Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je jako roku 1998. Do třídy přijde nový žák Sakakibara Kóiči. Necítí se zde zrovna příjemně, má pocit, že se tu děje něco zvláštního, a tak po tom svým způsobem začne pátrat; co ho nutí mít takový divný pocit? Navíc ho přitahuje tajemná, ale pohledná spolužačka Misaki Mei. A pak je tu ta osudná událost. Co se proboha v téhle třídě děje? (Zíza)

(více)

Recenze (75)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Formálne vynikajúce, obsahovo pokrivkáva. Príbehovo príliš depresívne teen (aj keď jemná, nenútená romantika je fajn), atmosférou tajomna, strašidelného poriadku a chladu za spolupráce rýchleho odťažitého a občas sick strihu to má ale našliapnuté oveľa vyššie. Hlavný hrdina je spočiatku idiot a musíte sa naňho pozerať celý čas, no aspoň zabezpečuje krv nutnú v tomto žánri. Gore scény na spôsob Nezvratného osudu sú vrcholom seriálu a oplatí sa na ne čakať. Najmä tie v posledných dvoch epizódach spolu s napätím povyšujú seriál minimálne o hviezdu a zabezpečujú Vaše odporúčanie napriek prevažne béčkovému rozprávaniu príbehu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"NĚKOLIK VĚCÍ MI PŘIPADÁ DIVNÝCH..." Zajímavý nápad s hororovým tématizováním ostrakizace, ale vychtěný, hrozně roztahaný a přitom překombinovaný (zdravíme ZÁPISNÍK SMRTI) a s pokulhávající logikou. A je fakt otravné, jak dlouho není hlavnímu hrdinovi nikdo schopen vysvětlit, co se děje, a kolikrát se opakují informace nebo jen jalově plácá. Za vynalézavou bych označil jednu jedinou smrt - pád na deštník, ale finální vyvražďovačka v hotelu dojem poněkud napraví. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak se zase trošku odkloním od většiny... Zaprvé nechápu ten téměř až kulltovní status tohodle anime. Je to sice zábavné a uteče to rychle, ale nic dechberoucího to ve mě nezanechalo.. Za druhé-mě osobně přišla kvalitnější spíše druhá polovina. První si sice držela svou atmosféru tajemna, ale jen proto, že si postavy z jakéhosi nelogického důvodu nebyly schopny sdělit zásadní informace. Nechápu proč Sakakibarovi nikdo nic neřekl v první možné chvilce, když to bylo tak důležité? Jak se měl asi potom jinak chovat? Tyhle věci mě celou dobu rozčilovaly a jen jsem směrem k postavám cedil mezi zuby narané: Tak už mu to kurva řekni! :D.. Druhá půlka, kde už se tajemství rozuzluje a jde spíše o řešení daného problému, byla poněkud zábavnější...Teda až do doby kdy na základě (zase nelogického) komunikačního šumu dochází k finální dvoudílové řežbě, která je naprosto zbytečná a tak nějak "na efekt"...... Nevím.. Bavil jsem se a bylo fajn spolu s postavama nacházet všechna ta vodítka, ale na druhou stranu mě to frustrovalo a ve výsledku z toho nevylezlo nic světoborného..... :/ ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Konečně solidní "nástupce" Higurashi No Naku Koro Ni. Skvělá atmosféra zapadlého městečka se kterým není něco v pořádku, povedená kresba a to zejména pozadí (krajina/noční město). Na "horor" poměrně slušná zápletka, plno charakterů a jejich nekompromisní odepisování vyústilo v to, že dvanáct dílů uteklo jako voda. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Sledováno v rámci Anime-Planet Secret Santa 2017. Tento kousek jsem odkládala několik let, takže jsem ráda, že jsem se k němu konečně dokopala. Začátek je velice slibný - atmosféra je perfektní, stejně tak soundtrack, i animace je originální a všechno je tak správně hororové a creepy. Jenom postavy se všechny už od samého začátku chovají naprosto, ale naprosto dementně a nelogicky, žel to je hold dominanta hororového žánru. Škoda, že v půlce se děj zpomalí, atmosféra prořídne a každá epizoda končí zbytečným cliffhangerem, který je počátkem dalšího dílu smeten pod koberec, a když už dojde i na plážovou epizodu, říkáte si, že asi někomu došly nápady. Ovšem vrcholem všeho je 10. díl a odhalení tajemství jedné z postav, které úspěšně pohřbívá i to málo dobrého, které ještě zůstalo, a to už se divák může jenom chytat za hlavu a říkat si "proč?". No a poslední dvě epizody už jsem se prakticky jenom smála. 6,5/10 ()

Galerie (322)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní píseň „Kyoumu Densen“ je od kapely Ali Project. (CarnTheNunya)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné novely "Another" ( v japonské výslovnosti Anazā ) spisovatele Yukito Ayatsuji. Ilustrace měl na starosti Hiro Kiyohara, novela byla poprvé publikována 29. října 2009 nakladatelstvím Kadokawa Shoten a má 5 dílů. (bejkovec)
  • Závěrečnou píseň „Anamnesis“ nazpívala zpěvačka Annabel. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama