Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

Matty 

všechny recenze uživatele

Zábavná formální hříčka, které se, mám takový dojem, do slabých devadesáti minut podařilo vměstnat to, co se nám tvůrci Ztracených bez zjevného úspěchu snaží říct již čtvrtou sezónou své nekonečné telenovely. Vše souvisí se vším, nic nezůstane bez následků. Jeden zašlápnutý brouk může změnit životy desítek lidí. K lepšímu či k horšímu. Neustávající vršení na sebe navazujících situací neomrzí až do – násilně naroubované – „ucelující“ pointy. Ale pořád je to jenom ta hříčka, kde postavy nejsou plnohodnotnými postavami, nýbrž figurkami na šachovnici, či lépe kostkami domina, které vyjádří určitý pocit, poukáží na určitý jev (život není fér, ale když ne kvůli vám samotným, tak kvůli někomu jinému smysl má) a dají prostor někomu dalšímu. Celý film se naštěstí točí kolem cca tuctu postav, z nichž každá je něčím zajímavá a na konci se třeba chová trochu jinak než na začátku. Herecké obsazení je pestré a s trochou pozornosti objevíte i Brada Bellicka a Harriet Hayesovou (seriáloví fandové vědí :). Návaznost některých situací, tzn. jev, na kterém je celý film založen, není úplně plynulá (zkažené maso?, dítě v bublině), scénárista přesto odvedl obdivuhodnou práci a dokázal by se imho bez problémů uživit psaním flashbacků pro Ztracené. 70% Zajímavé komentáře: Nathalie, Barak ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Obdivuju scénáristu a oba režiséry, že se do těchto lidských osudů nezašmodrchali. Obdivuju herce, že své role zvládli zahrát realisticky a do postav se vžili. Obdivuju na tomhle filmu úplně všechno. Snad jen, že hudba mi až přiliš připomínala Americkou krásu, ale to není žádná trága. Tak krátký film a řekne o lidech všechno.... ()

Reklama

Leni-cka 

všechny recenze uživatele

Všechno v životě má svůj význam. Každý detail, každá náhoda, každé šlápnutí vedle. A šlápnutí na malého brouka taky! Všechno může změnit váš život a obrátit ho úplně jiným směrem. Když vám někdo pochválí tričko, zachrání to vaše manželství? Věříte papírkům, které jsou zapečeny v koláčcích? Jíte kuřecí? Věříte na karmu? Žijete ve své vlastní bublině? Dostáváte každý den pokutu za špatné parkování? Nezávislý americký film o tom, jak i malý detail je důležitý! Ohromné, překvapující a navíc to má myšlenku. Tenhle film je nedoceněný. A vy ho musíte najít a objevit jeho dokonalost. A od té doby si začnete dávat pozor na to, co děláte. ()

Bay_watch 

všechny recenze uživatele

Velice humorný a příjemný nezávislý film... a dost slušně odfláknutej nápad s "teorií chaosu". Celou dobu mi přišlo, že ten brouk v příběhu žádnou velkou roli nehrál... Na můj vkus až moc postav, ale i tak si každá z nich dokázala získat moji pozornost. Ke konci jsem si snad v každém záběru myslel, že přijde nějaká tragédie (vražda, teroristický útok...ostatně postava podivína z blízkého východu tomu dost nasvědčovala... ano, asi začínám být xenofobní), ale nic se kupodivu nestalo. Takže, jako zajímavé nakouknutí do osudů několika lidí, ano... ale že by se z vás po jeho zhlédnutí stal aspoň laický znalec "efektu motýlího křídla", to rozhodně ne (v tomhle jsem od filmu čekal trochu víc). ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Věřím v efekt „motýlích křídel“ a mám rád i filmy, které jsou tímto takříkajíc fenoménem protkány. Pro mne je velice poutavé sledovat miniosudy obyčejných lidí, jež v jedné chvíli spojí událost, která by jinak nestála ani za zmínku. Film hodnotím možná pouze třemi hvězdami pro absenci silnějšího náboje a tedy i pro menší emocionální zážitek. Na druhou stranu je ale toto druh filmu, u kterého si nedovolím říct, že z něj šlo dostat daleko víc. A to pro tento film naštěstí proto, že byl pojat celkem dost civilně. Věřím ale, že právě pro svou civilnost, a zbytečné netlačení na pilu, si film najde nemálo příznivců. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama