Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtly první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice silná a téměř doslovná adaptace snad nejlepšího Batmaního komiksů, jaký jsem kdy četl. Komiks byl opravdu úchvatný, nabitý emocemi, plný šokujících událostí a zvratů, a tenhle film to všechno má, fakt se to podařilo skvěle převést na plátno. Navíc to má vynikající dabing, Soukup opravdu válí a animace je jak jinak vynikající. Všechno funguje tak jak má, opravdu je to jenom jako rozpohybovaný komiks, který je ovšem o něco málo lepší. Jinak je to ale docela brutální, fighty jsou skvělé a líbí se mi, jak tady Bruce Wayne prostě všechny masí. Tempo je vysoké, rychle to utíká a psychologická sonda do Batmanovy duše je tuze povedená. Druhá část bude jistě lepší, ale i tato je za plný počet, protože mi to prostě přijde lepší než jakákoliv epizoda z Nolanovy trilogie, a to je vskutku co říct. Naprostá povinnost pro komiksové fanoušky. 100%. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zdařilá dynamická adaptace významné komiksové předlohy. Pro fanoušky dospělých Nolanových filmů (u kterých teď obzvlášť doceňuji, jakým způsobem se na pojetí legendy vrhnul a vyšlo mu to skoro pokaždé na jedničku) to možná bude stále lehce nedospělé kvůli "komiksové realitě", ale příběh Batmana v penzi zůstává dobrý i po letech. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Parádní animák. Ze začátku se mi to moc nezdálo, ale pak se to rozjelo. Děj se odehrává 10 let po Batmanově zmizení. Gotham je plný zločinců a kriminalita stoupá. Zloději jsou vedeni Two-Facem a mutanti zase hlavním mutantem. Proto musí Batman (i když už není nejmladší), znovu obléct svůj kostým a jít bránit spravedlnost. Dokonce má i nového Robina. Nebo spíš tu Robin. Pokračování bylo ještě lepší. :) ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Batman se po několika letech v ústraní vrací do ulic. Jenomže je mu již 55 let a jeho život se na něm dost podepsal. Je pomalý a slabý.. Je to už naposledy. Batmanův poslední příběh. Čeká jej poslední střetnutí s jeho úhlavními nepřáteli... Skutečnou sílu a osudovost tohoto snímku jsem pochopil až po druhém shlédnutí, které jsem absolvoval pár dní potom co jsem si přečetl komiks. Škoda, že ve filmu chybí myšlenky jednotlivých postav. Ty totiž dávají příběhu úplně jinou hloubku. :-) Z technické stránky stojí za zmínku, kromě hezké animace, soundtrack, který je velice poutavý a povedený. Dokonce bych se nebál nazvat ho nejlepším jakého jsem v animovaných komiksovkách viděl. No nezbývá než, aby jste se usadili a užili si poslední Batmanovu cestu. V jednom z nejlépe natočených animáků podle nejlepšího a najúznávanějšího Batmanova komiksu. 5* 90% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Přesná adaptace geniální komiksové předlohy! Malý mínus či plus - nemá to animaci z komiksu. Naopak je animace výborná. První část v komiksu není nejsilnější, ale materiál dusí atmosférou. Takto vypadají animované filmy pro dospělé bez sexu! Těšte se na druhý díl, protože to bude ještě hutnější polévka! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (6)

  • Postava doktora Bartholomewa Wolpera má na sebe tričko s logom Supermana, ďalšieho superhrdinu zo stajne DC Comics. (BlackTom)
  • Rozpočet studia na jeden animovaný film umožňoval stopáž o délce 70 až 75 minut. Komiksová předloha Franka Millera „Návrat temného rytíře“ byla ale tak obsáhlá, že nebylo možné adaptovat ji jako jeden jediný film bez zásadních změn a škrtů v původním ději. Proto byl film rozdělen do dvou částí, aby tak tvůrci potěšili fanoušky více věrnou adaptací. (ČSFD)

Související novinky

Ještě více Batmana na cestě

Ještě více Batmana na cestě

27.08.2020

DC Fandom je za námi a ty největší novinky už jsme si probrali – tedy alespoň ty na poli hraných filmů. Komiksová stáj DC ale rovněž vyrábí poměrně dost a poměrně kvalitních animáků, mezi nimiž byste… (více)

Reklama

Reklama