Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Letadlo se čtyřiapadesáti cestujícími na palubě ze zřítí přímo před malým gaunerem Berniem LaPlantem (Dustin Hoffman). Coby první osoba, která se ocitla na chaotickém místě nehody, bez váhání nasadí svůj život a zachrání všechny lidi z havarovaného letadla. Protože mu však životní zkušenost velí zbytečně na sebe neupozorňovat, raději se z místa neštěstí vytratí do deštivé noci. Mezi zachráněnými je také ctižádostivá televizní reportérka Gale Gayleyová (Geena Davisová), která chce získat prvotřídní reportáž zjištěním totožnosti neznámého "Anděla letu 104". Je vypsána odměna jeden milion dolarů. Bernie však svoji šanci zmešká. Ocitne se ve vězení a jeho roli převezme bezdomovec John Bubber (Andy Garcia), jemuž Bernie celou záchrannou akci vylíčil. Zdrcený LaPlante ve vězení sleduje Bubberovu hvězdnou kariéru. Po propuštění se zkouší o peníze přihlásit, ale nikdo jeho historce nevěří. V dramatickém závěru dojde ke konfrontaci skutečného i fiktivního zachránce na římse luxusního hotelu. (Cinemax)

(více)

Recenze (125)

tomino28 

všechny recenze uživatele

Hero je příjemně ukecaný film o vlivu médií a také o tom, že všechno je relativní a závislé na úhlu pohledu. V podstatě se moc není čeho chytit, děj je až na jednu klíčovou scénu nedůležitý, a film je tak postavený převážně na ústředním "hrdinovi" Dustinu Hoffmanovi. Nutno zmínit, že právě jeho zásluhou se dá při troše snahy u snímku obstojně bavit. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Úplne najľahšie je zaradiť film do škatuľky "satira na prácu médií" alebo "metafora prehnitej americkej spoločnosti" alebo do nejakého podobného nezmyslu. Dobre sa s tým žije, človek zaspáva s príjemným pocitom, že je slušný a skromný dielik v mozaike. Tento film však nie je o médiách, ten je o nás všetkých. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vskutku zvláštní komedie. Jednak není ani za mák vtipná a pak taky u ní člověk neví, jestli se má více děsit zmalovaného ksichtu zpravo-rádo-dajky Geeny a nebo té koncentrace neupřímnosti, lží, sebelítosti a nezodpovědnosti. Pak se však dostaví chytrý konec na římse a vy si uvědomíte, že hrdina, často to uměle vybudovaný status, ani tak nemusí mít sklony k hrdinství jako spíše disponovat vhodným profilem. Bohužel v dnešním světě všemocné tvorby mediálních obrazů svatá pravda.. Apropo, někde jsem slyšel, že Andy Garcia jen svým fertilizačním pohledem přivedl k bankrotu tři kliniky reprodukční medicíny.. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý Dustin Hoffman v roli cynického životního smolaře zlodějíčka Bernieho LaPlante, který náhodou zachrání pasažáry havarovaného letadla. LaPlanteho botu a pak i mediální slávu spojenou s finanční odměnou však získá jeho kamarád bezdomovec Andy Garcia, který byl jako zachránce vyhledán novinářkou Geenou Davis, pasažérkou havarovaného letadla. Pohodová komedie (i tak trochu parodie Popelky), kterou si vždy rád vychutnám. Trailer je ke shlédnutí zde: http://www.spout.com/films/Hero/15253/2932/trailers.aspx ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman se asi zamiloval do tématu mediální manipulace, protože hrál hned ve třech satirách s podobnou myšlenkou. Postupně povýšil z manipulovaného subjektu (Hrdina) na reportéra, jemuž dezinformace pomůže se skomírající kariérou (Město šílenců) a dotáhl to až na gurua daného oboru (Vrtěti psem). Každý z těch filmů mám rád, ale Hrdinu asi nejvíc, protože má nejpřehlednější příběh a nerozlišuje postavy na kladné a záporné, nehodnotí. Prostě vypráví a nechává zcela na divákovi, co si o tom má myslet. To nebývá v Hollywoodu zvykem. 80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • Pôvodný pracovný názov filmu bol Hero and a Half, no nakoniec musel byť zmenený kvôli podobnosti so snímkou Cop & 1/2 (1993). (m.a.t.o.)
  • Slovo "fuck" a jeho deriváty zaznejú 11-krát, čo je na film s ratingom PG-13 veľmi nezvyčajné. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama