat také hrdinu, G.One, aby jej před Ra.Onem chránil ... Uff, u tohoto filmu se ve mně mísí velmi, ale velmi rozporuplné pocity. Začnu tím dobrým - určitě se mi hodně líbil námět, stejně tak vizuální stránka filmu a efekty, a taktéž velmi zdařilá choreografie akčních scén (samozřejmě správně přitažených za vlasy, jak to má v tomto žánru být). Zůstat jen u tohoto, dávám pět hvězd a ani nepřemýšlím. Bohužel tvůrci filmu chtěli zůstat věrni Indickému Bollywoodu, takže tato akční polovička filmu je doplněno o naprosto otřesné zpívané a muzikálové scény, které také film zbytečně natahují na bezmála tří hodinovou délku. Brutus. Když to sečtu a odečtu, tak jsem mírně potěšen, ale zároveň jsem přesvěčen, že indická kinematografie není úplně můj šálek kávy.. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zraje jako víno – zpočátku to je neskutečná kravina, která je ve své první půlhodině vyloženě trapná. Když se ale poprvé na scéně objeví záporák Ra.One, začne se blýskat na lepší časy a asi po hodině to je už docela koukatelná zábava. Po technické stránce je tenhle film překvapivě zdařilý a je vidět, že se Bollywood ledasčemu přiučil. Ostatně ve filmu si nelze nevšimnout mnohých odkazů na slavné hollywoodské sci-fi trháky, především na Terminátora a Trona. Dle dobré tradice indických filmů si také zazpíváme a zatančíme, ale řekl bych, že jakmile si na tyhle kulturní vložky člověk zvykne, nakonec jim přijde na chuť. :-) Z hlediska příběhu je to sice dost bída, navíc se film táhne hodně přes dvě hodiny, ale myslím, že kdo vydržel do konce, nelitoval. Zajímavé jsou záběry z natáčení během závěrečných titulků. ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Nápad se mi líbil, zpracování nebylo špatné, písně a choreografie nic moc, ale je tam opravdu několik velmi vtipných scén( Ročně přestanou kouřit tisíce lidí.- Takže to varování funguje.- Ne umřou) a navíc Khanův účes jen tak z hlavy nedostanu. ()

Ivusha 

všechny recenze uživatele

3,5, rodinná zábava, nic víc... Každopádně jde snad o první indický film, který je tak skvěle trikově vybaven, tleskám Shahrukovi k založení trikového studia.:-) ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Asi jediný bollywoodsky megablockbuster, ktorý som dokázal pozrieť celý bez pretáčania. Technicky maximálne vyspelý, fakt že hej, originálny síce ani trochu, keďže to bola v podstate modernizovaná verzia Virtuozity, ale takú novšiu americkú verziu bez indických prvkov by som si fakt že dal. ()

Reklama

Reklama