Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Je jako roku 1998. Do třídy přijde nový žák Sakakibara Kóiči. Necítí se zde zrovna příjemně, má pocit, že se tu děje něco zvláštního, a tak po tom svým způsobem začne pátrat; co ho nutí mít takový divný pocit? Navíc ho přitahuje tajemná, ale pohledná spolužačka Misaki Mei. A pak je tu ta osudná událost. Co se proboha v téhle třídě děje? (Zíza)

(více)

Recenze (75)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak počítám že mě plno lidí ukamenuje ale Another mělo pro mě být anime který mi otevře oči a ukáže že mě anime může bavit, ale bohužel se tak nestalo a tak si můžu škrtnout další anime které mě totálně nebavilo. Neříkám že to bylo vyloženě špatné animace je výborná, některé krvavé scény jsou daleko lepší než v Erufen Rito a sem tam i atmosféra vykoukne což se u anime moc často neděje. Ale i tak je to pro mě nezajímavé a těch 12 dílů by se dalo sestříhat na 7. Je tu plno hluchých míst které děsně nudí. Moje hodnocení v tomhle ohledu není dobré brát v potaz protože anime jsem viděl všeho všudy 5 a nevyhledávám ho, tohle byl pro mě spíše takový test. A propadl. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Mno nic. Stejně jako mnoho jiných, i já se musím přidat k té skupině, která preferuje první polovinu seriálu. Náběh to mělo výborný: Záhady se jen kupí, vysvětlení žádné, zvláštní smrti vyvolávají neklid, chaos a divák je celou dobu zvědavý, napjatý, co dalšího nám přinese následující díl; jestli přitvrdí anebo už dojde konečně na nějaké vysvětlení. Po čase se dostáváme k jádru pudla, ale od této chvíle dochází nápady, překotně se sprintuje k naprosto mizernému závěru, který zkazí jakýkoliv do té doby vybudovaný pozitivnější dojem. Abych pravdu řekl, ono konečné vysvětlení mi nepřišlo vůbec dostačující, zvlášť, když se dozvíte o dispozicích, resp. možnostech jedné z hlavních hrdinek. ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu je Another průměrná, možná mírně nadprůměrná podívaná na postavičky pohybující se ve škole s pochmůrnou náladou. Když se prokoušeme přes kvanta nesympatických postav volící tvrdá slova, máme tu roztomilou holčičku s páskou přes oko Mei a nějakého hlavního hrdinu, který ničím nevyčnívá ze standartu hlavních protagonistů. Velikým plusem je ovšem kvantum krve a v zápětí několik zkamenělých ksichtů, kteří na to nemají žaludek. To všechno doplňuje roztomilý závěr, u kterého se člověk snad i zasměje. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začátek paráda. Říkala jsem si, že je tu konečně anime, co má něco do sebe. Mělo. Asi pár dílů. Pak to pomalu ztrácelo na přitažlivost i napětí, jen si člověk říkal, že i těch 12 dílů je až moc, že už je to protahovaný, ať už konečně najdou a zbaví se toho extra navíc. Pak se z toho stala vyvražďovačka, kterou v podstatě každý přežil a konec dobrý všechno dobré a vyšumělo to úplně do ztracena. Ovšem ztracený čas to nebyl – alespoň ne na začátku. Opravdu velmi lituju toho, že se to tak zvrtlo. Slabé 3*. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Another mělo tu smůlu, že mě jeho první část nedokázala pořádně zaujmout a pak už bylo velice těžké se chytnout. Přesto jsem to se sledováním nevzdala a řekla, že to dám až do konce. Druhá polovina už začala být o něco zajímavější, když postavy začaly postupně přicházet záhadě na kloub. Škoda jen, že finále místy tlačilo až moc na pilu a toužené vyvrcholení nemělo vlastně téměř žádný vrchol. Příběh má velmi zajímavou myšlenku, ale chvílemi mi dělalo problém pochopit charakter kletby a její okolnosti. Slabší tři hvězdy. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní píseň „Kyoumu Densen“ je od kapely Ali Project. (CarnTheNunya)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné novely "Another" ( v japonské výslovnosti Anazā ) spisovatele Yukito Ayatsuji. Ilustrace měl na starosti Hiro Kiyohara, novela byla poprvé publikována 29. října 2009 nakladatelstvím Kadokawa Shoten a má 5 dílů. (bejkovec)
  • Závěrečnou píseň „Anamnesis“ nazpívala zpěvačka Annabel. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama