Reklama

Reklama

VOD (1)

Hvězdně obsazené americké drama z produkce HBO zpracovává kontroverzní téma, související s výskytem zhoubného onemocnění zvaného AIDS. Odehrává se v New Yorku počátkem osmdesátých let minulého století a nabízí kritický pohled na nedostatek osvěty od oficiálních institucí. Na opačné straně stojí aktivisté z řadu gayů, kteří se společně s příznivci z řad osvícených lékařů pokoušejí o hrozící epidemii odhalit drsnou pravdu. V adaptaci divadelní hry Larryho Kramera se představí mimo jiné Mark Ruffalo, Alfred Molina, či Julia Roberts... Otevřený průhled do jedné z nejvarovnějších kapitol novodobých dějin režíroval Ryan Murphy. (HBO Europe)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (163)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Trošku nechápu ten název filmu, ale jinak jsem byla okouzlena. Když popisovali smrt Alberta, tak jsem gebila jak kdyby vzali tříletému děcku jeho nejmilejší hračku... do tohoto okamžiku jsem nebrečela, ale od něj v podstatě v kuse. Bylo mi jasné, že další den po probuzení budu mít totálně opuchlé oči a taky že jo:) Protože takhle moc jsem už hooodně dlouho u žádného snímku nebrečela. Jasné slzu jsem uronila u řady, brečela jsem taky už u pár, ale tak, že bych se pláčem zalykala a málem dusila se mi snad ještě nestalo, teda alespoň si nevybavím. A to prostě o něčem svědčí. O čem? Že si to zaslouží 5*. Skvělé herecké obsazení (mile mě překvapila řada z nich, že se tu objevili jako Matt Bomer pro mě známý především z Chucka, J. Groff z Glee a J. Parson - no hádejte, odkud toho znám...) a výkony herců, příběhy, vztahy.. jednoduše řečeno vše a vůbec mi nevadilo, že to až moc hraje na city diváka. Nemám, co bych víc dodala, snad jen to, že zrovna Ruffalo mě překvapil, jak přesvědčivě dokázal hrát gaye. Jo a J. Roberts tu hrála pěkně protivnou osobu, kterou ji stejně shledávám tak jak tak ve všech filmech, takže se to s ní dalo vydržet, když ukázala pravou tvář. P.S. V záběru 00,45,21 můžete vidět zpocené kruhy pod paží Ruffala. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Ach jo, diagnóza "holocaust movie" v plném rozsahu. The Normal Heart je jedním z těch filmů, jejichž závěrečným titulkám předchází číselná statistika počtu obětí a zmínka o tom, že boj zdaleka nekončí. Murphy chce udělat díru do světa s dalším didaktickým dramatem, ve kterém si ceny sice vyřvalo (doslova) několik slavných herců, ale které je ve výsledku dobré asi jen jako součást newsletteru Domu světla o tom, že počet HIV pozitivních zase rekordně stoupl. Jinak to je totiž totálně bez nápadu a navíc mimořádně uondané, zdlouhavé. A k tomu řevu - je to fakt hlasitý - Mark Ruffalo opakuje roli z Hulka, Julia Roberts pak part z August: Osage County. 70% ()

Reklama

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Taky děsím lidi. Nauč se to používat. Nepotřebuješ od všech lásku a souhlas." ...Citová záležitost o jednom z řady nekonečných bojů. Od začátku až do úplného konce jsem se všema hlavníma hrdinama intenzivně prožívala jejich smutek, beznaděj, okamžiky pravé lásky, vztek, lítost, sílu přátelství a rodinného pouta. Mark Ruffalo & Taylor Kitsch & Matt Bomer = nepřehlédnutelná trojka a ta chemie mezi nima hmmm, dobrý výběr herců! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděla tak skvělý film, kde by mě každý herec, co ve filmu hraje doslova šokoval svým hereckým umem. Herecké výkony jsou na tomhle filmu to nejlepší, především Mark Ruffalo. Téma AIDS se filmový tvůrci snaží natáčet a vymýšlejí různé triky, aby si diváka získali. Tenhle film si mě získal hlavně srdcem, nejen že se jedná o dokonale romantický příběh s nádechem dramatu, ale zároveň se věnuje tématu 80.let, kdy za AIDS "mohli" homosexuálové, nebo-li skupina lidí, kteří v tu dobu byli nenávidění. Tenhle film se snaží přesvědčit, že jsou stejní jako my všichni. Mají "Stejná srdce" a jsem ráda, že se Ryan Murphy a Brad Pitt do tohoto vložili, protože tohle byla trefa do černého. Bravo! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Divíte se mému hodnocení? Čekali jste po klubu poslední naděje ode mě další odpad? No já po pravdě taky i když to není tím, že bych byl zaujatej. Řiťošukové jsou mi totiž totálně buřt. Nějak mě nedojímá kolik jich zdechlo na AIDS když si to zavinili sami, ale tohle není úplná sračka a nesnaží se až tak za každou cenu hrát na city jako Klub poslední naděje. zaujala mě tady ta dokumentární forma jak ukazují počátek nemoci její postupný šíření až do gigantických rozměrů. Ke konci už sice dost nuda, ale odpad to tentokrát nebude.40% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Jméno divadelní předlohy i filmu je založeno na básni "September 1,1939" od W. H. Audena. Veršem z této básně: "We must love one another or die" je pojmenována biografie Larryho Kramera, který předlohu napsal. (KidWithGun)

Související novinky

Julia Roberts změní svůj život

Julia Roberts změní svůj život

18.12.2016

Hollywoodské hvězdy se už dávno neštítí televize. Julia Roberts si tam odskočila před dvěma lety, když si zahrála ve Stejných srdcích, a teď se objeví v minisérii Today Will Be Different. Adaptace… (více)

Reklama

Reklama