Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr je posel, vlastně messenger. Je to jeden z těch mladých mužů, kteří se na svých kolech stali nedílnou součástí koloritu současných měst. Je to člověk nekonformní, který se odmítá sžívat se současnou pokřivenou společností, se všemi těmi jejími pohodlnostmi, konzumem a lží, s jejími pseudopravdami, pseudocity, pseudoláskami a pseudohodnotami. Petrova nespoutanost přináší stále větší a větší problémy. A Petr je přesně člověk, který si nikdy nepřizná, že by mohl být u konce s dechem. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (87)

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Zloději kol" po česku? To asi ne. Tentokrát jsem neměl pocit takového toho "typického českého filmu", jaký popisuji např. u filmu Poupata, ale přesto nejsem z Posla nijak nadšen. Na Michálkovi je sympatické, že neuvízl v jedné zaběhnuté koleji. Režisér takových hitů jako Je třeba zabít Sekala nebo Babí léto by v našem malém rybníčku mohl celkem spokojeně točit variace na tyto příběhy, kdežto z Posla je cítit snaha zkusit něco jiného, překročit svůj stín. To vyšlo jen zčásti - a na vině je především scénář bůhví proč oslavovaného Marka Epsteina (co jsem slyšel, žádná z jeho novinek, tedy ani Signál ani Vrásky z lásky, není zrovna zázrak). Film se snaží cosi řešit, ale je to takové nemastné neslané, chybí zápal, chuť zkusit něco, co tu opravdu ještě nebylo. Říká se, že umělec by se měl pustit do nějakého díla teprve tehdy, pokud by umřel, kdyby tak neučinil. A to je právě problém mnoha českých filmů, Posla nevyjímaje. Kdyby nevznikl, nikomu by to nebylo líto, nikdo by to nezaznamenal a naše kinematografie by vůbec o nic nepřišla, což je samozřejmě velmi špatně. Ale abych jen nehanil - Hádek a Leimbergerová jsou senzační. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele

Chtel jsem dat tri hvezdy, ale diky nesmyslne nizkemu hodnoceni zde, jdu na ctyri. Neni to totiz vubec spatny film, jak tady zdejsi prechytrali mudrlanti prezentuji. Matej Hadek zahral svou roli hajzlika skvelym zpusobem. I dalsi herci podali vyborny vykon. Do kina bych na to asi nesel, ale jako TV film urcite v poradku. Michalek sice natocil lepsi kusy, ale za Posla se rozhodne stydet nemusi. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Umělecká suvénnost reprezentovaná schopností vyprávět nezcela banální příběh (samo o sobě jev v české kotlině nevídaný), či sdělit něco důležitého o člověku, se z jeho filmů vytrácí. Námět o přerostlém děcku v podobě třicátníka je sice aktuální, ale jeho ztvárnění se rozpadá do sledu více či méně povedených scén, plných toporných replik vyslovovaných topornými ne-herci. Jediné, co nadále stojí za pozornost, je kamera. - - - Viděno v předpremiéře na LFŠ. Podle režisérových slov se ale možná snímek ještě přestříhá, tak uvidíme. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nesedí mi styl vyprávění Marka Epsteina. Tři čtvrtiny filmu si lámu hlavu s tím, o čem že to má vlastně být..? A odpověď mám přitom celou dobu přímo před očima- tohle bylo všechno. Všední život po všech stránkách průměrnýho kluka, kterej jezdí rád na kole. Karamboly v práci, v lásce i na bicyklu a šmitec. Všechno. Do toho příšerná estetika, rozpačitý herecký výkony a enormně slabá kamera. Finále jako dvakrát podtržený velký špatný. Beze smyslu, fakt. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Jakkoli mám pana režiséra Michálka rád, tento film je televizní, televizní, televizní (tak jak on sám řekl před premiérou) a neměl podlehnout tlaku a uvést ho na karlovarském festivalu. Scénář Marka Epsteina je slabší: chybí mu vnitřní síla a hloubka a tento fakt nelze zakrýt. A i když snímek disponuje dynamickou kamerou a střihem, zejména při jízdách na kole, Matěj Hádek i Jiří Vyorálek podávájí velmi solidní výkon a Radim Hladík ml. si vyhrál se zvukem, není pro mě možné film hodnotiti lépe. Dvě hvězdičky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Herci zvládli akční scény až na malé výjimky sami. (morgos)
  • Film měl původně vzniknout jako TV film. Až později se rozhodlo, že půjde do kinodistribuce. (morgos)
  • Film nemohl sehnat žádné studio, které by film natočilo. Nakonec se ho ujalo brněnské studio České televize. (morgos)

Reklama

Reklama