Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Norová se vrací domů z penzionátu, protože její teta bude mít narozeniny a ona pro ni chystá překvapení. Ví, že nesmírně touží po návodu na vypěstování odrůdy růží, kterou vyšlechtil její soused, továrník Záhorský. Potíž je v tom, že teta se sousedy příliš nevychází, a tak si Eva usmyslí, že návod na „Záhorské růže“ ukradne. Pronikne do domu jako uchazečka o místo sekretářky a ke svému překvapení se tu setká se svým bratrem Michalem. Ten se po letech strávených v cizině vrátil domů a cestou se seznámil s dcerou továrníka Záhorského Eliškou. Ta se právě snaží uniknout plánům své matky, která chce za každou cenu oznámit její zasnoubení s přihlouplým Zdeňkem. Proto požádá Michala, aby se vydával za jejího snoubence, anglického hraběte. Už tak velký zmatek zkomplikuje továrníkův tajemník Jiří Kučera, ve skutečnosti doktor Jiří Novotný, jenž se do domu vetřel, aby se zmocnil drahocenného náramku své matky. Rázná paní Záhorská ho získala jako zástavu a odmítá ho vrátit. Je víc než jisté, že dům Záhorských čeká rušná noc. (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

Johanka 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád filmy pro pamětníky, tak tento ho určitě nezklame. Skvělý herecký výkon Nataši Gollové a Oldřicha Nového není vlastně nic neobvyklého. Tentokrát se jedná o bláznivou komedii plnou super dialogů. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Mazec! Po silvestru, s partou kamarádů je tahle crazy komedie ještě více vtipná. A odkdy že Oldřich Nový provozuje Le Parkour? ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus trochu příliš ztřeštěné, ale chápu, že v době filmových začátků to musel být velký hit. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se líbí již několika generacím. Hlavní protagonistka tohoto filmu Nataša GOLLOVÁ byla "zaškatulkována" do veseloher a tak to i zůstalo, pokud jí byla dána příležitost u filmu. Po válce jí byl vyčítán milostný poměr, který měla se zdejším rodákem. Byl to celkem vlivný muž,ale byl německé národnosti. Dost se našlo takových kolegů, kterým sice za války pomohl, ale po válce na to zapoměli a ještě se k Nataše obrátili zády. Paní Nataša to těžce nesla a pomalu propadala alkoholismu. Ztráta přátel, ztráta profese, samota a zoufalství v kombinací s alkoholem se na ní tvrdě podepsalo. K filmu bych chtěla říci pouze tohle: dívejte se, smějte se, oddychněte si od věčných akčních filmů, kde se děj zapomene do 14 dnů, protože je jeden jako druhý. Ale na tento film nezapomenete nikdy. Berte v úvahu, že to byly začátky československého filmu, který se stále vyvíjel. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

"Evo, od té doby, co jsi tady. Kočka kulhá, stůl má uraženou nohu, u hodin jsi utrhla kyvadlo, ale krmit mé zlaté rybičky aspirínem jsi nemusela" Kárala teta Pa Evu. Jak výstižné. Bláznivá česká komedie s Natašou Gollovou jako Evou a Oldřichem Novým jako jejím bratrem Michalem. Všechno se točí okolo tajného receptu na pěstování Záhorské růže. Eva s vloudí do rodiny pana Záhorského jako sekretářka, chce ten recept získat pro svou tetičku. Jenže tetička Pa už ho dávno má. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, jeden z nejoblíbenějších filmů pro pamětníky. Dvojice Gollová - Nový umí pobavit. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

30. léta českého filmu nepatřila mezi nejsilnější dekády. Točily se hlavně monotónní melodramata a stereotypní romantické komedie. Všechno to bylo jasně nalajnované, na jedno brdo. Výjimku tvoří několik výtečných a povětšinou dobře známých veseloher, mezi něž patří právě i snímek Eva tropí hlouposti podle předlohy mladičké Fan Vavřincové. Ztřeštěná komedie s neuvěřitelnou Natašou Gollovou v hlavní roli. Jestliže se o některých jejích kolezích z tohoto filmu dá říct, že to byly hvězdy na nebi naší tehdejší kinematografie, pak ona byla Sluncem za jasného dne. Eva tropí hlouposti je stále skvělý, odpočinkový snímek. ()

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

prepacte, nezdielam vase nadsenie. herci zlati, mam rada starych ceskych hercov. no.. ako pre narodenu o dost neskor.. uz mi to nepride take zabavne. je to mily film. dakujem, ze su tu vypichnute i fajn hlasky.. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv nechám rád v domácím kině Evu tropit hlouposti! První česká a veeelice povedená crazy komedie, která styl hollywoodských filmů nekopíruje, ale je prvorepublikově svá. Film, i přes svoje léta JE a BUDE stále zábavný, což se nedá říct o 99% současné české produkci. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Opět příjemný film pro pamětníky, leč zase ne taková bomba, jak jsem si původně myslela. Nataša Gollová super, komediální nadání rozhodně měla. Pro Oldřicha Nového jsem slabost nikdy neměla a asi ani mít nebudu. Zápletka krkolomná a vtipná, i když motiv záměny rozhodně není nic nového. Podáno s lehkostí, zkaženo velkým očekáváním z mé strany. Pořád ten pro sebe nejlepší film pro pamětníky teprve hledám. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Eva troupí hlouposti patří jednoznačně mezi ty nejznámější filmy pro pamětníky, přestože jeho popularita mi trochu uniká. Střeštěná Gollová se asi v týhle crazy komedii realizovala, ale mě víc zaujala angličtina podvodníků Nový - Schránil a taky poměrně vzácné účinkování Jiřiny Sedláčkový. Celkově však průměrný film, který nenabízí o moc víc než skákání z okna nebo do okna (podle toho, v kterém domě se zrovna odehrává děj). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

klasika, kterou neobrousil zub času a bude mít vysokou sledovanost, i když se v televizi objeví třeba 10x do roka. Prostě milé, zábavné a určené pro naivní děti každého věku. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

balba 

všechny recenze uživatele

Po generace úspěšný film podle humoristického románu F.Vavřincové.Hudební doprovod je dílem předních swingařů a ozývají se tu orchestrální verze nejpopulárnějších písniček té doby. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nemám rád prvorepublikové filmy..tenhle je veskrze trapný ale pár vtipných monetů stačilo k tomu abych nostalgicky dal tři hvězdičky... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Roztomilá ztřeštěná komedie se skvělými herci, mezi nimiž vyniká duo Gollová - Nový. To, jak do sebe sourozenecky šijí a rýpají patří mezi mé nejoblíbenější scény. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Eva natropila tolik hloupostí, jenže tolik mě to nebaví jako filmy s Burianem. Ono to občas nepochybně vtipné bylo, ale jindy zase celkem nudné. Herecky výborné(především Gollová a Nollová). Celkově mě to ale tolik nezaujalo a v půlce filmu se to přehouplo spíše v kulisu než standardně pozorovaný film. 60% ()

Reklama

Reklama