Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominik je normální kluk. Má mnoho přátel, tu nejvíce sexy holku na škole, bohaté rodiče a dostatek finančních prostředků na nákup značkového oblečení. Ale jeden nevinný polibek všechno změní. Začíná se stranit okolí, všechen svůj čas tráví u počítače. Schází se s neznámou dívkou, která ho zavede do „místnosti sebevrahů“, ze které není úniku. Chycen do pasti utkané z jeho vlastních emocí, se Dominik zaplétá do sítě intrik a postupně ztrácí to, čeho si nejvíce vážil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Veľký potenciál toto "dielo" nezobralo. Žiadnu alérgiu na Poľsku kinematografiu nemám a pri spomienke na geniálny "Day of the Wacko" sa mi chce len ticho plakať. Moc preafektované, moc zbytočné a moc emo. Tretinu stopáže nevedia tvorcovia, čo robiť s filmom a dalšie dve tretiny tým pádom stráca smer. Animované scény s virtuálne reality som pretrpel a v polovici mi už začalo byť jedno, ako tento film skončí. Avšak dá sa tu dosť dlho prežívať s hlavným hercom pád na prdel. Herci viacmenej mi nevadili a čo ma asi najviac vadilo bolo celé pobranie filmu... ()

serger 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, proč je obsah - oficiální text distributora - takhle mimo =D Film samotný má zajímavé téma, ale místy jej vyjadřuje příliš nešikovně, hlavně vedlejší postavy jako by si úplně nesedly se svými rolemi. A zpracování virtuální reality ve hře, okolo které se točí zápletka, je... přinejmenším zvláštní. Na druhou stranu, závěr je dost povedený, takže si ode mě snímek zaslouží průměrné hodnocení. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jakub Gierszal je pro mě prostě borec světového formátu. Zničehonic se v polské kinematografii vyloupl a teď, kde se objeví, tam září. Vrcholem jeho hereckých aktivit je pak role nemocného Dominika v tomto filmu. Jeho role je geniálně vykonstruovanou psychologickou zpovědí všech těch, kteří žijí v rodině z vyšší společnost (ale nemusí nutně být podmínkou), kde na děti nemají čas, a tak utíkají do počítačového světa. Hrají onlajnovky, žijí více v počítačovém světě. Prostě utíkají od reality tam, kde jim je dobře. Kolik takových jsem ve svém okolí v období puberty měl. Nedokázal bych to spočítat ani na prstech dvou rukou. Přitom pokud je někdo labilní, respektive není natolik silný, aby dokázal potlačit depresi, tak ten pád je pak hodně rychlý. Dominik tu ze začátku působí jako absolutně rozmazlený fracek, který neví, co se životem. Ve druhé polovině filmu se ale před obrazovkou naprosto dokonale proměňuje v nemocného kluka, kterému nikdo neví, jak by pomohl. Škoda, že film je natočen lehce nepřístupnou formou divákovi. Není to úplně klasicky odvyprávěné drama. Navíc hodně dobré jsou momenty, kdy je Dominik u počítače, ale zase jsou v kontrastu se scénami z počítačové hry, které spíš rušily. Ale jsou nezbytné. Jako celek nicméně musím říct, že se opět jedná o skvělé polské drama, navíc věcné a s myšlenkovým přesahem, aktuálním především v dnešní době. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ach, takéto niečo by si čakal z Islandu alebo od polákov bláznivých. Do tretiny som tomu vôbec nefandil, lebo emotýpek, emohudbička, spomalené emozábery pohľadu priamo do kamery, nejaká tá gay prísada... Si si istý, že buohaaa ďalšia puberťácka wannabe modla. Ale potom príde fakt brilantný nápad (ok, na animáciu si chvíľu asi každý musí navyknúť) a do konca je to už len čistý psychošský náklad. A k záveru pochopíš, že toto nebolo mienené na pobavenie teenage ani náhodou. Pôvodne som mal 4, ale po vzhliadnutí (voľného) pokračovania (btw s podtitulom "Hejter") musím tú kvalitu nejak vyjadriť. Rozhodne ale silnejšie 4 a ak chceš, aby Ti po filme bolo chvíľu celkom mizerne, go ahead, nemáš na čo čakať. RT: - %/76% ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film vypráví o klukovi jménem Dominik. Na první pohled se zdá úplně normální. Všechno se ovšem jednou zvrtne. Spolu s ostatními spolužáky popíjejí alkohol a provokují se navzájem, dokud nedojde na polibek dvou holek a potom Dominika s dalším klukem. Všechno to zaznamenávají na video a než se naděje, video je na facebooku. Později se objeví ještě další věci a všichni si z něj dělají srandu. Díky tomu nechce chodit do školy, upne se na internet, kde potká tajmenou růžovovlasou dívku Sylvii. Ta ho přivede do 'místnosti sebevrahů'. Je to místo plné mladých lidí s problémy, kteří už nechtějí žít. I když je to jenom chat, přes internet, je to jako závislost. Všechno se rázem změní, Dominik přichází o všechno co kdy měl, nepoznává sám sebe, nechodí do školy ani ven a je jasné že tohle nemůže skončit dobře. Tento film má děj, je realistický, procítěný a nemá happyend. Je to zase trochu jinak pojatý a určitě stojí za to se na to kouknout. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Když se Dominik (Jakub Gierszał) poprvé podívá do místnosti sebevrahů, lze si povšimnout různých hrobů. Jeden z nich uctívá památku frontmana skupiny Nirvana Kurta Cobaina, který spáchal v roce 1994 sebevraždu. (vyfuk)
  • V hudobnom podklade filmu sa objavila aj skladba „Nothing To Lose“ od kanadskej kapely Billy Talent. (metal.storm)
  • Film získal na 19. ročníku Art Film Festu (Trenčianske Teplice, Trenčín) ocenenie Modrý anjel za najlepšiu réžiu. (rudeboy)

Reklama

Reklama