Reklama

Reklama

Kolonie

  • Kanada The Colony (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nepriaznivé zmeny podnebia spôsobia, že v roku 2045 sa preživší ľudskí obyvatelia Zeme zdržiavajú v izolovaných podzemných kolóniách. Prvoradou úlohou týchto útočísk je ochrana pred epidémiami a vytváranie dostatočného množstva potravín, ktoré dokážu populáciu uživiť. Veliteľ Siedmej kolónie Briggs (Laurence Fishburne) sa spolu s niekoľkými vojakmi vydáva do vzdialenej Piatej kolónie potom, čo od nich zachytia volanie o pomoc. Vzdorujúc extrémne studenému počasiu sa skupina dostáva do cieľa, kde nájdu jedného preživšieho. Na základe jeho svedectva a nájdených stôp Briggs a ostatní odhalia hrozbu, ktorá ohrozuje aj ich vlastnú kolóniu. Aby upozornili ostatných, musia sa predrať ruinami kedysi známeho veľkomesta, ktoré sa nachádzajú na trase medzi dvomi kolóniami. Po návrate však Briggs čelí nepríjemným prekvapeniam, ktoré prekonajú aj zistenia z Piatej kolónie. Zodpovednosť za nečakané zmeny leží na pleciach Briggsovho kolegu Masona (Bill Paxton), ktorý je známy svojou násilníckou povahou. A Mason svoje diabolské plány ešte iba rozbieha... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

misterz 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptický svet, ponuré, beznádejné a depresívne prostredie, v ktorom sa nejaká malá skupinka ľudí snaží prežiť. To je presne to, čo mám rád. V tomto prípade žiaľ ostalo hlavne pri tomto. Dejová linka už tak neoslnila, moc jednoduché, moc priamočiare a bez nápadu, ktorý by dokázal zaujať. Po chvíľke som preto upadol do miernej nudy, pri ktorej som sa zmohol akurát tak na mechanické sledovanie obrázkov, ale o nejakom pocite pri filme nemôže byť ani reči. Technická stránka tiež mohla byť lepšia, hlavne kamera. Celkovo, veľmi slabá, priemerná postapo jednohubka. 55/100 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jsem dost na vážkách. Film to sice úplně špatný není, ale něco mu chybí. Z nápadu se jistě dalo vytěžit víc. Kromě Laurence Fishburnea a Billa Paxtona tu vlastně ani nikdo známý nehraje. Téma postapo zasněžené Země mě ale vždycky lákalo. Nikdy nevíte, jestli se to někdy nestane. Děj je taky dost předvídatelný. Akce je celkem v pohodě. místy mě docela zaujala příjemná hudba. "Nech ji otestovat!" ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Mno, na začátku tam nějaký dva lidi honil kameraman, potom nastoupila počítačová grafika z počátku minulé dekády následovaná hloupým scénářem a několika naprostými nesmysly typu - zima jak na večírku feministického spolku, ale od huby jim téměř nic nejde nebo stopy ve sněhu jsou při stálém sněžení a větru viditelné i po několika hodinách atd. Film nepřinese žádný zajímavý moment a už vůbec ne něco nového, co byste už někde neviděli. Prakticky naprosto zbytečný film, který se ale dal tak nějak dokoukat bez narušení nervové soustavy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Potravinová krize v nukleární zimě se dá řešit dvěma způsoby. Buď si v podzemním bunkru pěstovat rajčata a stát se dobrosrdečným veganem nebo si vypilovat zuby do špičky, trochu si poběhat v holomrazu a pěstovat si výše zmíněné vegany na stejky. Ti druzí sice mají stravu nepochybně bohatší na proteiny a vitamíny, avšak jak je vidět, ragú ze zeleninožrouta je asi příliš jednotvárné, jeho neustálým požíváním vám rupne v kuli a stane se z vás vrčivý retard, který pod vidinou šťavnaté, lidské flákoty klidně naběhne s pilovým listem proti beretě, protože má chuť na Spálenou rybu. Ačkoliv je film prudce karnivorofobní, vegetariánskou agitkou a dělá z kanibalů totální čuráky, je důkazem toho, že pořád lze docela úspěšně uplést z hovna bič a za pár šupů splácat hodinu a půl vcelku kulantní, kulinářské zábavy. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Scénář, pointa, nápad...nic..béčko jako vyšité. Akční scény taky děs. Ale čím Colony vyniká, to je atmosféra. Herce zmiňovat nebudu, i když si neumím představit, jak z těch 16 mil USD, které ten film údajně stál, zaplatili Fishburna, nebo Paxtona a ještě jim zbylo na pronájem sněhového děla. V okurkové sezóně, nebo pokud je člověk chorý a už neví nač by se podíval, se dá Colony přežít, ale nic převratného nečekejte...speciálně poslední třetina filmu, je totiž blbá nad všechna očekávání. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Když se vrátí Sam (Kevin Zegers) ke kolonii 7, padne vyčerpáním na levý bok, avšak další záběr z jeho vlastního pohledu naznačuje, že je na boku pravém. (Ficik)
  • Natáčení probíhalo v North Bay v Ontariu v Kanadě. (Terva)

Reklama

Reklama