Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr je posel, vlastně messenger. Je to jeden z těch mladých mužů, kteří se na svých kolech stali nedílnou součástí koloritu současných měst. Je to člověk nekonformní, který se odmítá sžívat se současnou pokřivenou společností, se všemi těmi jejími pohodlnostmi, konzumem a lží, s jejími pseudopravdami, pseudocity, pseudoláskami a pseudohodnotami. Petrova nespoutanost přináší stále větší a větší problémy. A Petr je přesně člověk, který si nikdy nepřizná, že by mohl být u konce s dechem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (87)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Velmi nesympatický hrdina, kterého dobře a nesympaticky hraje Matěj Hádek je asi základem zdejšího špatného hodnocení. Ono se po všech stránkách jedná o docela povedený film, možná trochu moc televizní a tímpádem zjednodušený náročností na běžný divácký průměr, ale pořád se jedná o to lepší, co televize v poslední době dělá. A za ten konec přidávám jednu hvězdu navíc....jednou repre-pořád repre...70% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Posel je jednoduše řečeno film o cyklomrdu. Ale je třeba říct, že je to snímek povedený a zdejší hodnocení je nejspíš způsobeno tradiční záští vůči českému filmu. Režie, kamera i herecké výkony jsou dobré až výborné, nejslabší položkou je scénář. Epstein poslední dobou produkoval sr.ku a za sr.kou, takže v tomto ohledu se jedná o jeho nejlepší počin. Přesto se scénář neubrání mnoha klišé, například celá vedlejší línie s tlustou ošklivou holkou, která se zamiluje do Petrova kamaráda. Kolikrát už jsme tohle viděli? Největším kladem snímku je dobře postižená mentalita třicátníka utíkajícího před sebou samým, adrenalinové závody Brnem a několik vtipných dialogů. Bohužel se na můj vkus až příliš často používal takzvaný "kozí záběr", děkuji Lence za terminologii. Na závěr si neodpustím poznámku: Většina cyklistů si své "miláčky" zamyká, Epsteinův scénář objeví zámek až ke konci filmu. ()

Reklama

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, co jsem to viděl? To fakt natočil Michálek? TEN Michálek, co natočil Zapomenuté světlo a Babí léto? To už snad víc uvěřím tomu, že Michálka unesli mimozemšťané a ukradli mu tělo, protože ty jeho poslední filmy vypadají katastrofálně a vůbec se mi nechce věřit, že by za tím stál někdo, kdo natočil Zapomenuté světlo. Je to naprosto příšerně natočené, ok, v zajímavostech se píše, že to původně měl být televizní film, ale tohle je otřesné i na televizní film. Herci (kromě Hádka, který se snaží) hrají špatně, pak tu jsou sotva uvěřitelné dialogy, začátek filmu vůbec nevypadá jako začátek filmu a konec je hrozný. Jako, co tady mám chválit? Trochu Hádka a ještě to, že je to natočené v Brně, ale toho Brna si díky té roztřesené kameře moc neužiju. Vlastně nejlepší na celém tomhle filmu je asi deset vteřin dlouhý statický záběr na Petrov. Ani příběh mě nezaujal, spíš mě nehorázně nudil a otravoval. Já jsem přemýšlel nad tím, jestli za to Brno tu hvězdu dám, koneckonců, filmů odehrávajících se v Brně není moc, ale tady to prostě nejde, tohle je naprostý odpad, jestli některý český film měl právoplatně zapadnout, je to tenhle. To i tenhle český film je líp natočený a líp zahraný... Odpad! ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Výbornej film po všech stránkách. Člověka jen asi nesmí odradit rozporuplná postava hlavního hrdiny. Alespoň tím si vysvětluju absurdně nízké hodnocení. Mě byl i přes jeho nezodpovědnost, dětinskost a další negativní vlastnosti vlastně sympatickej. Co je ale nejdlůležitější: krom zajímavého děje, dobrých hereckých výkonů, hudby, atd. Ten film je hlavně hrozně autentickej a věrohodnej ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Třicetiletý poslíček na kole prožívá stejně bídný život jako je bídný tento film. Ten příběh je strašně nezajímavý a kdo by čekal nějakého psychopata v podobě Matěje Hádka, tak na to ať zapomene. Já osobně čekal, že to bude něco podobného, co zahrál jeho bratr Kryštof v televizním filmu KLEC. Jenže tohle otravná nuda, která překvapila až poslední minutou... [855. hodnocení, 75. komentář, 48%] ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Film měl původně vzniknout jako TV film. Až později se rozhodlo, že půjde do kinodistribuce. (morgos)
  • Film nemohl sehnat žádné studio, které by film natočilo. Nakonec se ho ujalo brněnské studio České televize. (morgos)

Reklama

Reklama