Reklama

Reklama

Po jednom mejdanu se Joe Doucett probouzí v neznámém pokoji a vedle kocoviny má mnohem závažnější problém. Neví kde je, nemá své osobní věci a hlavně - nemůže ven. V televizi navíc hlásí, že jeho žena byla zavražděna a on je hlavním podezřelým, po masakru v jeho domě zůstala naživu malá dcerka. A tak to zůstane na dlouhých 20 let. V Bílém domě se střídají prezidenti a on stále neví, kde je, kdo ho vězní, na jak dlouho a proč. Den za dnem v jedné malé místnosti. 20 let. Zničehonic se probouzí venku na svobodě. Jediné, na co od té chvíle myslí, je pomsta, za kterou jde nelítostně a brutálně. Brzy navíc v telefonu uslyší: „Jestli chceš vidět svou dceru ještě někdy živou, odpověz na dvě otázky. Proč jsem tě nechal uvěznit? A proč jsem tě teď pustil ven?" (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (493)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Jelikož se neřadím mezi fanatické fanoušky originálu, tak si dovolím tvrdit, že jsem na film šel nezaujatý. Takhle, asi se všichni shodneme, že remake opravdu nebyl nutný, ale Josh Brolin a (čím dál tím lepší a rozhodně talentovanější než její sestry) Elizabeth Olsen mě do kina nalákali. A abych pravdu řekl, do scény s kladivem se mi ten film i líbil. Jenže po ní jako by se to zlomilo a hromadila se tam jedna věc na druhou, které prostě nebyly nutné a i někdo, jako já, který originál viděl jen jednou před nějakou dobou, si uvědomil, že možná tohle bylo na originálu výjimečné. Žádné zbytečnosti či překombinované věci, někdy je nejlepší řešení jít tou nejjednodušší cestou. Když jsme u toho, tenhle film je z 90 % stejný, jako originál, jsou tu mírně upraveny detaily v průběhu filmu a celý konec. A právě tam jsem s tímto filmem ztratil trpělivost a zapomněl jsem, že začátek byl fajn. Dvě hvězdičky dávám ze dvou důvodů - prvním je Josh Brolin, který je naštěstí tak schopným hercem, že dokáže utáhnout tento film sám. Druhou za to, že Elisabeth Olsen mě nejen talent, ale i pěkná prsa. Takže ano, když to vezmu kolem a kolem, tak z remaku jsem si vlastně odnesl jen dvě věci, přičemž o té jedné jsem už nějakou dobu věděl. Můžete hádat, o které… :-) A ještě jedna věc je na tomto filmu plus, dostal jsem strašnou chuť zopakovat si originál… 40 %. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný thriller, ktorý je remakom kultového originálu. Má veľmi dobrý príbeh o mužovi, ktorý vedie úplne nezodpovedný život a keď sa po jednom nevydarenom obchode poriadne opije, prebudí sa v zvláštnej izbe, z ktorej niet úniku. Tu je bez vedomia akéhokoľvek dôvodu nútený stráviť dlhý čas, pričom sa dokonca z televízie dozvie, že jeho bývalá manželka bola zavraždená a za vraha je považovaný práve on a keď sa po dvadsiatich rokoch konečne prebudí na slobode, urobí všetko preto, aby našiel toho, čo mu to urobil, dozvedel sa celú pravdu a konečne sa mohol stretnúť aj so svojou dcérou. A pomáha mu v tom aj sympatická ošetrovateľka. Spracovanie je ale iba úplne priemerné, minimálne už len čo originál prinášal prakticky jednu nezabudnuteľnú sekvenciu za druhou a množstvo originálnych nápadov, o tom sa už v tomto prípade ani zďaleka hovoriť nedá. Ešte úvodné minúty pôsobia celkom zaujímavo, ale po prenesení deja do samotnej izby sa už u mňa dostavili skôr rozporuplné pocity, síce samotné výrazné prvky, ktoré boli prevzaté sú samozrejme dobré, ale celé mi to prišlo také obyčajné, bez náboja a miestami aj nechcene smiešne. A druhá polovica, kedy sa už zisťujú samotnú dôvody je ešte o niečo slabšia, aj napriek celkovej krátkej dĺžke mi to prišlo také pomalé, je tu viacero slabých miest a nanešťastie ani finále nie je práve najzaujímavejšie. Ale zase stále sa na to dá bez väčších problémov pozerať, no z výraznej väčšiny za to môže len to, čo už bolo v originále. Akcie tu moc nie je a síce tá je celkom slušná, ale ani tu sa nezbavím rozporuplných pocitov. A môže za to práve kultová hromadná bitka bez strihu, ktorá mi tu prišla ako z nejakej paródie. Ale aspoň ten zvyšok sa vydaril, či už výborná bitka so športovcami alebo pár nekompromisných likvidácií s kladivom. Herecké obsadenie nie je zlé, ale trochu problém mám s ich postavami. Josh Brolin v hlavnej úlohe mi prišiel veľmi zvláštny, v niektorých scénach ma bavil, ale väčšinou by som ho hneď menil, potom sympatická Elizabeth Olsen a aspoň svojou prítomnosťou poteší aj dvojica Samuel L. Jackson a Sharlto Copley, aj keď ani oni ma tu moc nepresvedčili. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, Spike Lee je schopný režisér, ale tu to dokázal vlastne iba v úvode, inak mi prišiel až prekvapivo nevýrazný prakticky po celý čas a tak až na pár momentov tu moc nie je o čo stáť. Takže dopadlo to približne tak, ako som aj čakal. Originál je výnimočný film s prvotriednym scenárom, réžiou, hudbou a aj obsadením, kde ma až prekvapila intenzita výborných nápadov a scén, ale remake je zase len taká zjednodušená priemerná žánrovka, ktorá takmer všetko zaujímavé prevzala, no aj to len v horšej kvalite a zvyšok nahradila stereotypom, takže nemá čím konkurovať. Ale na to jedno pozretie to neurazí a tak na ten slabší priemer mi to stačí. 54% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěléj remake ! Originál mě taky příliš nezasáhl, nejspíš to bude tím, že jsem s Asii teprve začínal, takže nového Oldboye jsem si skvěle užil. Film chytne od začátku do konce a nepustí! Ikdyž ve filmu vidíme pouze 3 akce, tak jsou kurevsky skvěle nasnímané a krvavé. Tempo filmu je velmi rychlé a dynamické, neustále se něco děje, řeší. Josh Brolin se mi do role hodil, je to správnéj drsnéj chlap! Prostě parádní Thrill jízda, při které se budete skvěle bavit. Doporučuji. 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

POMOtanému slovenskému bělochovi, díky němuž ovšem existuje tato skvělá databáze, unikla do vlastního plakátového popisku politováníhodná impertinence. Rád bych vzkázal jeho výsosti (velká písmena nejsou na místě), že i "aziaté" mají jména a on není verbal. Rasismus či "rasismus" oplenkovaného je pověstný, osobitý a okouzlující. Uklouznutí "božského elementu" působí jen jako páchnoucí kapka moči na spodním prádle metrosexuála. Trochu jsem si sportovně zanenávistnil (hatovat neumím) a teď k filmu. Zbytečný remake překládající původní brutální a zvrhlou poetiku do primitivní prozaické povídačky pro retardovaného diváka made in USA. Jinými slovy, nevidět originál, byl bych patrně spokojen. Tupé oddechovky totiž často vyhledávám. Bavit se tu o čemkoliv jiném, hereckými výkony počínaje a atmosférou konče, připadal bych si jako ten běloch v úvodu. Tři na pohodu. Viděno během Challenge tour 2015 Speciál: Filmový lov ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Strašná sračka od hlavy až k patě bez hlavy a paty, až potupná zhovadilost. Zůstanu u popisku mysteriózní, protože o serióznosti není debat. Bylo to hrozně depresívní a zároveň neemotivní, takže mi bylo fuk, co se děje uvnitř nebo vně hlavním hrdinům. Joshe mám hodně ráda, ale čekala jsem v jeho podání spíš styl typu Rozsudek než Předsudek, který světem vládne. Ať to vezmu odkudkoli, víc než kupu hnusu, nechutných scén, enormního odosobnění a hořkého pocitu reality, co vše se dá pořídit za prachy a jak dlouho jsou lidi ochotni pořádat zvrácený cirkus s lidským masem (platím si tu herečku od jejích 10 let aj. perly) jsem si z toho neodnesla, spíš jen špatný pocit na jazyku, který mi doufám ještě dlouho zůstane (jazyk, ne pocit). Ovšem slizký záporák neměl chybu, ale nejsem si jistá, jestli je tou pravou ikonou k obdivu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (20)

  • Film sa natáčal v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. (Laslo)
  • Josh Brolin (Joe Ducett) držel během natáčení speciální dietu, která mu umožnila rychle nabrat objem (aby vypadal pokrytý tukovou vrstvou, když hrál alkoholika na začátku filmu) a následně ho rychle shodit (aby vypadal jako někdo, kdo 20 let trénoval). Šlo o to, že herec konzumoval velké množství soli a tekutin, což mělo za následek, že měl v těle velké zásoby vody a vypadal odule, když přibral okolo 13 kilogramů během 10 dní. Poté měl jen 2,5 dne na to, aby shodil okolo 11 kilogramů hmotnosti. (Narcis)

Související novinky

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

Je rozhodnuto, Kick-Ass se přidá k Avengers

05.10.2013

Samozřejmě, ne doslova, i když by to byl asi zábavný crossover. Poté, co si Kick-Ass 2 v kinech nevydělalo ani na produkční náklady, je tahle série asi nadobro ukončená. Aaron Taylor-Johnson ale… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

Reklama

Reklama