Reklama

Reklama

Hluboko v oregonských lesích se ukrývá dobře vycvičený zabiják Aaron Hallam (Benicio Del Toro), který utekl ze služby u speciální vojenské jednotky. Když brutálně zavraždí čtyři lovce, zvláštní agentka FBI Abby Durrell (Connie Nielsen) požádá o pomoc L. T. Bonhama (Tommy Lee Jones). Ten jediný jí může pomoct. Bonham je v důchodu, a tak zpočátku váhá. Roky strávené u speciálních jednotek tím, že učil ostatní vojáky, jak zabíjet, nechal daleko za sebou. Ale pak si uvědomí, že vrahem je jeden z jeho bývalých „žáků“. Musí ho zastavit, a proto se vydá do lesů úplně sám. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (317)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,vaše pušky proti mýmu noži". celková atmosféra filmu na mě působila velmi dobře (lesy, zvěř, hudba). B.D.Toro vypadá drsně. bohužel mě zklamal T.L.Jones. působil tak nějak staře. a nic na tom nemění ani fakt, že má dobrou fyzickou a zde i psychickou kondici. úvodní masakr v kosovu mi charakteristiku postavy moc nevykreslil a myslím, že v celkovém vyznění filmu byl zbytečnej. vlastně kromě atmosféry a B.D.Tora, držel film nad vodou hlavně zvuk, který je ve spoustě akčních senkvencích výbornej. hlavně díky tomu za 3. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zkušený harcovník a režisér několika vpravdě legendárních snímků William Friedkin zavzpomínal na své lepší časy a natočil vysoce nadprůměrný thriller o duelu dvou mužů a především o mocném kouzlu a přímočarosti chladné oceli. Příběh sice neoplývá přílišnou originalitou a najdou se v něm jak logické nedostatky, tak místa přehnaná či předvídatelná, nicméně díky "akčnímu talentu" pana režiséra si po celou dobu drží vysoké tempo a co je nejdůležitější, syrovou atmosféru skutečného boje muže proti muži, bez pravidel, na život a na smrt. Nejsilnějšími místy jsou rozhodně "lesní" scény v první polovině filmu, Jonesovo plížení lesem a úžasné záběry dávající vyniknout krásám přírody jsou nezapomenutelné. Za tohle a flashbacky s výcvikem, skvěle vymytého Benicia a vinu v očích Tommy Lee Jonese dávám 80%. Promiň, Connie, ale v tomhle filmu není pro ženskou místo;) ()

Reklama

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 55 000 000 $ Otvárací Víkend: 13 482 638 $ (v 2 516 Kinách) Tržby USA: 34 244 097 $ Tržby ČR: 54 634 $ Tržby Celosvetovo: 45 496 534 $Možno to bolo tým že som očakával,že to bude viac na štýl RAMBA 1,kde sa veľká časť odohráva v lese a sú nastražené rôzne pasce a podobne.Tu to je tiež,len oveľa menšom merítku,čo mi vôbec nevyhovovalo.Film vyzerá starší ako v skutočnosti je,tipoval by som mu 90-roky a nie pár rokov po miléniu.Akcia je celkom slušná a hudba komorná,veľmi drsné no zároveň aj miestami nezaujímavé,čo je dosť prekvapivé nakoľko sa furt niečo deje. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Úmyselne chladný (v štýle Insomnie) a pomerne surový thriller, ktorý robí osobitým hlavne použitie nenápadnej hudby v pasážach, kedy by ste čakali veľký orchester. Evidentne kvôli dosiahnutiu väčšej autenticity a naturalizmu. Prvá, pomalšia a klišovitejšia polovica je handicapovaná chabou charakteristikou postáv a miestami prihlúplymi flashbackmi do minulosti, ktoré nás s nimi oboznamujú. V druhej polovici ale začne čistá akcia a snímka naberá na slušnej dynamike a pichlavej krvavosti. Na mainstream fakt dosť surové - toľko rezných rán sa v jednom filme len tak nevidí. Herci sú fajn, ale zaslúžili by si lepšie rozpracovanú psychológiu. Connie Nielsen to opäť moc, moc sluší. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller, kterému by rozhodně slušelo více akce. FIlm začne být pořádně zajímavý až v poslední půl hodině, kde Tommy Lee Jones nahání skvělého Benicia Del Tora. Bohužel, když ještě uvážím, že na režisérském křesle sedí William Friedkin, tak jsem čekal něco lepšího. Na druhou stranu chválím, že snímek má rozumnou stopáž..... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Obě hlavní postavy, Aaron i L.T., používají bojové umění nazvané Sayoc Kali, jež je z větší části založené na boji s noži a má původ na Filipínách. (Matty)
  • Režisér William Friedkin oslovil tehdy začínajícího skladatele Briana Tylera poté, co jej zaujala hudba, kterou zkomponoval pro snímek Lovec démonů (2001). Poté Tyler získal za soundtrack ke filmu Štvanec (2003) řadu ocenění a jeho kariéra od té doby stoupala. (D.Moore)

Související novinky

Zemřel režisér William Friedkin

Zemřel režisér William Friedkin

07.08.2023

Ve věku 87 let zemřel legendární režisér William Friedkin známý nejlépe pro své nezapomenutelné klasiky Francouzská spojka a Vymítač ďábla. Režisérův skon potvrdil děkan Chapman University a známý… (více)

Reklama

Reklama