Reklama

Reklama

Komplikovaný případ vraždy vyvolá na americkém maloměstě nepokoje a zděšení. Ze zločinu jsou obviněni tři teenageři, kteří koketovali se satanismem. Soukromý detektiv Ron Lax se ale s touhle verzí nehodlá smířit a nabídne obviněným zadarmo svoje služby, aby pomohl zjistit pravdu... Píše se rok 1993 a jedno americké městečko sužuje tragédie. Tři rodiny přišly o své osmileté syny, kteří se nevrátili domů, a tak je zalarmována policie a začíná pátrání, které je po několika hodinách ukončeno. Tělíčka malých dětí jsou nalezena u nedaleké vody, kam je vrah pohodil jako odpadky. Policie má brzy podezřelé – tři mladíky, kteří poslouchají heavy metal a chodí černě oděni, a tak jsou považování za uctívače satana. Příběh vznikl na motivy skutečné události. Případ, který americká veřejnost nazývá West Memphis Three, ještě dnes klade řadu otázek, na něž nikdo nezná odpověď... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neveselé vyprávění, z něhož je předem vyloučen happy end, neboť vychází z reálných událostí. V rámci svých možností (a svého úhlu pohledu) se snaží co možná nejlépe popsat všechno, co souviselo - nebo co MOHLO souviset se smrtí tří malých chlapců. Nemusí mít nutně pravdu - ne ve všem, neboť pravda zůstala skrytá pod silnou vrstvou vědomé i nevědomé manipulace na straně jedné i trestuhodné liknavosti a nedbalosti na straně druhé ... obětovaná víceméně vykonstruovanému procesu. Procesu, který nese všechny známky neblaze proslulých honů na čarodějnice, pro něž by v civilizované společnosti už dávno nemělo být místo. Jenomže určitá schémata lidského úsudku jsou, zdá se, neměnná - fungují bez ohledu na místo a čas ... a záleží jenom na okolnostech, zda naleznou vhodnou oběť. Ten příběh má ohromný potenciál - zvolil náležitý způsob prezentace, provedl vhodný výběr představitelů jednotlivých postav a ponechal jim adekvátní prostor ... až na jednu jedinou výjimku: Jak přitom mohl zapomenout na NI ... na děvčátko, které ztratilo bratra ?!? Jakoby téměř neexistovalo, jakoby jeho žal nestál za to, aby se jím filmaři zabývali ... jakoby nestál za to, aby se jím KDOKOLI zabýval ... včetně jeho matky, pohroužené do vlastní bolesti. Nechápu to ... protože tenhle zdánlivě podružný detail jednoznačně shazuje upřímné snažení všech zúčastněných ... 3,5* ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dobré, depresivní a silné téma s kvalitními herci a příběhem vyprávěným tak, jak je, bez zbytečných keců, přikrášlujících momentů a s minimem hudby. Dobrá pochmurná atmosféra, soudní proces a drsné scény mrtvých chlapců z vody, jen škoda toho “otevřeného konce” bez vysvětlení motivů, a taky mám pocit, že se z tohohle dalo filmově vytěžit mnohem více. Každopádně je to případ, který si určitě zaslouží pozornost a být v podvědomí lidí. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal lepší hodnocení, ale na úkor námětu mě dost zklamal způsob vyprávění filmu. Tam, kde má šokovat, ani nenaznačí a když dojde k soudním scénám, chce se Vám spát. Po filmu jsem se nemohl zbavit dojmu, že ač se jedná o velice zajímavé téma, a respektuji to, proč to režisér natočil tak, jak to natočil, pořád mně přijde, že podobné téma si zasloužilo lepší atmosféru, větší temnotu a trošku brutálnější obsah. Ne na úkor námětu, jako spíš na úkor oné atmosféry, která zde prakticky neexistovala. Jediné, co mi po filmu zbylo byl zájem se o tomto případě dozvědět něco více. Film ale v podstatě řekl všechno. Působil objektivně, vyšetřování (které ve filmu vlastně ani neexistuje tak, jak ve filmech obecně známe a přijímáme) vyprávěl s chirurgickou přesností. A když byl prostor pro spekulace, tak vlastně ani neváhal. O to absurdnější je, že jej v USA odložili jako nevyřešený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím, jak moc je film věrný celé kauze, ale ta ukázka honu na čarodějnice v americké puritánské společnosti vyšla na jedničku. To srovnání se Salemem, které použil představitel Damiena, není tak úplně od věci. Film sám o sobě je spíše hranou rekonstrukcí, než klasickým krimi-thrillerem, takže víc než na postavy a jejich psychologii se soustředí na průběh vyšetřování a soud. Na klasické žánrové postupy tudíž nedošlo, ale mě to přesně takhle vyhovovalo, protože vše tak nabývalo na důvěryhodnosti. Slušná práce. 80% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

V roku 2013 okrem tohto vyšiel aj Prípad Casey. Tu sa ale na prípad pozeráme z pohľadu obžalovaných a snažíme sa dokázať ich nevinu. Na prekvapenie to malo veľmi dobré obsadenie a ešte lepší dobový feeling. Škoda len, že prípad sa nevyšetril, bolo by zaujímavé zistiť, kto bol skutočný vrah. Ale podobne ako jeho konkurent, pútavé, zaujímavé a bude Vás to baviť, pokial Vás neodradí prvá pol hodinka. 3 z 5 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Trojica z Memphisu si odsedela vo väzení 18 rokov a 78 dní. (Game90)
  • Hudbu k filmu nahrál Pražský filharmonický orchestr. (BrianStorker)
  • Policajné autá West Memphis zobrazené na videu sú správne, pokiaľ ide o značku, model a označenie. Použité svetelné pásy sú však červené a modré. Hliadkové autá West Memphis mali ale vždy modré majáky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama