Reklama

Reklama

Deokingtuheocheu

(seriál)
  • Jižní Korea 더킹투허츠 (více)

Epizody(20)

V alternativní realitě, kde je Jižní Korea konstituční monarchií, se lehkomyslný princ zaplete s důstojnicí severokorejských speciálních jednotek. (Netflix)

Recenze (19)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Stejně tak, jako umí být tenhle seriál krásný, umí být i krutý. A i když Korea moje srdce zasáhla už několikrát, zase mě dostala na plné čáře. Na tohle se člověk psychicky prostě nepřipraví. Drama o královské rodině je samo o sobě obrovské téma. A pak je tu ta "věc" mezi severem a jihem...Ta je tu využita opravdu fantasticky. Hudba je sice poměrně nenápadná, ale ve mně toho zanechala spoustu. Nemluvě o tom, že hlavně díky ní byly některé klíčové scény tak velkolepé. Výkony hlavních dvou představitelů a celý jejich vztah snad ani není třeba komentovat. Fascinována jsem byla také princeznou a synem hlavního tajemníka. Jediné, co se jim podle mě až tak moc nepovedlo, bylo celé to MS (14. a 15. epizoda). Brzy jsem jim to ale odpustila a nechala se unášet dál. Dorama, které mi nedalo spát a vrátilo mě někam na začátek, kdy jsem se u sledování uměla opravdu nadchnout. Dorama, které mě ne jednou dostalo...5* ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo, nebylo to špatné, ale ani žádný zázrak jsem v tom nespatřovala. Navíc hlavní hrdina mě svým chováním neustále rozčiloval a byl mi nesympatický. Jenomže se to změnilo. Zamiloval se, trpěl a zesílil. Naproti tomu jeho milovanou Severokorejku jsem si zamilovala okamžitě – silná, sebejistá a nefňukala. Nikdy. Ale měla vtipný přízvuk. Vývoj vztahu mezi nimi dvěma byl moc krásně podaný. Moc dobře se na ně koukalo, protože přes začáteční neshody si byli oporou (navíc měli opravdu vztah se vším všudy). Překonali společně spoustu překážek a nakonec to dopadlo, jak to dopadlo. Co ještě přispívalo k mé spokojenosti, byly vedlejší postavy. Nudný, ale nadmíru hodný panáček-vojáček a sourozenci Lee Jae Ha, hlavně starší bratr, ten byl úžasný. Takže co se týče postav a jejich vývoje (a že se opravdu posunou!) bych seriál doporučila. Ale tady doporučení nekončí, příběh totiž také není vůbec špatný. Sbližování Sever a Jižní Korei je sice vcelku ohrané téma, ale tady se mi jeho pojetí opravdu líbilo. A hlavní záporák byl super ubožák (ne ve smyslu, že by stál jako záporák za starou bačkoru). Napínavé až do konce, až se to skoro nedalo vydržet. Samozřejmě mělo nějaké vady na kráse, chvílemi i nudné scény, ale jako celek to hodnotím velmi kladně. Rozhodně přijde den, kdy si to pustím ještě jednou. Velmi silné 4* (ale třeba to po 2. zhlédnutí nebo po stém rozmyslení zvednu). P. S.: Působí to tak jenom na mě, ale vážně Lee Seung Ki každou svou oponentku opravdu donutí, aby se do něj zamilovala? Má vždycky tak pěknou chemii s ostatními a dobře se na to kouká. :-) Přeloženo. Edit. 16.6.2019 - tak jsem koukla znovu a pořád mě to bavilo. Sice jsem tam našla víc kiksů, ale co už, pořád to bylo zábavné, napínavé a ústřední hrdinové mě pořád bavili. I když tedy ta mezinárodní politika mě tahala za moje studia mezinárodních vztahů. :-D ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Uf, vyplodit komentář na tuto sérii bude možná těžší, než se zdá. Jasně všechny láká hlavní dvojka, ale přiznejme si, tento seriál zasadil schéma typického romantického korejského vztahu do trochu neobvyklých reálií. Alternativní historie, královská rodina v Jižní Koreji?! Mnoho významů a narážek na politiku, historii, o kterých si nejsem jistý, zda byly úmyslné, nebo se tam nějak náhodou připletly. Stejně jako vývoj scénáře. Ten je totiž docela průměrný, do 6. dílu nic moc děj, pak se to rozjíždí a od 10 dílu tempo nabírá větší otáčky. Škoda jen mnohých nelogičností typických (spíše pro anime), kabaretně, směšně divný záporák, co je vždy o krok vepředu, správňáci, co ho nesejmou ostřelačkou, ale chtějí ho zatknout atd. Prostě míra idealismu obsažená v seriálu je větší, než nebezpečná. Jenže na druhou stranu, pro toho, kdo se zajímá o Koreu, mezinárodní vztahy v oblasti, je to seriál velmi výživný, který by se dal dlouho analyzovat a najít se v něm dá celá řada podivuhodných, pozitivních myšlenek se kterými bych i souhlasil (např. že Čína, Rusko, USA, by se mohly starat o někoho jiného taky, tlak mezinárodní zbrojařské lobby atd.) Ale zpět k tomu, jaký seriál je. Ze začátku nic moc, postupně úroveň fórů a kulturních narážek roste(viz. diskuze Girls Generation). Ovšem kromě někdy klopýtavého scénáře sráží seriál dolů hlavně přebytečná délka, asi bych krátil o čtvrtinu, každý díl tak o 15 minut. Naštěstí Ha-ji Won a Lee Seung-Ki svým hereckým uměním a šarmem zachraňují, co se dá. Pokud jste nováčci nebo málo znalí příznivci korejské tvorby klidně si hvěždu přidejte (ale my se srdcem dlouhodobě spáleným korejskými, japonskými, čínskými citovými mrazy asi měnit nebudeme:)) Seriál je rozhodně nadprůměr pro letošek a v Koreji určitě jeden z nejlepších. Konec vyčerpávajícího hlášení. A nevím proč, nějak mi moc neutkvěla v paměti hudba seriálu, byť jsou zde různé známé motivy jako Jízda Valkýr apod. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Tak hele, lidi, já dám čtyři hvězdičky... Tři za děj a tu čtvrtou za hlavní představitele. Ha Ji-won je prostě (nejen) korejská akční jednička a Lee Seung-gi zase skvěle hraje rozmazlený spratky, co během seriálu ukážou, co v nich ve skutečnosti je. No a ten děj. Až do cca 18. dílu mě to celkem bavilo, i když té politiky tam mohlo být o něco míň. Ale ty poslední tři díly... to už byla hlavně politika a soudruh sem a soudruh tam. Na to jsem docela dost háklivá a děsně mě to štvalo. Celý seriál celkem slušně odhaluje jihokorejský komplex jménem Severní Korea (tedy ne že bych se jim zase nějak moc divila) a maskování severojižní láskou se mu moc nedařilo. Vytknout musím ještě dvě věci... 19. díl - ten mě tedy neskutečně nakrknul. Sice jsem tušila, ale tušit není vědět, že jo. A muzika, ta byla hodně slabá. U většiny korejských věcí ji poslouchám pořád dokola. Tady nebylo nic, co by mi utkvělo v paměti, takže OST jde hodně daleko mimo mě. ()

Jirka_Šč

všechny recenze uživatele

Koukal jsem jen první díl a nějak mě to nebylo zcela sympatické. Přestože uznávám, že myšlenka s alternativní historií (současností) je zajímavá. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Tedy málem jsem to po 5. dílech ukončil, protože úvod mne opravdu nedokázal zaujmout. Hlavní dvojka, ač objektivně kvalitní, mne ale nedokázala příliš pobavit, Server zde měl příliš komediální tvář a zápletky byly velmi absurdní, navíc Klub M a jejich ujetej šéf byl fakt trochu moc ujetej. Nicméně po zlomu v 7. části se děj dal trochu do pohybu, ač realizace dané události byla provedena velmi slabě. Hudba nic moc, ale obsah na téma moci, politiky a všudypřítomné korupce mne nakonec dokázal zabavit. Romantika jak to tak bývá, v korejském seriálu chybět nemohla. Události sice nadále probíhají absurdním a nelogickým způsobem, ale koukat se na to dá, občas se objeví i slušná dávka napětí či emocí, tudíž jsem to nejen pro Ha Ji-won dojel až do závěru. Ovšem ten závěr s hlavním padouchem by si zasloužil mnohem více prostoru, ne to takhle odbýt. 73% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Hlavní plus tohot drama je, že mě udrželo prakticky celých 20 dílů v pozoru. Scénář originální navíc s příměsí konfliktu a vztahů mezi Severem a JIhem. Za další, je tu Ha Ji-won, která mě jako herečka baví, rád se na ní dívám a líbí se mi taky jako žena. Co se mi hodně nelíbí, je nezvládnutost akčních scén, to byl vždy průser, ale to je pro k-dramata typické. Hodně mě i štvala hlavní mužská role a celková délka seriálu. 20. dílů bylo moc, a ti cizinci podali fakt špičkový výkon (to myslím ironicky). Seriál trpí i klasickou nelogičností a idealismem, ale to asi nemá cenu rozebírat. První díly byly nic moc, vrchol přišel kolem 7-8. dílu, ve spojistosti se starším bratrem Jae-ha. Poté i když přituhovalo, tak už seriál ztrácel na zajímavosti a poslední 2 díly už byly prostě moc. Stále ale seriál držel diváka až do konce, což musím ocenit, což nakonec převážilo, že jsem přidal, protože to bylo přesně "mezi". ()

skretik 

všechny recenze uživatele

na zaciatku mi seria liezla hore krkom a pozerala som ju priam na silu... sef Skupiny M posobil ako male rozmaznane decko, ktore dosiahne vsetko, co chce... vztahy severna a juzna korea posobili umelo, nasilu dotvarane... niekde okolo 5.-6. casti sa to vylepsilo az na 5*, vyborne sa to pozeralo... utlm nastal niekde pri 15.-16.ep. (SPOILER:ked doslo k unosu KONIEC SPOILERA)... ale posledne dve casti to zase vylepsili, takze konecne hodnotenie davam priemerne 4*... kiezby aj naozaj sa dokazali sevrena a juzna korea zase otvorit a komunikovat na takej urovni, ako je to v seriali nafilmovane... ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Tohle se hrozně těžko hodnotí. Seriál má pomalejší rozjezd. To správné tempo dostane až se 7. dílem, které do konce úplně nevydrží, ale i tak je dobrý. Akční scény byly jedním slovem hrůza, hlavně ta část na mistrovství. Herecké výkony zahraničních herců působí ke zbytku zcela nedůstojně. Tady seriál neskutečně ztrácí. Každopádně seriál ukázal také spoustu neskutečně silných momentů. Ji-won Ha a hlavně Seung-gi Lee to celé povyšují ještě o level výš. Jeho postava měla neskutečný vývoj. Skvělý výkon podal také Jeong-seok Jo. Chválím také za nápad použití královské rodiny. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je vážně jiný nejen svým zaměřením, ale i tím, jak příběh postupuje. Velmi dobře zahrané od Ha Ji-Won, ale podle mě největší kus práce odvedl Lee Seung-Gi, jenž skvěle zahrál krále a který projde v příběhu skutečně velkým vývojem. Za mě je to nejlepší a hlavně nejkomplexnější k-drama jakou jsem do teď viděl. Moje Jednička mezi korejskými seriály 100%. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla teda síla. Romantické drama s velkým D... Napětí je cítit od začátku do konce a nenechá vás ani na vteřinu odpočinout. Výborný příběh plný opravdu silných momentů. Vzájemná interakce mezi Severní a Jižní Koreou je velice povedená. Ha Ji-Won, jako severokorejskou členku speciálních sil, jsem si oblíbil okamžitě. U prince/krále to chvíli trvalo, protože se ze začátku choval opravdu strašně, ale pak se změnil a stala se z něj opravdu skvělá osobnost. Vedlejší role tu měli opravdu hodně prostoru, a také si ho zasloužily... Obzvlášť králův starší bratr a sestra byli skvělí. Hudba velmi dobře doplňovala jednotlivé scény a ještě více zvyšovala napětí a celkový efekt. Jedno z nejlepších dramat, které jsem viděl. 100% ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Podle reakcí všude možně moje očekávání měla tendenci růst, ale zase na druhou stranu se, kromě mnoha jiných žánrů, jedná i o melodrama (a to nepatří mezi mé favority), tak jsem byla poněkud skeptická. Nakonec mě to ani nenadchlo, ani nezklamalo. Bylo tu několik dobrých momentů a i to smíchání různých žánrů bylo vcelku povedené, dokonce i většinu postav jsem měla celkem ráda. I když chvílemi mi chování hlavní hrdinky nesedělo na drsnou severokorejskou vojandu se speciálním výcvikem (ale pořád výrazně lepší než Kim Na Na v City Hunterovi, které jsem bodyguarda nevěřila ani vteřinu). Zato ale hlavní záporák jakožto hlava mezinárodního konglomerátu vlivných firem a zájmových skupin s mocí ovlivňovat světové vlády (nebo co to bylo za seskupení) mě neskutečně iritoval. Nějak mám problém na tomto postu přijmout vyšinutého kouzelníka. Oceňuji zasazení příběhu do alternativní současnosti i nadhození zajímavých otázek a problémů, přestože jejich řešení mi občas přišlo trochu naivní. V mých očích se jedná o mírně nadprůměrný seriál, u kterého vyššímu hodnocení z mé strany brání hlavně to, že mě to, i přes očividnou snahu tvůrců, nedokázalo dojmout tak jako spoustu jiných. ()

Krysap 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi hodnotí dost těžko. Za naprosto příšernou vojenskou a akční část bych dala nejradši mínus hvězdičky. Za love story tak tři (ovšem za tu "vedlejší" mezi princeznou a bodyguardem klidně i víc). Co mě donutilo na seriál dokoukat byla ale naprosto parádní, napínavá a gradující politická zápletka. Ta měla opravdu sílu, od rodinné tragédie začal mít seriál najednou úplně jinou, perfektní atmosféru. Škoda, že to tak nevydrželo úplně po celou dobu - především část s oficírskými hrami a s únosem byla opravdu utrpení - skoro bych věřila, že scénář k tomu psalo desetiletý dítě. Celkově budu tedy hodnotit průměrem. Pokud jde o herecký výkony, tak Lee Seung-Ki zahrál přesně to, co jsem od něj čekala. Je to prostě dobrý herec a role krále se zhostil podle mě na jedničku. Naopak Ha Ji-won mi přišla naprosto příšerná. Postavu severokorejské agentky absolutně nezvládla, tu drsňačku jsem jí nevěřila ani na minutu a v akčních scénách byla vyloženě komická. Výkon dobrý do nějaké komedie, ale do vážné akce už prosím nikdy ne. Naštěstí ženskou část zachránila parádní královna-matka a hlavně Lee Yoon-Ji v roli princezny, která hlavní představitelku přehrála na 100%. Jinak bych ještě vyčetla příliš viditelný product placement - hlavně ty neustále vystavovaný hodinky, to bylo přece jenom trochu moc. :-) ()

Chinese Ashio 

všechny recenze uživatele

Seriál plný diplomatických problémov, intríg a hajzl*kov. Áno, asi som práve opísala celý seriál. Nebol zlý. Ak nehľadáte niečo akčné, ale skôr na vzťahy orientované, chodte do toho. Veľkým plusom seriálu je výborné herecké obsadenie! Hlavný hrdina je síce povahovo strašný hajz*l, ale po určitej udalosti sa polepší a dospie. Musím priznať, že mi spočiatku hlavná hrdinka prišla veľmi nepríjemná. Ten spôsob akým rozprávala mi prišiel príšerne hraný. Až po pár epizódach som si naň zvykla a uvedomila, že takým spôsobom jednoducho rozpráva.Avšak, celkovo ma o svojom hereckom talente nepresvedčila a netúžim po ďalšom seriáli s ňou, hoci sú tu herečky, ktoré sú mi ďaleko nepríjemnejšie. Veľmi som si ich ako pár nezamilovala. Akosi som tam nevidela tú chémiu. Avšak! Princezná celkom vyžehlila neschopnosť našej hlavnej hrdinky. Princeznej som všetko verila a často ma dojímala. Bolo to bláznivé, živé dievča, ktoré si užívalo život. Po traumatickej udalosti spojenej so smrťou jej brata a po to páde však zostane ochrnutá a jej spomienky sú zablokované. Avšak je tu kráľovský bodyguard Eun Shi Kyung, na ktorého sa naviaže a ktorý sa pre ňu stane priateľom, no takisto k nemu začne prechovávať city. Predstaviteľ Eun Shi Kyunga svoju úlohu takisto zvládol na viac ako 100%! Jeho celková postava bola veľmi príjemná. Bol starostlivý, odovzdaný svojej práci nech to stojí, čo to stojí, neistý a pri princeznej hanblivý. Tí dvaja mali byť hlavným párom. Bola som rada, že im dali aspoň nejaký priestor, aby nejak vyvážili ten nedostatok čo sa týkalo nášho hlavného páru. Obaja nakoniec zistia kruté skutočnosti, ktoré ich zrazia k zemi. Všetko bolo skvelé. Zábrany nášho vojaka, strach princeznej, že o ňu nemá záujem kvôli tomu, že nemôže chodiť, a že ju nenávidí.Keby ich čakal happyend, dala by som aj 4*, lenže nie. Scenáristom naozaj neodpustím. Dosť som sa rozkecala o týchto dvoch, pretože to bolo asi jediné, čo ma na tejto dorame bavilo a aj to nakoniec zruinovali. Ešte skvelé MV o princovi a našom bodyguardovi -> https://www.youtube.com/watch?v=i7jQyXe6qJE ()

springtime 

všechny recenze uživatele

Shrnu - nuda a děs. Nekorejští herci předváděli naprostý amatérismus, jejich angličtina (a ta tedy i korejských herců) naprosto otřesná. Severokorejka mě iritovala svým chováním, přízvukem, snad vším. Vadil mi také evidentní věkový rozdíl. Ani se mi nechce více rozepisovat, jak jsem otrávená. Jedna hvězda za Lee Seung-gi a jedna za vedlejší pár - voják a prinzezna. ()

Magi90 

všechny recenze uživatele

No, musím říct, že jsem docela zklamaná. Některé scény byly opravdu přehnaně zlé. Dokoukala jsem to jen díky ústřední dvojici, která patří mezi mé oblíbené. Líbil se mi i vztah princezny a syna nejvyššího tajemníka. Jenže to co se tam událo, mě neuvěřitelně zklamalo, a už jsem měla dost. Dávám čtyři hvězdy pro jejich tvrdou práci a skvělé herecké výkony, do 6 epizody mě to bavilo, bylo to dle mého názoru živější. Následující epizody shrnu asi takto..za prvé: točí se to kolem Klubu M a Johna Mayera (což mě docela pak už lezlo na nervy), za druhé: té politiky je tam až moc, a za třetí: je to o vztahu mezi severem a jihem, který je tak komplikovaný. Hudba není špatná, ale znám od Korejců lepší..Je to dorama na které se už nepodívám. Líbilo se mi ale o něco víc než Korean Peninsula, která je s tímto seriálem v něčem podobná.. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Najviac sa mi páčil vzťah princeznej a bodyguarda, keď skončil, už som všetko dopozerala len so zotrvačnosťou.. ()

Reklama

Reklama