Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (356)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní animák, většinu doby působí svěže a neotřele, vtipný i dobrodružný a akční je tak akorát, na rozdíl od jiných nemáte pocit, že vám cokoliv vnucuje, ani jedna postava není otravná... Ale hlavně: Odehrává se v naprosto dokonalém světě. Z toho nádherně provedeného lesa plného nejroztodivnějšího života až oči přecházejí! Prostředí je skvěle propracováno, dýchá velmi magickou atmosférou, radost pohledět. K tomu výborný (originální, český jsem neslyšel) dabing, Elfmanova hudba a pár skvostných momentů - jako třeba ten božský fór s octomilkou. Neviděl jsem to naposledy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalší rozjazd, ale po zmenšení hlavnej predstaviteľky a jej ponorení sa do naoko neviditeľného sveta sa to rozbehne. Z traileru sa tento animák zdal podstatne akčnejší než v skutočnosti je. Poteší a pobaví hlavne "jednooký" pes a troma nohami, na ktorom stojí za povšimnutie fakt, kam sa animák za tie desaťročia posunul. Takúto živú mŕtvolu by ste v starších animákoch hľadali asi ťažko. Všetky scény s týmto monštrom sú super, hlavne naháňačky a spomaléné zábery klapajúcej čeľuste z pohľadu maličkých lesných bytostí. Celkovo slušný animák pre celú rodinu i s eko posolstvom. 70%. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný dětský animák s předvídatelným příběhem a jedinou vtipnou složkou v podobě slimáka a šneka (kteří jsou zde mimochodem jen pro to, aby ve filmu existovala komediální složka.... to, že jsou údajně strážci květu v průběhu celého filmu neprokážou jediným činem). O to horší, že záporáci jsou zajímavější než dobrá strana, hlavní hrdina jedná ve svém vlastním zájmu, nehledě na následky a vědátor je nechutně ukecaný. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná story z lesa, která má pomatenýho tatíka, nevěřící dceru, malinký lidičky létající na kolibřících, třínohýho psa a mluvící šneky. Jak už to tak bývá zvykem u animovaných filmů, tak hlavně vedlejší postavy dokážou pobavit, v tomhle případě šneci a pes. Co na tom, že je to vlastně tak trochu zelená agitka za zachování lesa a neubližování přírodě, když se to podá takhle tak se mi to líbí. Příjemné animáky já rád a tenhle se poměrně vydařil, takže jsem s ním spokojen. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ten příběh není ve výsledku tak báječný ani tak originální, jak se vám snaží namluvit, když vám v úvodu plete hlavu pěkně vyvedenými animovanými lokacemi a tlachá cosi o zachování rovnováhy. Za prvé: Jestliže striktně oddělíte síly "dobra" a síly "zla", není to o rovnováze, ale o vítězství - a o porážce. A za druhé: Hlavní hrdinka asi měla být sirotek. Z animáku by tak zmizela jedna trochu trapná a trochu otravná postava, která mě vytrhovala z děje v těch nejnevhodnějších chvílích. Drobní strážci lesa by si zkrátka museli nějak poradit sami - tak jako vždycky ... a Mary by naopak nemusela nutně toužit po návratu do lidské společnosti. Určitě by to šlo nějak zařídit - jen kdyby autoři ve větší míře zapojili do práce mozkové závity. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Fyzika lesních strážců je propracovaná a bere si příklad z přírodních zákonů. Jsou vysocí 5 cm, váží pouhé 2 g, uzdvihnou však 10 g a vyskočí do výšky až 15 cm. Jejich srdce udeří 2000krát za minutu a díky tomu mají 36krát rychlejší reakce než člověk. (charlie_ando)
  • Jedná sa už o druhý film štúdia Blue Sky, ktorý je založený na knižnej predlohe Williama Joycea. Tým prvým bola snímka Roboti (2005). (m.a.t.o.)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Leaf Men and the Brave Good Bugs. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama