Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 360)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nudné a zdlouhavé biblické fantasy s otřesně špatným CGI obrů a nečekaně krátkou potopou,která skončí dřív, než se člověk stihne rozhlédnout. Naštěstí potěšilo alespoň sympatické herecké obsazení,Russel Crow skvělý, Hermiona podala také velmi slušný výkon, ale jinak mě film už ničím nepotěšil. Aranofoski by se měl věnovat pouze dramatům bez efektů. 50% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to je tak, když se člověk na něco těší... Těšil jsem se na "Pompeii" - SRAČKA, těšil jsem se na "3D Godzillu" - NUDA, těšil jsem se na "Noah" - béčková píčovina... těšil jsem se na "V oku tornáda" , ale už mám obavy... Co se týče filmu NOAH, čekal jsem katastrofickou podívanou. Bohužel reklamované gigantické potopy trvaly asi 5 minut. Dalších 133 minut byly stupidní náboženské žvásty o tom, kdo je zlý a hodný... A grafika Kameňáků, to bylo něco příšerného, vyloženě béčkový film! A ke všemu hnusné, nesympatické herecké obsazení, prostě k poblití! ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Dokud se Aronofsky i Mansell vrací stylem k Fontáně, je všechno v nejlepším pořádku a jen zírám, jak se takhle známé téma může v epických kulisách vyprávět čistě skrz postavy. A dokonce nevadí ani to, že si Darren připsal do scénáře Transformers: Origins. Jenže ve chvíli, kdy Noemova rozjetá paranoia začne vysloveně rozčilovat, už jsem chvílemi kroutil hlavou a dramaticky neskutečně vyzrálá Emma v tu chvíli musí zachraňovat víc, než je zdrávo. Vlastně ani den po projekci jsem ten hlavolam s neuvěřitelným vizuálem a otrávením z neustálých dialogů o Stvořiteli či o tom, co je správné, nedokázal rozluštit. Protože si ale případnou druhou projekcí vůbec nejsem jistý, nevyškrábu se výš ani při nejlepší boží vůli. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli by z toho měl Darren Aronofsky radost, ale moje první myšlenky po skončení Noema byly "hm, ale jo, bylo to fajn". Což asi není úplně ideální reakce na syrové veledrama o zkáze lidstva, ve kterém umře víc nebožáků než ve většině filmů Rolanda Emmericha. Noe je ale s výjimkou závěrečné thrillerové půlhodinky, která dokonale osvětluje Aronofskyho zájem o tenhle projekt, "jen" velkolepou přehlídkou kvalitního herectví. Všichni s výjimkou přebytečného Douglase "Ježíše" Bootha jedou na maximum (hlavně Emma!), bohužel se ale musejí pohybovat v jasně nalajnovaném příběhu, jehož veškerý vzletný přesah prostě nenahradí impulzivní touhu po něčem šokujícím, neotřelém nebo vyloženě strhujícím. Aronofsky zkrátka odříká, co mu Bible káže, vetkne si do toho pár ne zas tak kontroverzních prvků, a v závěru se na chvíli lahodně vrátí ke svým trýznivým kořenům. No a to je vše, přátelé, čekání na jeho další nevyzpytatelné mistrovské dílo tedy pokračuje. (6/10) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Přiznejme, že předloha, myšleno Genesis, v sobě má sice dramatický příběh, ale sečteno a podtrženo, zápletek, dialogů a nosných detailů na celovečerák tam nenajdeme. Chopili se toho tedy hollywoodští hoši a historku rozkošatěli na neuvěřitelných 138 minut, a bylo jitro, den prvý, všechno bylo špatně. Digitální zvířata ve více méně digitální krajině s digitální vodou, kde si to štrádovali naši hrdinové a zbabělci v džínách Kelvin Klein, jistě zacukala koutkem oka nejednomu ochránci šupinatých psů či komiksů. Milovníkovi současných filmových fantasy se jistě rozbušilo srdéčko mocnými tepy, když se před ním zjevili padlí andělé (jak při pádu zkameněli, padali asi vcelku rychle). Nastalo ráno, den druhý, všechno bylo ještě horší. Noe co mladistvý viděl vraždu svého otce, prchá a vzápětí, aniž by bylo vysvětleno kde přežíval, je otcem tří dětí, které vede k úctě, píli a vegetariánství, nepochybně by je nejradši vedl k veganství, ale jeho nejmladší byl ještě mlíčňák, takže to by mu neprošlo. Nastal den třetí a dále se to zhoršovalo. Noe zatoužil navštívit rodinu a vydal se za dědečkem, po cestě získal schovanku a po setkání s dědem začal halucinovat, inu, z rodiny už šla nejednomu člověku hlava kolem. Noe v důsledku vidin začal stavět loď. Přišel den čtvrtý, cestu hrůzy už nebylo možné zpomalit. Noe stavěl loď, jeho nejstarší syn užívá volnosti, kterou přináší stav, kdy není nutné zaobírat se antikoncepcí, jeho prostřední syn hledal samičku, nejmladší syn se jen tak vyskytoval. Dorazili další lidé, přinesli dosud netušenou nenávist, agresivitu, násilí a zlo Začal den pátý - a bude hůř. Lidé se požírají mezi sebou, zvířata obsazují archu a praotec žehná, aby vzápětí skoncoval se životem. Na loď se dostává černý pasažér a s ním i zlo. Pomalu přichází poznání, že kde přijde jeden život, může následovat další, řešení se nabízí, ale až v den šestý, kdy už se to zlepšit nemůže ani při aktivaci modulu zázrak. Láska vítězí, na zničené zemi je zcela nepoškozená vinná réva a kvasný proces nastává okamžitě. Noe má kocovinu jako čepici. Všichni se objímají a dojatě hledí na to, co postavili vedle zaparkované Archy. Nevím, co nastane den sedmý, ale pro jistotu nebudu vstávat. ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • „Ten príbeh je o konci sveta a o druhej najslávnejšej lodi v histórii hneď po Titanicu. Preto nechápem, že ho ešte nikto nenatočil ako klasický celovečerný film," povedal režisér Darren Aronofsky, ktorý je Noemom (Russell Crowe) posadnutý, pretože už ako trinásťročný vyhral prestížnu recitačnú súťaž s vlastnou básničkou na tému "Potopa sveta Noemovými očami". (Zdroj: Barracuda Movie)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama