Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (670)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Advokát se nějakým neznámým způsobem zapojí do obchodu s drogami a vy netušíte proč. Všechny vedlejší postavy jsou do onoho obchodu nějak namočené a vy nemáte ponětí jak. Ne, teď nepopisuju prvních patnáct minut filmu, ale moje schopnosti analyzovat příběh po návratu z kina. Cormac McCarthy napsal scénář, ve kterém každá z postav mluví v metaforách, a ať už je to vlivem toho, že můj mozek vzdal po dvaceti minutách snahu dešifrovat je, nebo ať už je to tím, že jsou prostě bez vysvětlujícího komentáře autora rozluštit nejdou, pravda je taková, že ze synopse jsem se toho o o Konzultantovi dozvěděla víc než za dvě hodiny strávené jeho sledováním. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Místy hodně nejasný a nečitelný film vyzývající k téměř neustálé interpretaci, ve výsledku ale dost zábavný. Při tak hvězdném obsazení - skvěle zahraná mrcha Diaz, všeznalec a všudybyl Pitt, extravagantní Bardem, umírněný Fassbender a trochu nevýrazná Cruz - je docela překvapující rozpočet pouhých $25MM a už méně, že se film doma (v USA) nezaplatil (dle boxofficemojo.com k 26.12. necelých $17MM). O to však více přidal mimo zámoří (necelých $47MM). Takže vzhledem k nízkému rozpočtu to zas takový kasovní krach není. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cormac McCarthy | Hudba: Daniel Pemberton | Produkcia: Ridley Scott, Nick Wechsler, Steve Schwartz, Paila Mae Schwartz | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Scott Free Productions, Nick Wechsler Productions, Chockstone Pictures | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 46,795,200 $ || Odsúdiť film len pre to, že ho človek napoprvý krát úplne nepochopí, je nerozumné, ale na druhú stranu pochopitelné. --- Pre mňa osobne skvost po hereckej i režijnej stránke. Sila scenára je v globálnej odlišnosti od žánroviek a v opusteniu tradičnej šablóny - čo ho ale nepopierateľne robí deravejším a miestami nepochopiteľným. Režijný zostrih ma bude zaujímať o to viac - odhalí, či tá občasná nevysvetlenosť mala komerčný dôvod kôli nutnosti zostríhať metráž, alebo je to jednoducho neprecíznosť scenáristu. Z mojej stránky: Čo som nepobral, to som si domyslel, a asi správne: (nielen) Na konci sa dostavila filmová katarzia skrze husiu kožu. Možno to bolo perfektne hrajúcimi, trafne vybraným hercami, alebo jednoducho faktom, že som tento deň bol aktívnym, premýšlajúcim divákom, s chuťou pre dokonalosť v nedokonalosti. Keci! Možno to bolo tým studeným vánkom v kinosálu, ktorý bol efektívnejší, než ventilátorový systém v kine s 4DX!!! :) 78% | Videno v Atlas Praha, 27.11.2013 | ()

sud 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že jsem film nepochopil, byť není jednoduchý a vyžaduje soustředěného diváka. Problém spíše vidím v tom, že se postupem času ze zajímavě vyprávěného thrilleru stává překombinovaný bordel a v závěru jsem již pouze kroutil hlavou. Škoda, herci hrají jako o život, některé scény (poprava motorkáře, všechny scény s Reinerem) mají patřičnou sílu, s filmem jako celkem je to mnohem horší. 40%, a to s přihlédnutím k první polovině, kdyby film trval déle, možná bych byl ještě přísnější. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi tvrdý a nekompromisní film plný odkazů, filozofie, životních mouder a pravd, jdoucí proti jakýmkoliv diváckým trendům, očekávající vysokou míru vašeho intelektu a umění číst mezi řádky. Nejednoznačné, nezařaditelné, přesto místy hypnotické a strhující. Pro člověka bez "životního nadhledu" film o ničem. Pro zbytek silný zážitek. Viděna extended verze. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama