Reklama

Reklama

VOD (1)

Překrásná Serena si vezme za muže velmi úspěšného podnikatele. Štastný pár společně vládne lesnímu průmyslu a zdá se, že nikdo a nic nemůže narušit jejich manželství plné něžností a lásky. Tajemství z minulosti a žárlivost bude však velmi těžká zkouška i pro ně. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (100)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Lesařské, chladné, uměle citové, vztahové, žensky podlé, manipulující × podle knížky jako fakt? Knížka byla zajímavá, film je taky svým způsobem zajímavý, neobvyklý. Příběh o zvláštní ženštině, která jde přes mrtvoly za svým cílem, a to doslova. Změna nastane v půlce filmu, kdy si hlavní hrdinka snaží vyléčit svou zlomenou osobnost likvidací všeho co je spjato s manželem. Konec se mi ovšem nelíbil, nebyl podle knížky, a ze Sereny tak udělali filmaři obyčejnou hysterickou pipinu (což dle předlohy není). Dost mi chyběl obchodní boj, který celý příběh vyzvedává na víc než na vztahové drama. Tak jako tak, zajímavé zpracování, česká příroda, surovost, herecké výkony naprosto uspokojující, dobré drama, které zaujme. ..no chtělo by to trošku vyladit, ale ta studená zablácená scéna.. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper a Jennifer Lawrence spolu evidentně hrají rádi a vždy je z toho zajímavý a kvalitní počin. Susanne Bier nezapře svoji dánskou náturu, kdybych měl hádat, jaké národnosti byl režisér tohoto snímku, dánská by byla mezi hlavními favority. Drsný příběh, napínavý děj, pěkné lokace, čeští herci jako stafáž, mně se Serena moc líbila. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bohužel to vypadá, jako kdyby Američané přijeli do českých lesů pro remízu a kdyby to náhodou nevyšlo, tak by je vlastně ani ta prohra moc nebolela. Je s podivem, že režisérka nesmírně silných severských dramat Susanne Bier natočila tak ploché, chladné a odevzdané drama. Ani dvojice Jennifer Lawrence – Bradley Cooper není tak omračující a okouzlující, jak bychom si přáli. Přitom podnikatelské aktivity dřevaře George, do kterých vstoupí nevyzpytatelná Serena, vypadají na konci hospodářsky kritických dvacátých let minulého století minimálně lákavě. Jenže zatímco Bier v předchozích filmových zastavením předkládala hutná dramata s nefalšovanými emocemi, tady jen klouže po povrchu (ani právě důsledky celosvětové hospodářské krize prakticky necítíme x ani zlomená Serena nebudí žádný respekt nebo obavy) a snad jediné, v čem se jí daří, jsou drobné vedlejší linie a odmítání náznaků, kam se bude děj ubírat. Jenže ony linie nemají takový směr, jaký bychom si přáli, odkrytí toho, co už tušíme, pak nemá patřičný náboj. Z určité nejistoty se tak stává spíš břímě, které je ještě navíc násobené velmi pomalým tempem. Její postavy nedýchají, nestrhnou, nedojímají, ani z nich nemrazí v zádech. Prostě si to jen odpracují, a zatímco kupříkladu takový Mads Mikkelsen z dramatu Po svatbě je přesně tím typem herce, který zaujme, i kdyby si měnil třeba jen košili, tady to ústřední dvojici úplně nesedlo. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Po filme Svadba medzi citrónmi som sa zľakla, že Susanne Bier zabudla točiť filmy. Našťastie to bol len prešľap a konečne som sa od nej dočkala aj kvalitnej drámy, ako sa na režisérku jej mena patrí. Surový a realistický, typicky severský príbeh, ktorý napriek pomalému rozjazdu v závere takmer vyráža dych. Zamrzelo v ňom len to, že kvalitný Dánky herec typu Kima Bodniu si v ňom zahral cca 5 sekúnd, ešteže David Dencik dostal podstatne viac priestoru, ktorý navyše aj skvele využil! ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Sere na jelena, zato má chutě na chotě, dítě či kotě. Dost dobře jí to myslí, takže si buďte jistí, že řezy a seky tu budou taky, poetika žádná, na to je bloncka moc chladná, zato to umí se sekerou, a tak kosí všechny, co jí s…., ale to už tu bylo, tak aby to nenudilo, už raději skončím a půjdu za lepším filmem, pokud možno i s příběhem. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo i v České republice, především v exteriérových lokacích mimo Prahu, na kterých vyrostly například dekorace dřevorubeckého tábora, amerického městečka a nádraží. Konkrétně se štáb podíval například do Nižboru na Berounsku. [Zdroj: iDNES.cz] (smeejay)
  • Když spolu Jennifer Lawrence a Bradley Cooper pracovali na filmu Terapie láskou (2012), často říkali, že by spolu chtěli pracovat i v budoucnosti. Když si tak Jennifer přečetla scénář, poslala kopii i Bradleymu s otázkou, jestli by do toho šel s ní. (Weasley)

Reklama

Reklama