Reklama

Reklama

Prášek je malé práškovací letadlo s bohatou fantazií a velkými cíly. Chce se zúčastnit slavného závodu Letem světem, a proto pilně trénuje rychlé přelety nad kukuřičnými poli i kličkování mezi stromy. Díky přetěžování motoru mu pravidelně shoří těsnění ložisek motoru. Práškova kamarádka ho varuje, že dlouhodobé přepínání motoru může mít tragické následky. Prášek by rád zdokonalil své dovednosti, jeho kamarád mu proto doporučí, aby požádal o pomoc bývalého leteckého instruktora a válečného hrdinu, Skippera. Ten však odmítne s tím, že Prášek nemá v závodě žádnou šanci. Závod se blíží a Prášek musí projevit obrovskou odvahu a vystoupat do výšek, o nichž se mu nikdy ani nesnilo. (TV Nova)

(více)

Videa (57)

Trailer 1

Recenze (298)

Spooner 

všechny recenze uživatele

V podstatě o tom samém jako spřízněná Auta, akorát tomu chybí ona pixarovská nápaditost, svěží humor a vlastně jakákoliv šťáva. Tady se prostě jede celou dobu na neutrál a je na tom až bolestivě vidět, že to celé mělo jít rovnou na dvd a tvůrci se tak o nějakou extra porci humoru a zábavy ani moc nesnaží. Děti budou nejspíš opět zase spokojené, lidé starší dvanácti let už ale usnou někde v polovině filmu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jako první věc, bych chtěl podotknout, že první "Auta" se mi moc líbila. A jako druhou, že "Letadla" nejsou ani od stejných tvůrců, ani od stejné společnosti (ačkoliv se plakát tváří jinak Disney není Pixar) a je to na výsledné podobě ohromně znát. Vizuálně pěkný animák, který však neskrývá vůbec nic, čím by měl zaujmout. Prostý až nudný příběh, žádné originální nápady a neskutečná nuda. Když tak přemýšlím, už si nepamatuji, kdy sem naposledy viděl opravdu kvalitní animák. ()

Reklama

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Hmmmm, nic inovátorského se samozřejmě nekoná! Původní Pixarovka (Auta) kompletně pod Disneym totiž znamená pouze průměrný animák. Na ten se sice kouká pěkně, ale vše je naprosto zbytečné (jde o tržby, my vímeeee) a vůbec bych se nedivil dalšímu ždímání nápadu např. ve filmech Lodě, Motorky, apod. Doba Pixaru je již bohužel opravdu neodvratně pryč! PALEC DOLŮ! :-( ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

To po mě nedávno můj syn žadonil, ať ho vezmu do kina na nějaký zábavný animovaný film. A jelikož doslova miluje oba dva díly Aut, neměl jsem v tu chvíli moc co řešit a vzal ho právě na Letadla, s jistotou 100% zásahu do černého. Ti samí tvůrci jako u Aut, stejné zpracování, vlastně i velmi jemně načrtnuté propojení právě s Auty, to bude nadšení, říkal jsem si. No, těsně vedle. Syn sice tvrdí, že se mu to moc líbilo, ale jeho výraz během sledování Letadel tomu tedy příliš nenasvědčoval. Problém Letadel spočívá v tom, že všichni, včetně mě, prostě čekali další Auta, ve výsledku to ale celé dopadlo prakticky jen jako jejich nezdařilá kopie. Stejná zápletka, stejné dějové postupy, stejné zvraty, stejný postavy, stejný humor, stejně našláplá hudba, stejná pointa, jen se zde závody místo na dráze prostě odehrávají ve vzduchu. Ovšem vše to stejné bylo podáno zkrátka jen v docela slabší formě. Což znamená, že zápletka neměla takový šmrnc a zápal, postavy byli daleko méně výraznější a zábavnější a humor nebyl tak úderný a nápaditý. Nicméně tu ale rozhodně nechci ani prezentovat Letadla jako nějakou nekoukatelnou nudu, to v žádném případě, jen tu zkrátka v roce 2006 v podobě Aut vzniklo něco velmi zásadního a jen těžko překonatelného a jeho tvůrci toho chtěli jednoduše ještě využít, ovšem jak se říká, dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, a to ani s poměrně věrnou kopií. Ovšem co mě opět posadilo na prdel, byla naprosto úžasná animace, to už je neskutečné, kam se ta technologie zas posunulu, zpracování všech těch detailů je prostě neuvěřitelné, takže alespoň v tomto ohledu jsem byl z Letadel doslova nadšen a unešen. Ale jinak bohužel fakt jen průměr. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Jako zábava pro děti, které nahrnou své rodiče do kina, asi ano. A ono se to těm děckám bude určitě i líbít. Nicméně ti starší a dospělí, kteří ten animovaný svět alespon trošku sledují, budou přinejmenším utaháni, ne-li znuděni tou vykradeností z aut a nulouvou jiskrou. Pro mě se jedná o nejslabší Áčková animák letošního roku. Lasseterova banda vsadila na setrvačnost a značku aut a ten stejný děj překroutila do Letadel, přičemž zůstalo až moc stejného. Nechápu proč na těch tribunách seděli samé auta a všude, kromě hlavních postav, byly auta. Když už to muselo být, tak se z toho všeho dalo vytěžit určitě víc, protože let přes celý svět byl velice zkratkovitě a zbrkle odvyprávěný, abychom se vešli to stopáše cca 90 minut. Jako pozitivum vnímám mexikána El-ču (plneho žháve lásky) :)), který mě velmi bavil a zpříjemnil celý ten laxní carboot! "Ja jsem ikáros a ona slunce, když se k ni přibližim, tak roztáju" ()

Galerie (92)

Zajímavosti (20)

  • Dustyho mal pôvodne nahovoriť Jon Cryer, no po istom čase od projektu odstúpil. (odmocnina)
  • I přes povědomou vizuální podobu filmu se nejedná o dílo studia Pixar, ale studia DisneyToon, které stejně jako Pixar patří pod studio Walt Disney. (erazmus)
  • Především v první třetině filmu si můžeme všimnout, že tvůrci si pohráli s pozadím, vytvarovali mraky do tvaru letounů a i pohoří nesou rysy letadel. Také přistávací plocha v jedné ze scén nese obrysy letadla. (dandislav1991)

Související novinky

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama