Reklama

Reklama

Když se zneuznaný reportér deníku New York Times Michael Finkel (Jonah Hill) setká s usvědčeným vrahem Christianem Longem (James Franco) - který si přivlastnil Finkelovu totožnost - jeho vyšetřování se postupně změní v nezapomenutelnou hru na kočku a na myš. Film založený na reálných událostech pojednává o Finkelově neúnavné snaze získat Longův skutečný příběh, v němž se pojí vražda, láska, podvod i vykoupení. (HBO Europe)

(více)

Videa (14)

Trailer

Recenze (134)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi netradičný príbeh na motívy skutočnej udalosti. Ale spracovaný skôr tradične, pričom sa v tomto prípade mohlo zájsť určite ďalej aj po umeleckej stránke. Film hľadá paralely medzi novinárom a vrahom, čo mi pripadalo možno trochu nasilu, motivácie postavy čakajúcej na súd nám ale jasné nebudú ani v závere, čo je ale v poriadku, niektorí ľudia a ich činy by mali zostať pre normálneho človeka nepochopiteľné. Myslím si však, že išlo skôr o materiál pre nejaký kvalitný televízny krimi seriál typu Mindhunter, ak celovečerák, možno by prvá polovica mohla byť venovaná rekonštrukcii prípadu, pokojne aj zo subjektívneho pohľadu vraha. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začalo to velmi dobře a drželo si to takový poměrně příjemný opar tajemna a manipulace. Vztah mezi novinářem, který měl slušně našlápnuto, jenže udělal jeden hloupý krok, a mužem, který za mřížemi čeká na soud. Obviněný je ze zvlášť ohavného činu – vražd svých tří dětí a manželky. Novinář si tady nehraje na detektiva, poslouchá, snaží se číst mezi řádky, oprošťuje se od morálních zásad a pokouší si zachovat zdravý rozum. Ale k jeho vlastním démonům se nedostaneme. Tvůrci sice prokázali umění vybrat si netriviální téma, ale chyběla tomu odvaha ušpinit si ruce, celkově to působí povrchně a uhlazeně, vyprávění tolik nevtáhne, názorová rozepře o vině negraduje. Po verdiktu soudu se to naštěstí nezvrhlo v nic banálního, ale do kolen to jednoduše nedostane. Oba hlavní herci docela slušní, Felicity Jones pak trestuhodně nevyužitá. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ne ne, tohle bylo fakticky moc moc špatňounké. Přehrávající Franco, kdy z prvního pohledu bylo jasné, co je zač a pak ty svoje kdáky a pohledy jen vršil a vršil, Hill si po Wolf of Wallstreet asi chtěl zkusit další vážněji míněnou roli, ale snad mu tak i došlo, že na něco takového nemá vůbec a naprosto vlohy, a co tam dělalal Jones už vůbec nechápu. Nuda jak trám, Hill se celou dobu naprosto nesmyslně hnípe v něčem naprosto zřejmém a snaží se z toho vykřesat drama. Je z toho ale jen hodně špatná parodie, která postrádá humor. A jak Zeck zmínil, tak autoři si i nedělali hlavu s poukázáním na minulost padoucha, protože pak by ten film byla totální nesmyslná sračka. ()

divak84 odpad!

všechny recenze uživatele

Sledovat Jonaha Hilla je těžke. není to herec, jenom obtloustlá americká figurka reprezetující produkt dnešní zkažené doby. Anticharismatický, ne-uvěřitelný, nedává žadnou přidanou hodnotu do svých postav. Opravdu nechápu čím to, že zrovna jeho do filmu obsadili ... strašně vykastrovaný film. žadná pointa, žadné napětí, nic.. nevím jakou roli/funkci měla ve filmu Mikova partnerka (krásná Felicity jako vždy), nevím o čem to celé bylo. K čemu bylo to mrknutí při odchodu ze soudu. Prostě naprostor zbytečný film, který začatkem láká na něco pseudochytrého, ale nic.. Naprostým opakem tohoto odpadu na stejném poli žánru je "okamžik zlomu" s hopkinsem ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

59 %? Jděte do řitě s tímhle pokryteckým hodnocením. Za komentáře typu "Jonah Hill ve vážné poloze nemyslitelný" a "Franco to nemohl utáhnout sám", za takové bych vraždil. Copak nemůžou herci, kteří většinu filmů natočili s komediální tematikou, dostat šanci ve vážných dramatech? Asi ne...Filmový divák, trpící předsudky, to pak celá vyfakuje hned na začátku, aniž by tomu vůbec dal šanci. Mě z tohoto filmu mrazilo celou dobu a naopak jsem stále přemýšlel, jak to tedy asi ve skutečnosti mohlo být. Zda je Franco pouhým bezcitným zlodějem a vrahem svojí rodiny, nebo to bylo trošku jinak. Nikoho jsem po celou dobu předčasně nesoudil. Za mě kvalitní a reálně vykreslený film....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáče ve Warwicku, na Long Islandu, v Piermontu, v Brooklunu a v Garnevill v New Yorku v USA. (rafix)

Související novinky

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

Renée Zellweger si zahraje Judy Garland

24.10.2017

Každá hollywoodská legenda se časem dočká biografie. A momentálně je řada na Judy Garland, hvězdě Čaroděje ze Země Oz, která vynikala hlavně zvučným pěveckým hlasem. Její filmová pocta se bude… (více)

Reklama

Reklama