Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátká současná televizní komedie s hudbou na věčné téma... Po společně prohýřené noci se nastávající ženich (V. Menšík) a jeho kamarád (J. Libíček) probouzejí a zjišťují, že se dnes koná svatba. Stěhováci už přivážejí nový nábytek a cestou pro kytici utrpí dosud lehce ovíněný ženich úraz. Kamarád odjíždí uklidnit nevěstu (E. Olmerová) a málem je oženěn sám. Po různých překážkách konečně dojde k svatbě. Jde o bláznivou grotesku se zpěvy, při níž se budete určitě dobře bavit. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

sud 

všechny recenze uživatele

Vtipná malá optimistická jednohubka. Vyzařuje z ní atmosféra uvolněných 60. let téměř v astronomických měřítkách. Scéna, ve které Miloš Kopecký hraje v kostele na varhany a zpívá Vyhrňme si rukávy... mluví za všechno. 70%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

K původně zamýšleným třem hvězdám nakonec přidávám čtvrtou, a to za naprostou drobnůstku - několikavteřinovou, dokonalou scénku s písní "Tak to vidíš Máňo, přece jsme tě lízli". Jinak se jedná spíše o průměrnější Podskalského počin se vším, co na jeho muzikálních komediích mám i nemám rád. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená exploze silvestrovského veselí rozbujelá do slovesného šílenství, spouštějícího dlouhý bolehlav. Příběh postupně prorůstaný rozkladnými písňovými vstupy nakonec mizí v záplavě gagů vizuálních i jazykových. Pro toho, kdo všem odkazům, parodiím a parafrázím porozumí, však může být zdrojem slasti. PS: "Makat není otročina, / která spadla na tebe. / Dneska, chlapci, to je jiná - / dnes děláme pro sebe!" ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Praštěná taškařice se zpěvy, taková generálka na Alfonse Karáska. Jan Libíček zde vypadá jak dvojče Olivera Hardyho. Pobavilo i po těch letech, byť je ten humor občas komunální satirou. . ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Předobraz příhod Alfonse Karáska. 1) Pokud máte rádi komunální satiru, silvestrovskou zábavu za každou cenu a lehce pokleslý humor, pak jste tu správně._____ 2) Na vyšší úroveň grotesku táhnou pěkné melodie, vtipný scénář a především dnes už legendární herci._____ 3) Kapku uvolněnou dobu dobře charakterizují drobné politické a společenské narážky, kterých je snímek plný (Teď když máme, co jsme chtěli, Vltava, odbavovací okénka v Čedoku aj)._____ 4) Výstižný koment: vypravěč****. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Svatební zpívaná groteska, ve které excelují Libíček s Menšíkem. Zbytek je jen do počtu, ale co tito dva chlápci zvládnou za 22 minut, jen něco úžasného. Pohodové a moc příjemné. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Tak to je kapitální békovina! Nejhorší na tom je, že to je tak absurdně praštěný, že jsem se smála jak blbá. A ty hity nemůžu dostat z hlavy... "Z vězení si člověk pomůůžeee, ale od svý ženy nemůůžeeee..." ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Nostalgia za nemou groteskou. Jan Libíček mi tu ale silne pripomenul , práve túto históriu filmu. Obrovská prehliadka dnes už bohužial nežijúcich hercov. 60%. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nádherná blbinka. Když si zvyknete na zpěv, tak se i pobavíte. Skladby jsou všeobecně známé, takže nic nebrání, aby si divák „zabékal“ také. ()

Reklama

Reklama