Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jenoduché, rychlé a surové. Jasně že to není vrchol tvůrčí ani herecké geniality, ale to ostatně od tohoto nenápadného snímku ani neočekáváte. William Friedkin stvořil jen zábavné akční béčko se sympatickým hereckým ansáblem a místami poměrně vydařenou atmosférou. Díval jsem se na to od 11 hodin večer a nezaspal jsem to, což už je v mém případě( usínám i u MS v hokeji ve 2 odpoledne) také co říct a svědčí to o nějaké kvalitě. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Brian Tyler: 1. Asymmetric Rhythms ,2. The Disordered Patterns ,3. The Winter Shift ,4. The Emergence ,5. The Tracking Hallam ,6. The A Transitory Sonnet ,7. The Pulse ,8. The Sweepers ,9. The Coda Con Furiosa ,10. The Reluctant Mentor ,11. The Machinations ,12. The Vapor Wall ,13. The Over the Falls ,14. The Illusory ,15. The A Vision of War ,16. The Mirror Image ,17. The Man Comes Around , ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to příběhově klišovité a poněkud blbé. Nad pohnutkami postav radši moc nepřemýšlet, avšak Benicio Del Toro jako zmagořená mašina na zabíjení a Tommy Lee Jones jako jeho bývalý učitel a mentor, který však nikdy nikoho nezabil, jsou oba výborní. Tu spjatost jejich duší s přírodou jsem sežral, nehledě na neotřesitelnost jejich pozic ve filmu, nehledě na jejich nezničitelnost, přehnanou dokonalost. Prostě duel lovce a stopaře, kterému Friedkin dodal ten správný naturalistický drajv. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Štvanec je natočen pouze z jednoho důvodu. Tommy Lee Jones s vousy chtěl ukázat Benicio Del Torovi, kdo je větší zálesák a jestli žák dokáže překonat svého učitele. Film to není rozhodně špatný, pomalý děj, který není ničím krom souboje dvou mužů vylepšen často ztrácí na zajímavosti a spadá do nudy. tento stereotyp se snaží přerušovat akční/dobrodružné scény, v kterých se buď oba muži mlátí, pronásledují nebo plazí v opravdu škaredě vypadajícím sajrajtu někde v lese. William Friedkin pro mě nikdy nebyl extra kvalitním režisérem, ale na tomhle filmu neměl ze svého postu, co zkazit. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 55 000 000 $ Otvárací Víkend: 13 482 638 $ (v 2 516 Kinách) Tržby USA: 34 244 097 $ Tržby ČR: 54 634 $ Tržby Celosvetovo: 45 496 534 $Možno to bolo tým že som očakával,že to bude viac na štýl RAMBA 1,kde sa veľká časť odohráva v lese a sú nastražené rôzne pasce a podobne.Tu to je tiež,len oveľa menšom merítku,čo mi vôbec nevyhovovalo.Film vyzerá starší ako v skutočnosti je,tipoval by som mu 90-roky a nie pár rokov po miléniu.Akcia je celkom slušná a hudba komorná,veľmi drsné no zároveň aj miestami nezaujímavé,čo je dosť prekvapivé nakoľko sa furt niečo deje. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Postava Tommy Lee Jonese je inspirována skutečným stopařem Tomem Brownem Jr., který byl rovněž technickým poradcem štábu. (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama