Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 2

Recenze (874)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nelákalo si tento animovaný snímek pustit, ale jelikož byla nuda a nebylo na co koukat tak jsem si to pustila musím říct že mě to zaujalo.. né jen hudba, příběh, odkazy na stáré hry.. ale prostě uplně všechno.. prostředí, hlášky, postavy a hlavně ten děj. Je to prostě další fajn animák co se povedl a z kterého mi lezl mráz po zádech a takhle poznám film, který se mi opravdu líbí a že mě ty animáky vždycky dojmou víc než normální filmy..nakonci mi ukápla slza. Akorát jedno mínus v českém dabingu kde mi dabing té malé holky prostě nesedl. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na jeden z nejlip hodnocenejch animaku roku me to teda buhvijak nezaujalo. Zacatek vypada docela slibne, Ralf je takovy pako, co kazdou chvili neco omylem rozseka, do toho par narazek na stary klasiky, prijemna animace a sem tam nejakej fajn forek a celkove proste takova trochu nostalgie. Jenze jakmile se dej tak zhruba po tretine filmu presune do silene preslazeny Sugar Rush hry, tak to zacne jit vsechno do hajzlu, sem tam se sice forek povede, obcas i nejaka akcnejsi scena, ale prevazuje infantilni pribeh s jeste infantilnejsim humorem a film jsem do konce spis jen tak odzival, nez ze bych se nejak zvlast bavil. Proste promarnenej potencial. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době konečně originální animák. Nápad spojit staré a nové hry je opravdu zajímavý. Plus to, že hlavní hrdina je vlastně záporák. Celé je to laděné ve stylu starých videoher na automatech. Ralf chce získat uznání ostatních postaviček ze své hry a tak se vydá získat metál. Projde několika hrami a celé se to zkomplikuje. Nakonec ale samozřejmě vše dopadne dobře a on pomůže své nové kamarádce znovu získat starou slávu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka neunikla mé pozornosti pouze z toho důvodu, že se mi ji podařilo sehnat ve 3 rozměrech. 3D je bohužel natolik pofidérně udělané, že jsem měl pocit, že 99 % stopáže koukám na rozměry 2. Vůbec jsem si nedovedl ve 3 rozměrech představit hry, které měly rozměr pouze jediný. Tvůrci evidentně také ne. Když jsem si zde dočetl čeho se bude snímek týkat, tak jsem byl opravdu vydatně natěšen, neboť hry miluji. Na starší si rád zavzpomínám. Ty nové si rád občas zapnu. Ve filmu se však objevily samé sračky, které jsem až na Pacmana viděl úplně poprvé. Jsem přesvědčen, že se to dalo uchopit mnohem mnohem lépe. Vylepšit se to dalo právě volbou her a především postaviček z daných her. Zvolené postavičky byly do poslední neskutečně debilní, absolutně neatraktivní a ani kapičku vtipné. Přesto jsem se asi 2x usmál, což bylo ovšem zapříčiněno naprostou debilitou příběhu. Potenciál je ve filmu obrovský. Za každou ze tří zvolených sraček se dala zvolit nesrovnatelně lepší alternativa. Poté to mohlo být klidně i za plný počet. Bohužel má ten nepříjemný pocit, že film je určen VÝHRADNĚ dětem a na nás starší se pořádně vysral a nakopal nás do prdele, což se samozřejmě projevilo na, opět opakuji, pro mě nepochopitelné volbě ústředních her, což filmu vracím hodnocením. Nemohu si pomoci, ale jak je animovaná pohádka spojena se jménem Disney, tak stojí za hovno. Už se z toho stala tradice. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Bavilo by vás být celý svůj život zápornou postavou, kterou nemá nikdo rád? Ralfa už to po třiceti letech, kdy je záporákem v jedné videohře, přestane bavit, a tak se rozhodne splnit si sen a získat v jedné z novějších videoher metál, ale díky jeho neobratnosti málem způsobí zánik celého videoherního světa. Zajímavý nápad, zajímavý film, prostě zajímavý zážitek. A to říkám, aniž bych většinu těch videoher zde ve filmu představených znal nebo dokonce někdy hrál. Nikdy jsem nebyl nějakým velkým hráčem videoher, ale přesto mě tenhle animák dokázal zaujmout a pobavit, zkrátka jsem si to parádně užil. Ralf je hrozně zajímavá a kupodivu docela příjemná postava, ale to se dá v podstatě říci skoro o všech postavách. Musím také pochválit některé nápady tvůrců, obzvláště skupinové sezení záporáků bylo hodně vtipné. Disney zkrátka opět jednou přišel s animákem, který je příjemný, milý a originální, a to je fajn. Ve výsledku jsem tedy s filmem spokojen a k maximálnímu hodnocení chybělo jen velmi málo, ale na některé moje animované srdcovky to přece jen nemá, a z toho důvodu uděluji lepší čtyři hvězdy. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (42)

  • Kano použije na zombie svou velmi známou "fatalitu" (doražení protivníka) z videohry "Mortal Kombat". (HellFire)
  • Spící hlídač pekařské firmy "Kart Bakery" je Beard Papa, maskot japonských krémových buchet "Beard Papa", o kterých i sní. (Doski)
  • Nápad vytvořit postavu Ralpha má původ ve videohře "Rampage", kde zvířata lezou po budovách a ničí je. (Dlee)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama