Reklama

Reklama

Transformers: Zánik

  • USA Transformers: Age of Extinction (více)
Trailer 4

Automechanik Cade Yager (Walhberg) se snaží uživit sebe a svou dospívající dceru Tessu (Nicola Peltz) opravováním hodně nepojízdných vraků. Zoufale se mu nedaří, ale jen do doby, než se z jednoho roztřískaného náklaďáku vyklube Transformer a zrovna ten nejdůležitější – Optimus Prime. Cade z toho jen těžko může mít radost, protože Amerika se ještě úplně nevzpamatovala ze souboje „hodných" Autobotů se „zlými" Deceptikony, který na konci třetího dílu zlikvidoval půlku Chicaga. Čtyři roky poté jsou všichni zástupci téhle mimozemské rasy na indexu a elitní vědecké mozky se snaží vytvořit pozemské Transformery, kteří by účinněji čelili podobným hrozbám. Z minulosti ale víme, že cesta do pekel bývá dlážděná dobrými úmysly, a jinak tomu nebude ani v tomto případě. To však Cadea příliš netrápí. Zatím. Jako nový lidský parťák toho nejslavnějšího z Transformerů se ocitl nejen v hledáčku americké vlády, ale pronásledují ho i Optimovi krajané. Do toho všeho se jeho dcera zamilovala, s čímž jako otec rozhodně nemůže souhlasit. Čtvrtí Transformers kromě Wahlberga v hlavní roli přinesou ještě jednu zásadní novinku – Dinoboty, což jsou mechaničtí tvorové, kteří vypadají jako prehistoričtí ještěři. Vítejte v transformovaném Jurském parku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (26)

Trailer 4

Recenze (1 142)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Michael Bay: Unleashed... Tvůrci překračují hranici, za kterou se neměli dostat. Bohužel se z nečeho tak přepáleného a megalomanského (stopáž, postavy, dialogy, příběh a akce celkově a jejich logika) může do pěti let stát standard, protože miliarda v kapse. Bay si měl po třetím díle sebereflexivně zabilancovat a říct třikrát a dost, leč neudělal to a pustil se do další, mnohem šílenější trilogie. Možná je to podvratné, je si toho vědomé a samo ze sebe si utahuje, což mě ale vskutku nezajímá. Po velmi dobré trojce těžké, ani ne zklamání jako spíš nas*ání. Takže jedna hvězda za parádní ball hit a ústřední song od Imagine Dragons, kterým Bayovi vysírám vzkaz: NOBODY CAN SAVE YOU NOW! ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako fandu TS velké zklamání, to nemělo nikdy vzniknout, měl to nechat Bay u ledu, peněz už má dost. Je to jedna z největších přehlídek patosu, product placementu (Gucci, Victoria Secret, Armani atd) a totálně debilních, amerických dialogů. To, co se líbilo 3x za sebou se už nemusí líbit po 4té, jen velcí roboti a triky (dnes už standard) nestačí k tomu aby mě Bay uspokojil. ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Upřímně ani moc nevím. Trailery neslibovali nic extra nového, jen staré známé roboty, nové hrdiny a osvědčenou "bayovskou" akci. Takže asi není důvod k odsuzování nového nakopnutí téhle miliardové série. Tradičně jsou výbuchy ještě větší, noví roboti taktéž, tudíž klasické pojmutí sequelu, ale co se do kvalit týče, se čtyřka řadí hned za jedničku. Samozřejmě s nemalým odstupem, a ne díky bravurním dialogům, či fungující dramatické stránce. Samotná akce je ještě přehlednější, dokonale na velkém plátně vynikne každá transformace, vzájemné mydlení plecháčů nebo svaly Marka Wahlberga. O postavy tu nikdy nešlo, to platí i tentokrát. Wahlberg je sice sympatický kutil/vynálezce, snaží se i hrát, ale ve většině případů není co. Jeho dcera je sexy a o víc se ani nesnaží, proč taky, když to stačí. Protože cokoliv, co jim scénáristé vloží do úst, vlastně nikoho moc nezajímá, tady jsou hlavními hvězdami Optimus a Bumblebee. Ovšem kampaň především lákala na nové domácí mazlíčky Autobotů, kovové dinosaury. Dinoboti jako T-Rex, či pterodaktyl jsou příjemným oživením bitek, jen bohužel až těch finálních. O žádný průšvih tedy nejde, jen adekvátnější pokračování nudné trojky a ještě nudnější dvojky. Jako letní výplachový blockbuster ideální volba, ale coby začátek nové trilogie? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Transformers: Průnik, aneb Bay už počtvrté se zuřivostí i slastí přiráží do ústí chromovaného výfuku Optima Primea. Bolí to mě, bolí to ctnostného šéfa, co se mění v tahač a bolí to už bohužel i obdivovatele Michaelovy komerčně úspěšné činnosti, protože ta repetitivnost vysušila veškeré zbylé mazivo. Pokud se mi něčím blockbustery hnusí, tohle je katalogové dílo. Jenže když tržby pětinásobně převýší neskromný rozpočet, proč by ho tam šoumen Míša šéfovi Autobotů nešoupl zase. A pak znova. A znova.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Od tohohle filmu jsem opravdu moc nečekal. Ke štěstí by mi stačilo, kdyby se to "vezlo" na vlně předchozího filmu a byl bych více méně spokojený. Jenže… takhle to zkrátka a dobře dopadne, když Michael Bay odhodí všechny zábrany stranou a když má hlavní slovo. Nikdy bych neřekl, že exploze můžou být nudné, nebo že jich může být až moc. Ale po Transformers: Age of Extinction to můžu s klidným svědomím prohlásit. Je to zvláštní, ale jakmile vidíte explozi číslo 5 425 554, tak vás to přestane bavit. Doslova jste tím filmem otupeni. A to bych řekl, že je špatně. Jakoby si Michael řekl, že zkusí natočit něco hodně barevného, co se neustále hýbe, dá ta Transformery a Dinoboty a bude sranda. Jenže to sranda není. Děj zde prakticky neexistuje, hlavní postavy jsou vám naprosto ukradené, už se ztrácíte v těch Autobotech a Decepticonech... zkrátka a dobře, povedlo se ti to, Michaele. Ždímal jsi tuto sérii tak dlouho, že i tví nejvěrnější fanoušci (a teď nemluvím o sobě) si už nejsou jisti, jestli umíš ještě natočit normální film. Podtrženo sečteno, tenhle film je podprůměrný a jediný důvod proč dávám tu třetí hvězdičku je parádní song od Imagine Dragons - Battle Cry. Jakmile film skončí, v kině se rozsvítí světla a tahle pecka začne řvát z repráků, tak máte pocit, že můžete dokázat vše. Třeba najít Michaela Baye a trošku mu… ehm, domluvit. 50 %. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (61)

  • Vůbec první film, který pro část natáčení použil nové digitální IMAX 3D kamery, které slibovaly obraz srovnatelný s analogovými IMAX kamerami. V době uvedení filmu přišla jedna tato digitální kamera na milion amerických dolarů. (Zdroj: fandimefilmu.cz)
  • Při natáčení v Honkongu bylo na place pěkně živo. Na Michaela Baye se totiž údajně měli přímo na place vrhnout dva muži, kteří se začali s režisérem hádat, což vyústilo v ránu do Bayova obličeje. Spor vznikl kvůli třinácti tisícům amerických dolarů, které jim měl Bay dlužit. Na místo byla poté zavolaná policie, která agresory zpacifikovala. Následně ale Paramount přišel s ještě kurióznějším prohlášením: útočníci měli být dokonce tři a měli být pod vlivem návykových látek. Jeden z nich prý byl ozbrojen klimatizací, kterou se oháněl a snažil se Baye zasáhnout do hlavy. Ten se ale včas přikrčil, vyrval klimatizaci útočníkovi z rukou a zpacifikoval ho, dokud nepřišla ochranka. Světlo do tohoto zmatku vneslo až vyjádření samotného Michaela Baye: útočníci byli místní obchodníci, kterým natáčení blokovalo byznys. Agresoři dostali zaplaceno stejně jako ostatní, ale výše částky jim nepřišla dostačující a vyhrožovali štábu, že na ně budou házet cihly a pouštět poblíž natáčení hlasitou hudbu. Dokonce do několika herců najeli kovovým vozíkem. Bay agresorům osobně řekl, že se štáb nenechá zastrašovat, načež následoval výše popsaný útok klimatizací. Útočník byl tak zfetovaný, že kolem sebe kousal a tak sebou házel, že jej před příjezdem policie muselo držet v šachu sedm mužů. (ČSFD)
  • V předchozím filmu byl Megatron truck Mack Titan, zde je však Freightilner Argosy z roku 2014. (GreatestFan)

Související novinky

Transformers nabírají scenáristy

Transformers nabírají scenáristy

23.05.2015

Čtvrtý díl Transformers utržil 1,1 miliardy dolarů a stal se nejvýdělečnějším filmem minulého roku. Není tedy divu, že bude série pokračovat, a nejen to. Po vzoru úspěšného Marvelu ji čeká rozvětvení… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Transformeři se rozvětví

Transformeři se rozvětví

28.03.2015

Stará písnička, jiná značka. Když se v Marvelu rozhodli naplánovat několik filmových sérií, které se měly protínat ve velkých týmovkách, byl to velice riskantní plán. Protože ale vedl k Avengers,… (více)

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama