Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka soutěžících se pokusí dobýt legendární pevnost Boyard. V několika náročných disciplínách musejí ukořistit klíče a indicie, aby měli co nejlepší výchozí pozici pro závěrečné získání zlatého pokladu... (oficiální text distributora)

Recenze (140)

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá pevnost Boyard je zpět! Navíc s naprosto geniálně a zřejmě i záměrně tupým dabingem Prima Cool(což samotná "Kolíkova" televize nepokrytě přiznává v parodujících upoutávkách). Navíc ve věži už "nestraší" otec Fura, ale nějaký pomatený blázen, který plácá páté přes deváté. Do pevnosti tentokráte jezdí policejní sbory jednotlivých londýnských okrsků, případně bachaři. Nejvíce ovšem vždy pobaví instruktoři z fitness center, jež nejsou sto vyšplhat pár metrů po laně. Ve výsledku tak jde sice o nechtěnou, ale přesto, nebo právě proto povedenou zábavu. Pane Kebule, prosím gong! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Musím se kouknout na tu původní verzi. Ta přece nemůže být tak stupidní jako ta britská. Jako moderátora mohli jen těžko obsadit něco hloupějšího. Její komentáře byly opravdu k popukání, třeba "pomozte mu vylézt" a vzápětí "zvládne to sám". Postava pana Boyarda je zcela nesmyslná, postava toho 35 let vězněného kapitána zase příliš stupidní (zřejmě mu pan Boyard pere i žehlí, protože i po těch letech má sněhobílou, nažehlenou košili). Soutěžící byli navíc v tomto konkrétním díle dost neschopní (no jo, wrestleři), tak asi v šesti lidech vyhráli pouhých 19 liber... 40% ()

Reklama

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Slabý odvar původní Fort Boyard jednoho z nejlepších soutěžních pořadů své doby. Zmizel otec Fura, Paklíč a celkové také kouzlo a atmosféra, kterou rozhodně nenahradí soutěžící kteří často vypadají jako by právě slezli z modního mola. Jednu hvězdu dávám za začínající znělku která jako jediná zůstala nezměněná. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tato britská verze dnes už kultovní dobrodružné soutěži pevnost Boyard ani nesahá po kotníky Paklíče. Celou tuhle show zachraňuje staré dobré prostředí pevnosti. Jinak už to nemá ono kouzlo a náboj. Rčení "Když dva dělají totéž - není to totéž" se hodí. Hodnocení OST: Dá se vůbec hodnotit pár tónů, které hrají při různých disciplínách? (nehodnotím) ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Je to o ničem. Viděl jsem tři díly a úkoly jsou dost podobné, ne-li stejné (např. v každém díle lezli do prostoru, kde byli buď pavouci nebo hadi, na střídačku), příšerný voice-over, který se snažil opravdu namluvit vše, co tam zaznělo. Ani jako malý jsem se na to nedíval, proto mě nalákalo, že to teď běží, ale... prostě zklamání. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Stavba pevnosti začala za vlády Napoleona v roce 1801 a trvala 56 let. Je široká 31 metrů, dlouhá 61 metrů a vysoká 20 metrů. (Ficik)
  • Kvůli natáčení byla v roce 1990 přistavěna na západní straně plošina 20x20 metů, která na místě zůstala dodnes. (Ficik)
  • Heslo k získání zlata má pokaždé 5 písmen. (Illuminare)

Reklama

Reklama