Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dvaceti letech života v Anglii se Bill Bryson (Robert Redford) vrací do Spojených států. Spolu se svým starým přítelem Katzem (Nick Nolte) se rozhodnou, že se společně vydají po 3500 km dlouhé dálkové turistické trase "Appalachian Trail" vedoucí územím čtrnácti východních států USA. Tato dobrodružná komedie je natočena podle bestsellerových memoárů Billa Brysona. (mac000)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (89)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No nevím, jestli bych na takovou knihu dostal chuť. Příjemná výprava dvou gerontů za dobrodružstvím. Trasa vypadala sympaticky, tam bych se klidně vypravil. Bohužel pánové často scházeli z cesty a dostávali se tak do poměrně nezajímavých lapálií běžného života. A bohužel se jednalo o dosti profláknutou turistickou trasu, takže když se člověk dostane do problémů, tak existuje příliš vysoká šance, že na vás narazí někdo, kdo vás z průseru dostane, čím se jaksi ztrácí kouzlo dobrodružství. Příjemně se mi koukalo na přírodu, ale asi bych nic jiného od podobného filmu ani nečekal. A celým filmem prosakovala příjemná atmosféra. Z mého odporného pohledu lehký nadprůměr v rámci filmového světa. Průměrné hodnocení je zcela odpovídající. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám velice rád filmy, ve kterých hrají staré chlapské legendy filmového plátna. V těch chvílích říkám, že i kdyby tam seděli na záchodě a dvě hodiny jen kecali, dám tomu alespoň čtyři hvězdy. Jenže bohužel tady toto bylo fakt mimo. Tedy mimo mě. Od takovýchto jmen a navíc v jejich věku bych očekával lehkou sebeironickou komedii, která srší nadhledem a životními moudry. Dočkal jsem se fakt nechutně tlustého Nolteho a jediného "zlomového" počinu, kdy vylije celý obsah vábně vypadajícího bourbonu. Jako že už nebude nikdy pít. No, takových keců jsem fakt dalek. Co mě bavilo, tak to byla apalačská trasa, člověk má chuť se tam taky pár dnů projít. Nádherná přiroda, příjemní lidé a hlavně - žádní zasraní cyklisti. PS: SPOILER: Kluci plánovanou trať ani nedošli celou, ale i to stačilo na to, aby o tom jeden z nich napsal knihu. Fakt bych si rochnil v tom číst si o přiblblých historkách nějakého starého pána. KONEC SPOILERU. PPS: Musím ale uznat, že Robert Redford na svůj věk vypadá hodně dobře. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem horší film. Když jsem viděl ukázky, tak se mi asi dvakrát udělalo šoufl a musel jsem si zvýšit dávku medikamentů, naštěstí mé obavy se ukázaly být ne zcela oprávněné. Stává se mi to vyjímečně, ale jednou do roka, tohle potrefí i nejvíc erudovaného kririka na světě, našeho svalovce Dwejna! Když pominu otylého a asi nejen věkem sešlého Nicka, dá se těch 98 minut přežít celkem v klidu. Je tam sice pár trapných a hluchých míst, ale člověk se tam i prákrát od srdce zasměje a když k tomu připočtu opravdu nádherné, přírodní scenérie, tak je ta moje trojka absolutně zasloužená. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Ti dva hláškující dědci mě totálně odrovnali!!! Hlavně Nick byl k popukání, u něj člověk šel do kolen jen ho viděl vystupovat z letadla a už věděl, že s ním zažije pořádnou prču nejen Redford. Tak moc jako u tohodle jsem se už dlouho od srdce nenasmál, vážně ne. A nechápu to celkem vlažné hodnocení tady. Že by snad stáří moc nevonělo mládeži?? Je to na míle daleko lepší než Divočina s Renéé i než Pouť do Santiaga. Nádherně humorná sonda dvou bardů co to ani na stará kolena nemíní jen tak zabalit a tak seberou batohy a vyrazí na tůru napříč úchvatnou krajinou, co víc si přát? Takže nenechte se odradit kdo váháte a na tenhle špacír vyrazte s nimi, stojí za to!!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Bill a Katz, každý tak jiný a přece jsou spojeni něčím těžko hmatatelným, jak tam říká i Bill "něčím, co se nedá ani říct". Já se vrhla na tenhle příběh po hlavě, viděla jsem Emmu Thomson, Roberta Redforda, tak to bylo jasné. Ale nevím jak se stalo, unikl mi Nick Nolte a tady prosím o schovívavost, s ním mám problémy, zkrátka mně v poslední době nesedne. Nicméně jsem to překousla (Bill měl taky co dělat) a šla jsem s nimi tu nepředstavitelně dlouhou trasu "Appalachian Trail". A vůbec toho nelituji, poslouchala jsem ty dva starce, když vedly vážné řeči, ale i hlášky, že jsem se musela smát a některé určitě nezapomenu. Pak nastal okamžik, kdy se dokodrcali na jedno nádherné místo na naší planetě, sedli si na zem a to byl ten moment, kdy mě Nick při vysvětlování Billovi určité neobjasněné věci dostal do stavu, kterému se říká emoce, tam mně vyhrkly slzy a já mu jen v duchu říkala....ne... skoro jsem řvala....vydrž! Místo, které zvedlo celý tenhle film o level nahoru. Emma byla už jen bonusem, je stále stejně okouzlující. Do 90 minut se jim tam toho vešlo hodně, co bych ještě ráda vypíchla, ale lepší je podívat se na to osobně a nedat se odradit tak nízkým hodnocením. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Kniha k předloze filmu autora Billa Brysona vyšla v Čechách pod názvem „Appalačská stezka“. (sator)
  • Appalačská stezka vede ze státu Georgia do státu Maine a prochází celkem 14 státy. Měří zhruba 3 500 kilometrů a je nejoblíbenější dálkovou turistickou trasou v USA. (Cheeker)
  • Natáčelo se ve státech Severní Karolína, Virginia, Georgia, Connecticut a Pennsylvania. Přehrada objevující se ve filmu se jmenuje Fontana Dam a vyhlídka, vyobrazená i na plakátu k filmu, je McAfee Knob. (Cheeker)

Související novinky

Robert Redford si vyšlápne do hor

Robert Redford si vyšlápne do hor

06.05.2014

Legendární Robert Redford se v nedávné době objevil v dramatu Vše je ztraceno a comicsovce Captain America: Návrat prvního Avengera. Návrat na stříbrné plátno se mu očividně zalíbil, dnes totiž… (více)

Reklama

Reklama