Reklama

Reklama

Hodný dinosaurus

  • USA The Good Dinosaur (více)
Trailer 2

Animovaný film „Hodný dinosaurus" si pohrává s otázkou: Co kdyby asteroid, který jednou provždy změnil život na Zemi, naši planetu minul a obří dinosauři nikdy nevyhynuli? Pixar Animation Studios vás zvou na dobrodružnou výpravu do světa dinosaurů, kde se Apatosaurus jménem Arlo spřátelí s člověkem. Na cestách drsnou, ale překrásnou divočinou se Arlo naučí čelit svému strachu a zjistí, že je schopen velkých činů. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (299)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pixar tentokrát cílí na mladší publikum a je to cítit. Dospělí divák se příliš nepobaví, a těch pár pomrknutí je zbytečných a ze snímku spíše nepříjemně vybočují. Za docela (od)vážný, avšak nedostatečně rozvinutý /a tím ještě amorálnější/ moment považuji chvíli, kde se hlavní hrdina sebestředně rozhodne, že nenechá svého ochránce a společníka shledat se svou rodinou, ale bere ho na svůj hřbet směrem k dinosauří farmě. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Veškeré filmařské úsilí bylo vloženo do opravdu precizní animace, leč se už nejspíše nenašlo místo a čas na pořádnější příběh, nějaké dospělácké vtípky či klasické pixarovské kouzlo. Samotné postavy jsou sice roztomilé a určené spíše pro menší diváky, ale koncept člověka jako mazlíčka, prezentace "zhuleného stavu" nebo trhání hlav broukům, nejsou úplně nejšťastnější volby. Podprůměrný animák s prvotřídní animací. [60%] | Kino - Prom. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Storm provides ... Neprávom podceňovaná Pixarovka, ktorá akurát prišla v nevhodný čas hneď po neuveriteľne nápaditom a originálnom Inside Out. The Good Dinosaur je oproti tomu oveľa tradičnejší animák – rozprávka omnoho viac zameraná na tých menších a príbehovo tak nijako zvlášť originálna a viac menej ponúka iba tuctovú dobrodružnú story o ceste za domovom. Musí to však byť zákonite zle? Nemyslím si! Všetko ostatné tu totiž funguje ako v tradičnej pixarovke. Postavy, ktoré si je možné obľúbiť po pár scénach, veľmi príjemná hlavná línia o budovaní vzťahu medzi dvomi odlišnými charaktermi - kde sme to už videli? Toy Story, Up, Finding Nemo a ani dinosaurus s malým neandertálskym chlapcom nie sú výnimkou, výborná animácia - prvotriedna, až fotorealistická animácia prostredia a všetkej krajiny navôkol v kontraste s veľmi jednoducho animovanými dinosaurami bez jediného detailu, občasný slušný humor nielen pre deti, ale aj pre dospelých (zhulený stav, odtrhnutá hlava chrobáka) a hlavne to nikdy nepadne do vyslovene hlúpych vôd a opäť tu bez problémov fungujú emócie, prevažne v krásne dojemnej záverečnej pätnásť minútovke. Mať to od začiatku na starosti jeden skúsený režisér mohol byť aj z Dobrého dinosaura ďalší animovaný kult. Bohužiaľ, pričasto je vedieť problémová produkcia počas ktorej sa vystriedalo niekoľko režisérov, pretože film sa jednu chvíľu snaží o dospelejší humor, druhú o úplne detinský a než by budil dojem súdržného celku je skôr rozsekaný na jednotlivé úseky z ktorých keby sa ľubovoľne zostrihalo, tak by v konečnom dôsledku nijak nenarušili celý dej (napríklad celá scéna s tyranosaurami ). Nehovoriac o podivne a narýchlo useknutom závere. Vo výsledku tak ponúka Dobrý dinosaurus síce tuctový príbeh, ale v každom smere je to opäť veľmi milý a príjemný animák. Nie najlepší, ani jeden z najlepších, ale stále dobrý Pixar, resp. omnoho lepší než rutinné pokračovania Monsters alebo Cars bez štipky nápadu. Inside Out z rovnakého roku je síce úplne iný level, ale s tým sa tu evidentne ani nikto merať nechcel a po nevýrazných traileroch som od Dinosaura čakal oveľa väčšiu pohromu. Pixar si však stále drží štandard, akurát tentoraz v oveľa jednoduchšom, no emotívne rovnako silnom podaní ako je od neho zvykom. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nový, mnou tolik očekávaný animovaný film od Pixaru Hodný dinosaurus bohužel v mých očích zcela nezabodoval. Ovšem jak už jsme zvyklí, pixarovští tvůrci svých animovaných snímků hojně hrají na city diváka, což pochopitelně neminulo ani Hodného dinosaura. Hry na city ovšem nezachrání celý průměrný koncept tohoto animáku. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nie je to až taká strata času, ako by sa snáď podľa hodnotenia mohlo zdať. Zo začiatku milé, miestami úsmevné, neskôr viac vážnejšie a ku koncu aj posmutnelé. Myslím, že na túto rozprávočku treba tú správnu náladu. Dievčatám sa však páčilo. Príbeh o tom, čo by sa mohlo stať, keby meteor minul našu planétu a malý jaskynný chlapec by sa skamarátil s dinosauríkom, ktorý hľadá cestu domov. 70/100 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Pro prostředí, v němž se film odehrává,  se tvůrci inspirovali pohořím Teton Range na severozápadě Spojených států amerických. (D.Moore)
  • Boj mezi tyrannosaurem a velociraptory napodobuje ten ze snímku Jurský park (1993). (hansel97)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

Warcraft zdrhá před Hvězdnými válkami

02.12.2013

A celkově z přecpaného roku 2015. Původně měla být výpravná fantasy v režii Duncana Jonese uvedena už 18. prosince 2015. Jenomže pak studio Disney posunulo na předvánoční čas Abramsovu Star Wars:… (více)

Reklama

Reklama