Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bystrá, statečná a tvrdohlavá dívka, taková je sedmnáctiletá Mary, která prožije dobrodružství, o jakém se jí nezdálo ani v nejdivočejším snu! Po návratu do rodného domu se snaží sblížit se svým otcem Bombou, který se jí odcizil. Svérázný a roztržitý profesor Bomba je posedlý zkoumáním pozoruhodné civilizace drobných lesních mužíčků žijících v lesích. Mary dochází trpělivost. Poté, co se kouzlem ocitne v tomto podivném lesním společenství, je ovšem nucena svůj pohled přehodnotit. Pokud se chce dostat zpátky domů, musí partičce zábavných zelených postaviček pomoci, uvěřit v jejich tajuplný svět a zachránit ho. Boj o záchranu lesa se však promění v boj o náš lidský svět. Díky odvaze, kterou Mary prokáže, získá nejen nazpět svého otce Bombu, ale i nové přátele. Královnu lesa - krásnou, bystrou a silnou Taru, která vždy panuje s úctou a vtipem. Obří housenku Nim Galů, známou svou vášní pro večírky, které rovněž nechybí moudrost a praktičnost. Komediální duo hlemýždě a slimáka Hňupa a Hruba, přičemž Hrub se považuje za největšího lamače dámských srdcí v lese. Ostříleného bojovníka Ronina, šéfa elitní lesní jednotky, muže s ostře řezanou tváří a suchým humorem, ochotného za svou královnu položit i život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (356)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CHÁPU TVÉ OBAVY, ALE DNES JE JEDINÝ DEN ZA STO LET, KDY MOHU VYBRAT DĚDICE. KDYŽ TO DNES NEUDĚLÁM, NEBUDEME MÍT UŽ CO CHRÁNIT....“ /// Úplněk a letní slunovrat v jeden den, Lístkové v odporným zeleným lese a Bažiňáci ze světa, kterýmu vládne hniloba…. Lístkové jako Elfové, Bažiňáci jako Skřeti – soráč, jsem nějakej nakaženej… Pohádka. Místy infantilní, ale každopádně plnohodnotná zábava pro děti, plná krásný animace, dětinskejch postav i humoru. Za mě 3*, parchanti zvedaj ČTYŘKU. Vždycky hlásám, že pohádky jsou pro děti, přesto jsem zvyklej, že animák má plně nasytit i dospělej placatej ksicht. (Ne! Tu čtyřku si nevydupeš parchante! P.S.: Vy holky jo…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,The Leaf Men and the Brave Good Bugs“, kterou v roce 1996 napsal William Joyce číst nebudu. 2.) Vzrušujou mě malinkatý lesní lidičky. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celkom milá a vizuálne prepracovaná jednohubka. Ale nič viac. Chýbalo mi tam niečo skutočne dychberúce. Niečo čo by mi predstavilo úplne nový svet, do ktorého by som sa rád vracal. Všetky postavy sú archetypy, fungujú na základe nejakých záležitostí, ale akési skutočne bohaté vzťahové puto sa tu nenachádza. To je inak problém väčšiny animákov. Len ma trocha mrzí, že niektoré príbehy so zvieratkami majú viac skutočných emócií ako tie s malými ľuďmi. Ale to už som prehnane kritický. Film nenudí, má pekné tempo a je postavený na peknej myšlienke. Scéne v dome, keď je MK zmenšená je asi najzaujímavejšou časťou a všetko ostatné je natoľko milé, že tomu musím veľa vecí prepáčiť. Aj keď sa priznám, že veľa veci zachraňuje trojnohý pes Ozzy. Síce sa k filmu asi už nevrátim, ale na to jedno zhliadnutie bol Epic viac ako dostačujúci. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

lehce nadprůměrná pohádka,která neurazí,ale zároveň výrazně nenadchne.Humoru je pomálu a originalitou Epic také zrovna nepřetéká a víc než cokoliv připomína Bessonova Artura a Minimoje.Bohužel pro tvůrce už v dnešní době není tím pravým měřítkem precizní technická stránka,která se víceméně předpokládá,ani nějaká ta hvězda v hlasovém obsazení...65% ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Opět krásný animovaný film o bitvě armád životodárného dobra a hnilobné temnoty, jakoby z říše bájného mikrokosmu. Průvodcem tohoto klasického dobrodružství z džungle trav, je krásná mladá dívka hledající cestu ke svému podivínskému otci. Statečná Mary se dostává do hry věčného zápasu známého snad ze všech velkých legend. Škoda, že je tento pěkný příběh často poznamenáván snahou pobavit za každou cenu trapnými a rádoby vtipnými výlevy, které vůbec neladí s pojetím filmu. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tak epické to zrovna dvakrát nebylo. A bohužel ani originální. A zábavné už vůbec a to v žádném ohledu. Slepenec motivů a klišé z desítek starších filmů, který nepřináší nic nového, nic objevného a bohužel nic, co by zaujalo nebo vtáhlo do děje. Tuctové nezajímavé postavy, k uzoufání předvídatelná a stokrát viděná historka. Bez napětí, bez humoru, bez energie, zato až po ten poslední lísteček narvaná otravnými stereoptypy. Tak nějak nám to prošumělo obrazovkou aniž by to zanechalo nějaký výraznější dojem. Mám pocit, že do týdne se z hlavy vykouří beze zbytku. A to jsem se zrovna na tenhle film docela těšil. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Prípravy, natáčanie a samotná výroba filmu trvali spolu viac ako milión hodín. (MikaelSVK)
  • Jedným z alternatívnych názvov snímky bolo aj označenie The Leaf Men and the Brave Good Bugs. (MikaelSVK)
  • Postava Mary Katherine je pomenovaná po zosnulej dcére autora predlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama