Reklama

Reklama

Zprávař 2 - Legenda pokračuje

  • Česko Žvanilové (více)
Trailer 2

Nejlépe hodnocený zprávař ze San Diega, Ron Burgundy, se vrací na hlavní zpravodajský kanál. Poté, co ho manželka Veronika připravila o práci, si Ron vezme na pomoc celý zpravodajský tým a vydá se do boje proti své nové rivalce. Ron Burgundy se s manželkou Veronicou a synem Walterem přestěhovali ze San Diega do New Yorku, kde si žijí na vysoké noze. Když se však šéf rozhodne povýšit Veronicu na moderátorku hlavní zpravodajské relace a Ron zůstane na dlažbě, všechno se změní. Zhrzený Ron míří zpátky do San Diega, kde pracuje na částečný úvazek v Podmořském světě. Pak ale přichází vykoupení v podobě muže jménem Freddie Schapp, který je výkonným producentem ve společnosti Global News Network - hlavního čtyřiadvacetihodinového zpravodajského kanálu. Ten najme Rona, aby dal znovu dohromady celý zpravodajský tým ve složení Champ, Brick a Brian, s nimiž se vrací dobýt New York, kde se musí popasovat s nočními směnami a velkou výzvou. Ron přijde s převratným novým nápadem jak změnit podobu zpráv, čímž se dostane zpátky do vrcholové hry. (HBO Europe)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (233)

angel74 

všechny recenze uživatele

Laťka kvality sice nebyla nastavena příliš vysoko, přesto jsem dost zklamaná. Zatímco u prvního zprávaře jsem se místy docela nasmála, tak tady mi nepřipadalo zábavné snad vůbec nic. Buď to bude tím, že opakovaný vtip není vtipem, anebo je humor celé téhle prazvláštní taškařice už natolik přitroublý, že působí spíš trapně a uboze, než aby mě dokázal opravdu pobavit. (35%) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

otec moderního zpravodajství Ron Burgundy je zpět a je to prakticky to samé co v prvním díle.Smršť typicky Ferrellovského humoru,který rozhodně není pro každého a i v tomto případě osciluje od jasně "lame" až k pomalu geniálním gagům.Žel bohu těch geniálních a dobrých míst je mnohem méně,takže ve výsledku je to podobně jako u jedničky pouze lehce nadprůměrem.Potěší camea známých tváří jako kanadská dvojka Carrey,Cottilard,nebo Liam Neeson se svým historickým zpravodajstvím,které přinaší stále zprávy jen o něco později...60% ()

Reklama

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Jednička se mi - co se pamatuju - docela líbila, tak jsem čekal něco podobnýho. A co jsem dostal? Nablito. Strašná křeč, strašná... Žádnej nápad nebo gag, jenom pitvoření a strašně korektní snaha o nekorektnost. Vydržel jsem to asi 20 minut. Jediná dobrá věc je soundtrack, díky kterýmu jsem objevil skladbu Driver's Seat. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Málokdy se stane, že sequel předhoní originál. Anchorman je ale výjimka potvrzující pravidlo. Nutno říci, že i samotný první díl byl sám o sobě dostatečně trapnou, oplzlou a přiblblou šaškárnou. Druhému dílu se však podařilo laťku ještě o malý ždibec zvednout. V mnohem rozsáhlejším scénáři se naštěstí Willu Ferrellovi podařilo vyvážit složku příběhovou se vším tím humorem, a tak je nový Anchorman skoro jako ten starý. Jen s více lidmi, lepšími lokacemi, dražším zázemím, bezmála tuctem cameí a baby žralokem. 6/10 ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Najzúfalejšia komédia roku. Priznám sa, že prvého Anchormana som nevidel, ale nemyslím si, že by som tým bol pri dvojke o niečo ukrátený, resp. že je v žánri komédia nutné poznať celé sériu, aby človek pochopil, ehm, dej. Po Legend Continues mi je navyše jasné, že sa k prvému filmu ani tak skoro nestanem. V USA patrí síce prvý Anchorman medzi novodobý komediálny kult, z ktorého sa neraz cituje a na ktorého sa pop-kultúrne odkazuje, a preto som aj do sequelu išiel s vysokým očakávaniami. Vytriezvenie však prišlo hneď v úvodných minútach, vtip ma úplne míňal a mnoho kvázi humorných situácii som úprimne vôbec nechápal (ako príklad môže slúžiť hneď úvodná hádka „zpravaře“ s manželkou a následná rozprava so synom). Trápnosť tu naberá monstróznych rozmerov a zachádza za hranice akéhokoľvek vkusu. Väčšina, až sa to bojím tak nazvať, „vtipov“ spočíva v chovaní hercov, ktorí po sebe buď nepríčetne vrieskajú, robia debilné grimasy a/alebo pazvuky, prípadne otrasne spievajú. Kým sa stará parta dala v prvej hodine dokopy, tak už som bol tak otrávený, že ma film absolútne nezaujímal. Nezasmial som sa pri ňom ani jediný krát, a to sa vážne nepovažujem za nejakého puritána. Ale to bude asi tým, že humor Willa Ferrella som nikdy nemal rád. To už vážne radšej Bena Stillera. A to som prosím pekne pozeral „Super sized R rated version“, kde mali byť údajne všetky vtipy bez cenzúry. Neviem si ani predstaviť ako vylúhovaná musí byť štandardná verzia, ktorá šla do kín. Toto je totiž skôr ako komédia len prehliadka známych tvári v cameo rolách. Nikdy viac. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se převážně v Atlantě v USA. (wohna)
  • Během prvního sportovního vysílání na GNN se v záběrech z baseballu objevuje moderní vybavení, které by se v době, do které je snímek zasazen, objevovat nemělo. (wohna)
  • V jedné ze scén Brick (Steve Carell) cituje ústřední melodii z filmu Krotitelé duchů (1984), přestože se snímek odehrává 4 roky před vznikem zminěného titulu. (wohna)

Související novinky

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

Novinka Adama McKaye má hvězdné obsazení

16.10.2020

Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Himesh Patel, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Kid Cudi, Matthew Perry a Jennifer Lawrence. Málokdy se vidí až takto hvězdné obsazení,… (více)

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

Shakespearovská rivalita po ferrellovsku

02.12.2014

Will Ferrell se naposledy objevil ve dvojce Zprávaře a příště ho uvidíme v komedii Get Hard, kde si zahraje milionáře, který se svědomitě chystá na pobyt v base. Na cestě pak má i ztřeštěné… (více)

Čeká nás Zoolander 2?

Čeká nás Zoolander 2?

13.09.2014

Pamatuje si ještě někdo, čemu se říkalo Frat Pack? Než nastoupila „apatowovská" komediální banda Setha Rogena a Jonaha Hilla, nazývalo se tak uskupení sedmi herců na kariérním vrcholu, kteří se často… (více)

Reklama

Reklama