Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ja sa musím prikloniť na stranu fanúšikov originálu. Síce oceňujem kvality tohto remaku, ale nechal ma úplne chladným. Myslím, že aj s odhaľovaním pointy narábali šikmáči lepšie. A kladivová scéna tu chcela byť príliš pekne natočená, až stratila na uveriteľnosti (útočníci občas nezmyselne vyčkávajú). Filmy Spika Leeho mávajú inokedy (25. HODINA) silnejšie emócie... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takže ... Zásadní problém u mne je, že se mi původní verze příliš nelíbila ... V tomto jdu osobně proti OBROVSKÉMU proudu světového diváctva, ale ač Korejskou kinematografii miluju, Oldboy šel mimo mne ... Tím pádem jsem nezaujatě sledoval remake, který by se vůbec nemusel jmenovat OLDBOY, ale třeba "OLD-FUCKER-ANGRY-BOY" a čelist mi padala na zem tolikrát, že jsem ji nestačil sbírat ... Super!!! Rychlý, přímočarý, BRUTÁÁÁLNÍÍÍ !!!!! Hlavní hrdina je takovej ten 70. kovej ANTI-hrdina, je to fakt sviňák, šmejd, hovado a ignorant, jakýho jsem na plátně neviděl od 70.tkových japonských "karate-řezničin" ... To, co tady předvádí s kladívkem je poctivá práce a Jason s Michaelem by se mohli jít proti němu zahrabat ... souboje proti přesilám zásadně bez střihu, špičková choreografie, temný, hustý a naprosto nekompromisní!! Tenhle flick skutečně kope původní verzi do prdele, ale pro mne jsou to dva různý filmy, který spolu nemají nic společného, jen těch 20 let v obýváku ... Fakt doporučuju ... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo dodať. Je to samozrejme zbytočný remake, ale dôvodom vzniku je práve to, aby si látku pozrel aj niekto, kto originál nevidel. My väčšina zase môžeme porovnávať scény. Lee niekde akcentuje témy, niekde uberá, niekde mení. Symbolika je aj tu prítomná, ale mám pocit, že ak by Lee chcel z Oldboya spraviť zadumaný art, rozdrbal by mu Brolin kladivkom hlavu. On si totiž ukradol celý film pre seba a je jedným z najvýraznejších bad ass posledných rokov. Za jeho vytesaný mramorový antický ksicht a nekompromisnosť jedna hviezda hore. Len potom mu ťažko veriť zosypanosť. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

POMOtanému slovenskému bělochovi, díky němuž ovšem existuje tato skvělá databáze, unikla do vlastního plakátového popisku politováníhodná impertinence. Rád bych vzkázal jeho výsosti (velká písmena nejsou na místě), že i "aziaté" mají jména a on není verbal. Rasismus či "rasismus" oplenkovaného je pověstný, osobitý a okouzlující. Uklouznutí "božského elementu" působí jen jako páchnoucí kapka moči na spodním prádle metrosexuála. Trochu jsem si sportovně zanenávistnil (hatovat neumím) a teď k filmu. Zbytečný remake překládající původní brutální a zvrhlou poetiku do primitivní prozaické povídačky pro retardovaného diváka made in USA. Jinými slovy, nevidět originál, byl bych patrně spokojen. Tupé oddechovky totiž často vyhledávám. Bavit se tu o čemkoliv jiném, hereckými výkony počínaje a atmosférou konče, připadal bych si jako ten běloch v úvodu. Tři na pohodu. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pomluvy se šíří jako mor. A někoho to bude sakra bolet. Jenže on kdysi pouze ostatním řekl to, co viděl. Ale hajzlík to samozřejmě byl. Víc netřeba prozrazovat, i když na dvacet let izolace to nebylo (pár rukou postrkující denně jídlo je přeci jenom málo). Režisér Spike Lee (docela překvapení) přichází s kusem, kterému sice chybí živočišnost originálu, ale nakonec vlastně nijak zvlášť nenaštve. Vztahy, do kterých se hlavní „hrdina“ dostane, diváckého pozorovatele zaujmou. Původního Oldboye jsem navíc viděl už před nějakými sedmi lety, takže jsem si remakem milerád vymyl mozek. Asijská divnost mi nechyběla. Tvůrci jsou občas zbytečně samoúčelní, ale křečovitou bych jejich snahu nenazval. Sice se tváří, že je jejich dítko novátorské, šokující i zvrácené, nicméně nevadí. Bizarní je, šťavnaté taky. Sebestředný Josh Brolin nabízí strnulou tvář a zmatené emoce (dvacet let v krychli je holt dvacet let v krychli), jako bojový stroj je skvělý. Sharlto Copley má být divný, ale svým nelogickým chováním je spíš za šaška a Elizabeth Olsen hodlám dál sledovat. Moc nevím, jestli se mi to vlastně líbilo. Nicméně ten, jenž o nějakém jihokorejském Oldboyovi nikdy v životě neslyšel, bude docela nadšený. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama