Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Abych to vyprávění zkrátil - rozhodl jsem se, že se zabiju................. DIALOG. MAUREEN - Pardon, bude vám to trvat dlouho. (skákání ze střechy) MARTIN - Houknu, až poletím dolu. JESS - Uhněte, já skočím. J.J. Ahoj, dá si někdo pizzu?........... Je to na počátku smutné a zároveň je to sranda. Já se bavil. Nový rok, jedna střecha a čtyři sebevrazi. CITÁT - Svezu vás domu.......... Líbí se mi, jak si během filmu své příběhy všichni čtyři vyprávějí, tedy komentují. Je to ironické, pravdivé, smutné i vtipné. CITÁT - Dobře, tak jaký je další datum sebevrahů po Novém roce?............... (Valentýn) Půl hodinový rozjezd nasadil trochu vysokou laťku a pak začal příběh trochu upadat (ze střechy), ale jen trochu. CITÁT - A pak jsem viděla anděla a vypadal jak Matt Damon (met dejmn).............. To původní vtipkování, ironii a černý humor vystřídalo utrpení, důvody a vysvětlování. Ale je to o smrti, tak co se dá dělat. CITÁT - Stejně umíráš na rakovinu............ Nejsmutnější příběh, dle mého, měla Maureen. Tu nikdo netroufne. Tedy, ty emoce mnou celkem cloumaly. Nejdříve jsem brečel smíchy, pak jsem chvilku nevěřícně kroutil hlavou, pak jsem brečel a na konci jsem tleskal. A to všechno v jednou filmu, proto těch pět hvězd. CITÁT - Jsme tým.......... Když pak skočíš, máš pět vteřin na to, aby sis uvědomil, že už to nejde vrátit. Velmi sympatické herecké obsazení, krásný hudební doprovod, povedená kamera a slušný scénář. CITÁT - Jdem tančit Hula hula......... ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Právě jsem přišel o hodinu a půl života kvůli Pavlíkově nekonečné lásce k otřesnýmu angličáckýmu žvatlání Imogen Poots. K filmu: od Brosnana jsem čekal víc, ale jak říkám: je to 96min nudy a vyprávění životních příběhů tří sebevrahů. Hvězdu dávám z milosti a za to, že se jim podařilo přemluvit Jamese Bonda do takovýho braku. Celej film jsem čekal, že přijde nějakej zlom, ale ten nepřišel. Nebrat..! ()

Reklama

teba 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec čtyři hvězdy: První hvězda - britskej film, britskej humor, co dodat, prostě srdeční záležitost :o) Druhá hvězda: navazuje na první - Nick Hornby, pro mě potvrdil kvality nastolené v High Fidelity. Třetí hvězda: Imogen Poots - ta slečna je boží, tahoun filmu, čekám na její další počiny! Čtvrtá hvězda: trošku si zaspoiluju - happy end... no jo, v dnešní době už se to moc nenosí, ale tenhle film to vyloženě potřeboval :o) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak jak je Dlouhá cesta dolů asi nejslabším Hornbyho románem, je i jeho filmová podoba nejslabším filmem natočeným podle Nickových knížek (vedou Všechny moje lásky těsně následovány Jak na věc). V obou případech se však pořád jedná o skvělá dílka, kvalitní, které, budete-li chtít, vás strhnou od začátku do konce. Mínusem tohoto snímku je pro mě absence humoru, resp, v porovnání s knížkou tu docela fest citelně chybí a jelikož je film o čtyřech sebevrazích a dalších neradostných věcech, je to věc poněkud zásadní (a překvapivá, když na scénáři spolupracoval i sám Maestro), naopak knížka dokázala tyto situace trefně odlehčit. Naopak kvituju trefný soundtrack (jako vždy u filmů britské produkce) a skvělou Toni Collette, která nechává zbytek osazenstva daleko za sebou. Jako další bych si prosil zfilmovat román Jak být dobrý, eventuálně Julie, demoverze, vďaka :-) ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Jedině průserem. Přesně takhle to dopadne, když se dá dohromady nesourodá čtveřice rádoby sebevrahů. Místo, aby se odrazili a skočili, tak radši trápí diváka svými liknavými žvásty o zpackaném životě a v situacích, které mají působit komicky ( ale nepůsobí), hledají nový smysl života.... Divím se, jak takovýhle kýč může mít přes šedesát procent. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)
  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama