Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Zaujímavá dráma, ktorá vytvára vážnejšiu atmosféru, akú by som čakal, ale nepôsobí najlepším dojmom. Scenáristicky trošku nedomyslené, herci zaujmú, hudba takisto, vizuálne efekty špičkové, dramatická línia filmu dobrá, niekedy to ale zachádza do zbytočných extrémov. Škoda dlžky filmu, mohlo to byť o trochu kratšie a nebrané to celé až takom v príliš vážnom duchu, raz som tento film videl a to pozretie stačilo. Ale nato, že je to Poľská produkcia ma to prekvapilo, najmä tie vizuálne efekty, tie sú fakt úžasné, celkovo hodnotím nadpriemerne. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, který zachycuje niterné pocity chlapce, Emo. Vysvětluje, co to vlastně znamená, obnáší, jak se může člověk stát emo, jak snadno lze upadnout do deprese, stát se závislým na internetu a jak je možné, že člověk ze zajištěné rodiny ztratí jakoukoliv motivaci k životu. Realistický film s pocity rodičů chlapce i všech ostatních hrdinů laškující s motivem sebevraždy natočený s lehkostí a poetikou. Film krásně doplňují animace ilustrující virtuální svět, do kterého hrdinové unikají. Člověk až žasne nad dokonalostí díla a mladým režisérem, který toho tolik ví. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavu, Dominika, stvárnil skvělý polský herec Jakub Gierszal. Je skutečně výborný a jeho role citově rozervaného adolescenta není vůbec lehká. Jeho rodiče patří k horní vrstvě, chlapec má doma všechno, na co si pomyslí. Jen to jedno mu chybí - lidská blízkost, láska, cit. A to právě najde v Místnosti sebevrahů, kde se scházejí podobní lidé. Jen tam se cítí svůj a šťasten. Jenže za všechno v životě se platí. I za toto dobrodružství. ()

serger 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč je obsah - oficiální text distributora - takhle mimo =D Film samotný má zajímavé téma, ale místy jej vyjadřuje příliš nešikovně, hlavně vedlejší postavy jako by si úplně nesedly se svými rolemi. A zpracování virtuální reality ve hře, okolo které se točí zápletka, je... přinejmenším zvláštní. Na druhou stranu, závěr je dost povedený, takže si ode mě snímek zaslouží průměrné hodnocení. ()

Jillian 

všechny recenze uživatele

Odcudziť sa spoločnosti nie je vôbec také ťažké ako by sa mohlo niekomu zdať. Prečo sa radšej neskryť niekam, kde vás nikto nesúdi. Neviete či ste sa vybrali dobrou cestou, ale nevadí vám to. Našli ste niekoho, kto vás chápe a to stačí. Veď čo je to vlastne tá realita. Z filmu som mala protichodné pocity. Niekedy by som bola radšej oceánom, lenže potom si uvedomím ...it´s not truth that you have nothing to lose. Niektoré filmy sú svojim obsahom tak silné, že ma ani nenapadne zamýšľať sa nad ostatnými aspektami. Strih? Kamera? Neviem a nechcem vedieť o prípadných nedokonalostiach či chybách. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)
  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)

Reklama

Reklama