Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones už naháňal Harrisona Forda a potom Wesleyho Snipesa a po krátkej pauze (v ktorej naháňal akurát tak mimozemšťanov) sa vrátil v perfektnej kondičke ako správny zálesák aby sa pustil do tretice na štvanicu - tentokrát má proti sebe najťažšieho súpera - sám si ho vychoval a vycvičil. Stará škola versus mladá vlna, učiteľ proti žiakovi navyše zaobalené do biblického klišé o Abrahámovi, ktorý obetuje svojho syna, nič originálne - jednoduchý a jasný príbeh, ktorého kvalita je postavená na ústrednej dvojici (Benicia doslova zbožňujem, aj keď scénka, kde dievčatku vysvetľuje, že ľudia sa správajú zle ku zvieratám, na mňa z jeho strany pôsobila veľmi "čudne"?) a na ich vzájomnom súboji, obzvlášť záverečný súboj je celkom podarený a dosť drsný, natočené je to (po technickej stránke) bez nejakých vadivých prkotín, časovo je to tak akurát - a to je veľmi dobré, lebo niektoré filmy stroskotajú na tom, že nevedia, kedy skončiť. Friedkin po Francúzskej spojke a Exorcistovi už svoje dielo neprekonal, ale zo všetkého, čo potom prišlo, sa práve tento film priblížil autorovmu majstrovstvu najbližšie, takže môže byť celkom spokojný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak takhle vypadá RAMBO pro nové tisíciletí? No nevím, tenhle snímek opravdu nebyl určen mě. Nepříjemně chladný a realistický (i když příjemně surový) akční thriller, který bych do kin snad ani nepouštěl. Benicio není Sly a to nemyslím jako lichotku, o moc sympatičtější mi nebyla ani Jonesova postava a Friedkinův old school styl mi vůbec nesedí, je to dost depresívní a nijak zvlášť záživné (i u Friedkinova VYMÍTAČE a FRANCOUZSKÉ SPOJKY jsem se přiměřeně nudil). Nicméně to má docela temnou atmosféru a leccos se povedlo, třeba výcvik v bleskurychlém probodnutí všech důležitých orgánů nebo souboje s noži, obzvlášť ten závěrečný, kdy se hrdinové doslova rozsekají na hadry. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Kurvy jedny stopařský, občas jsou rychlejší než Flash Gordon, jindy zase tvrdší než Muž z oceli, samozřejmě jsou to taky matrixácký plavci mezi kulkama a zruční řemeslníci, ale co už... dědkové jsou ve formě. Dědek Friedkin má sice kliku, že stojí za kamerou, protože dědek Jones při tom pobíhání před objektivem působí občas úsměvně, Benicio se podle mě na roli vraždícího stroje moc nehodí, jenže co naplat, tahle jedna velká honěná má prostě grády! ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Tady někdo viděl Uprchlíka a Predátora a pokusil se je zkloubit dohromady. Film je zmatený a motivace postav k jejich činům je zvláštní. Zkrátka je to podivnost. Střih sem, pak tam, honem sem, zase tam... Co se mi líbilo: Tommy Lee i Del Toro skvěle hrají dva ulítlé podivíny a jejich střet (zvláště ten první) je opravdu originální kousek - žádné kung-fu ani box. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol chápany(mojim okom)nízkorozpočtovým štýlom,avšak behom 10 minút sa tento štýl stráca a film naberá na obrátkach!Zavspomínal som si na starší,ale podobný snímok..Tommy Lee Jones a Benicio Del Toro sa snažili.Miestami naivný až hlúpy film,ktorý ale rozhodne nikoho neurazí!Veľmi strohá psychika postáv-ak by sa to trochu viac rozpísalo a trochu viac investovalo..rozhodne by to vyzeralo inak!Veľmi sa mi páčilo prostredie lesa,ktoré bolo maximálne dobre zobrazené!V celku ide o slušný snímok..! ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Několik filmových postav dostalo příjmení podle slavných rockerů: Bonham (John Bonham – Led Zeppelin), Kravitz (Lenny Kravitz), Van Zandt (Steve Van Zandt), Zander (Robin Zander – Cheap Trick), Powell (Cozy Powell), Richards (Keith Richards – Rolling Stones). (Matty)
  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama