Reklama

Reklama

Jak vyřešit alarmující míru kriminality? Legalizací všech zločinů. Na jednu jedinou noc v roce se Amerika blízké budoucnosti proměňuje v nejnebezpečnější místo na Zemi. Když se vás někdo rozhodne zabít, nikdo vám nepomůže, protože všechny složky záchranného systému jsou během Očisty mimo provoz. Funguje to náramně, i díky tomu život v téhle zemi v ostatní dny připomíná ráj. Jen se ho nemusíte dožít. Krvavý thriller s hororovými prvky natočili tvůrci série Paranormal Activity, kteří vás budou děsit tak, jak je jim vlastní. Úspěšní a bohatí Sandinovi se na Očistu připravují v bohorovném klidu. James (Ethan Hawke) prodává bezpečnostní systémy, díky nimž svůj dům proměnil v nedobytnou tvrz. Jeho manželka (Lena Headey) a děti, teenageři Charlie a Zoey, proto mohou nerušeně pozorovat prostřednictvím bezpečnostních kamer svět tam venku a výjimečná dramata, která tahle specifická noc přinese. Všechno změní jeden cizinec, který se znenadání objeví u jejich dveří a úpěnlivě prosí o záchranu. Pustit ho dovnitř, nebo nepustit? Rozhodnutí, které učiní, obrátí jejich život naruby. Z nezúčastněných pozorovatelů se stanou hlavními postavami v mimořádně krvavém dramatu, které nemusí ani jeden z nich přežít. Tahle noc bude zatraceně dlouhá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 037)

krumlajs 

všechny recenze uživatele

Nápad na horor to nebyl vůbec špatnej, ale vyklubala se z toho totální ptákoviny hlavně poslední půl hodina to bylo totální céčková podívaná jedno klišé za druhým a ten závěr tomu dodal totální korunu u který sem se musel smát, protože to jinak nešlo. Tentokrát si Hawke nevybral ten nejlepší projekt jak máí normálně ve zvyku a Sinisteru se to nevyrovnalo ani po kotníky. Snad druhej díl vezmou jako totální béčkovej horor a možná to dopadne líp uvidíme. ()

opox 

všechny recenze uživatele

Nečekaně super zábava! Už jsem si za tu dobu, co navštěvuji tento server, zvykl na to, že člověk se nemá nechat zmást nízkým hodnocením, ale tentokrát jsem byl opravdu příjemně překvapený. Hlavně výborný námět (a rozhodně nemám zájem řešit, do jaké míry je to reálné či nereálné), napětí, akce, několik dobrých nápadů a superoplzlý hlavní záporák. A navíc pár situací, kdy člověk řeší jakési morální dilema, jak by se asi zachoval? A pro děti snad i poučný (nikdy neotvírejte cizím lidem). Hodnotím vyloženě pocitově, a já jsem se opravdu dobře bavil. Pátá hvězda navrch jako zdvihnutý přostředníček všem filmovým expertům, co co se nedokázali očistit od svých myšlenkových pochodů a poslali tenhle snímek hodnocením na tak nízkou úroveň. ()

Wurths 

všechny recenze uživatele

Hlavně tenhle film nesmíte brát moc vážně. Námět je sice zajímavý, ale zpracování možná tak na shlédnutí do nudného odpoledne, kdy se ani neobtěžujete tuhle oddechovku stopnout a zajdete si v klidu na záchod. ()

BenchPress 

všechny recenze uživatele

V první polovině ucházející napětí, ale ta druhá se změní v tolikrát viděné klišé, že jsem byl rád, že už je konec. A to je docela škoda, protože potenciál to mělo. Hodně se držím, abych tomu ještě hvězdu neubral. 3/5. ()

gefr 

všechny recenze uživatele

Film se skvělým potenciálem, který se bohužel soustředí na jednu malou rodinku a o zbytek světa se nikdo moc nestará. Sem tam se objevuje zajímavá atmosféra, ale to jsou opravdu jen záblesky. Zbytek filmu je vyplněn zfanatizovanou omáčkou a malým klukem co je na přesdržku. Hawke se opět projevuje jako nepřesvědčivý herec a tak jsem mu ani poslední záběry skutečně nevěřil. Nápad dobrý, ale potenciál nebyl využit ani z poloviny. ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Večer se blíží, a s ním počátek jediné noci v roce, kdy je beztrestně dovoleno všem, aby se chovali tak, jak se narodili. Tedy jako zvířata. Tu noc nazvali vznešeně Očista. Hmm.. mohlo by něco takového v reálu fungovat? Asi by to nebylo lehké, ne-li nemožné zvládnout, hlavně konec doby, kdy je dovolené "vše". Rozjetí magoři se nedají zastavit ani bimbáním v 7:00 ráno, takže strážci pořádku by přesně v tenhle čas měli být připravení na střechách, a začátkem bimbání by měli ty magory postřílet, protože vrhnout se mezi rozlícenou zvěř s pouty by byla sebevražda. Dále - jak strážci pořádku poznají, že byla použita vyšší zbraň než kategorie 4, když mají volno? Nehledě na šílené lidské a ekonomické ztráty za tu jedinou noc. .."Takže sousede, když jsme to nedořešili teď, počkej přesně za rok, už si znova brousím mačetu".. No dobře, k filmu - dá se na to koukat, ale spíše než nějaký mrazivý thriller je to taková průměrná jednohubka, solidně zahraná, i proto se dá to množství "trhlin" odpustit. Takže dávám čisté 3 ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Nemá smysl bádat nad správností očisty, zda je to morální, zda by společnost takto mohla fungovat (myslím, že ani omylem) a zda by prosperovala, atd... Ať to prostě divák vezme jako fakt a užívá si vcelku povedený horrorový thriller. Čekal jsem bohapusté násilí namixované s přemírou moralizování, ale dostal jsem poměrně vkusný a inteligentní horrorový napínák se sympatickým obsazením. Hudební doprovod nezajímavý. K tomu pár drobných nelogických situací. Ideální stopáž a svižné tempo. Ve výsledku velká spokojenost. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Unikátny hororový snímok, ktorý je skôr akčným thrillerom ako hororom, avšak má zaujímavú atmosféru. Takú, o akej sa dá povedať, že je temná a dychberúca, avšak podlomená značným klišé, ktoré v druhej polke nabralo nepredstaviteľných rozmerov. Preto len ľahko nadpriemerné hodnotenie, inak by to bolo iste aj za štyri hviezdy. Lena Headey skvelá. 60 % ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálny a zaujímavý námet, ktorý však nedokázal DeMonaco pretaviť do výživného celevečerného filmu. Chýbala tomu väčšia hra so psychológiou postáv, vygradovanejšie finále a šťavnatejšia "akcia"... 65% ()

wallax 

všechny recenze uživatele

Skvelý nápad na sfilmovanie bláznivej jazdy, kde morálne dilema - pomôcť či nepomôcť blížnemu svojmu, má za následok vaše prežitie či smrť, akcia a humor sú zvrátené ako myšlienka filmu sama (ale fungujú bezchybne), škoda len, že tie postavy konajú miestami tak hlúpo...ale na to je už divák tak nejak zvyknutý. Nový vietor do plachiet v akčnom žánre... ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Verbal mě pomalu ale jistě začíná s*át. Už ani nespočítám, kolikátý film v řadě (asi 2. nebo 5.) to je, který jsem si stáhl jen na základě jeho vysokého ratingu (sám má tady nejvíc!), a pak dvě hodiny čuměl na nějakej masakr, kde si kráva prohodí kvér ve dvou záběrech a hlavní psychopat je nesympatickej jako prdel Jiřiny Bohdalový. Docela chápu, že je nas*anej z těch vašich homosexuálních názoru na všechno, a tak dá pěktu každému dobrému nápadu, kterej by se měl realizovat v praxi každej tejden, ale to jaksi na kvalitní filmovej zážitek nestačí! Končím s experimenty, odmítám dál tejden stahovat nějakou sra*ku, na kterou se ani nepodívám! Vracím se k prověřenému Čukovi Rorýsovi, kterej mě nikdy nezklamal! jo, taky se mi hrozně líbilo, jak tam rozvedli motivy těch slizkejch spratku, protože, že někdo má koule střílet lidi jen tak pro lekraci, prostě nikom nežeru! ()

Crytic 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka naprosto pohřbená nesmyslným scénářem a zoufalým obsazením. Prachatá rodinka se před vražídími hordami zabední ve svém obřím luxusním domě. Špičkové zabezpečení je jim ale prd platné, když jsou to idioti, co se neujistí jestli se v tom domě někdo neschoval už před tím než dům zabezpečili. A aby toho nebylo málo, tak malý synáček, který má přístup k heslům barák odemkne a začne tam tahat bezdomovce z ulice. Naštěstí vrazi, kteří se je rozhodnou zabít jsou ještě větší idioti než oni... Kdyby tatík toho synáčka hned zkraje svázal a strčil přes noc někam do skříně mohlo být všechno jinak... :) ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Pekný sofistikovaný thriller, pripomínajúci slasher horor. Herecky na jedničku, škoda toho scenára, ktorý mohol byť viac kreatívnejší. Inak ale nemám moc čo vytknúť, pre fanúšikov filmov ako Disturbia či Paranormal Activity, kde sa všetko odohráva v jednom dome je to povinná jazda! ()

Stumbleine 

všechny recenze uživatele

Námět se mi opravdu líbí, i když jde o čisté sci-fi, neboť něco takového jako "The Purge day" by nebylo možné ani v případě, že by byli do US kongresu zvoleni fanatičtí neokonzervativci a neonacisté, protože po jediném takovém dni by v USA nezůstal kámen na kameni. Města jako Detroit by doslova lehly popelem ()

Papoushek 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že k překonání nejlepšího a nejmodernějšího zabezpečovacího systému, který si koupilo celé město, stačí jedno auto a řetěz. A jak se vůbec ten kluk mohl dostat do tak "zabezpečeného" domu? Nelogické chování a jednání nesympatických hlavních postav mě spíš vytáčelo, než abych s nimi cítil nějaký soucit. Celá ta myšlenka filmu je zajímavá, ale to provedení mohlo být o dost lepší. ()

Související novinky

Spawn míří na velké plátno

Spawn míří na velké plátno

22.07.2017

Comicsový tvůrce Todd McFarlane konečně oznámil nový celovečerák se Spawnem. Kultovní démonický antihrdina byl v kinech už v roce 1997, drsný eRkový reboot se tedy rozjíždí přesně 20 let po prvním… (více)

Očista míří do televize

Očista míří do televize

04.10.2016

Kolik znáte hororových sérií, které jsou čím dál tím lepší a výdělečnější? Ano, Očista je spíš thriller než horor, rozhodně ale vydělává „hororové" peníze. Není tedy divu, že mají její tvůrci velké… (více)

Reklama

Reklama