Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moji přátelé II. volně navazuje na první díl filmu Moji přátelé. Pětice, později čtveřice, neúnavných temperamentních recesistů, kteří nikdy neberou nic vážně a i přes bolestné události, které se v jejich životě udály (např. smrt jednoho z nich, žalostná chudoba nebo také problémy v lásce) se dokáží zasmát na svůj účet, na účet svých přátel a hlavně na účet úplně cizích lidí (např. narovnání šikmé věži v Pise nebo fotografování choulostivých partií na fotoaparáty zahraničních turistek). Berou život jako jedno velké dobrodružství a snaží si ho užít za každou cenu. Až do poslední chvíle. (Zoiberg)

(více)

Recenze (50)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke menej vtipu, stále tá istá tematika žien a nadržanosť starcov nad hrobom a pribudli pseudo vtipy z tém, u ktorých by sa žartovať nemalo. Navyše častokrát príliš ujačené, to ženské hysterčenie sa fakt nedalo vydržať. Okrem úvodnej scénky na cintoríne už neprišlo nič, na čom by sa dalo schuti zasmiať. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dvě, tři dobré scénky uprostřed toho horšího z typického italského bláznění ještě nedělají dobrý film. Ta teatrálnost mě opravdu štvala. Navíc, jak čtu, některé dobré věci se opakují... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Souložit v kufru by mě nebavilo." Když o tom tak přemýšlím, tak mě by to asi taky nebavilo. Ani s Hadí ženou. Nicméně kdybych žil s "mými" přáteli, tak bych to asi zkusil. Tentokrát jsem se sice nebavil tak dobře jako poprvé, ale přesto jsem si báječně užil při narovnávání šikmé věže v Pise, při úmrtí ženy pekaře, při vytváření "upomínek" na Itálii či při sexistickém pěveckém vystoupení Moderních madrigalistů před církevními hodnostáři. A to nemluvím o kradení lejna lichváři. Jenže mezitím dobrým jsem viděl i nějakou tu tragédii a dost mě nebavil rozhazovačný hrabě Mascetti. Samozřejmě když nežvatlal, protože takovou nějakou žvatlací přednášku si musím pro nepříjemné životní situace taky připravit. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u filmu takhle nenasmál. S touhle partičkou přátel se rozhodně nebudete nudit. Film jsem viděl už před mnoha lety a vim, že se mi to líbilo hodně. Teď jsem k tomu přistupoval trochu s nedůvěrou. Těch filmů, který jsem měl rád v dětství, ale o 20 let později mě to dost zklamalo, jsem viděl už hodně. Tahle komedie rozhodně nezklamala. Ke konci teda film trochu ztrácí dech a spíš se tak rozpadá na jednotlivý scénky, ale 4 hvězdy si rozhodně zaslouží... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší odvar prvého dielu úspešných starnúcich priateľov, ktorí od rozkoše nemajú čo na prácu ... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Úžásné, trable s klukem jednoho z bandy, s milenkami, roztomilý křest, lichvář apod. Pana Monicelliho obdivuje hlavně proto, že dal dohromady takové skvosty evropského herectví.!! :-))) Krásný příběh přátelství, které překoná vše.!! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, které ohromně pomohl skvělý český dabing (Filmové studio Barrandov dabing 1985, Stanislav Fišer, Jiří Zahajský, Čestmír Řanda, Jan Schánilec, Otakar Brousek st.). Styl humoru, u kterého občas nebudete věřit že někdo dokáže takový gag vymyslet (lopata a křoví, narovnání šikmé věže, vybruslení z pokuty), ale s chutí se zasmějete. Parta dokonale škodolibých a ve své zlomyslnosti sehraných chlápků ve filmu, jehož časová osa je netradiční - nejprve se na jednoho z nich vzpomíná, poté retrospektivně přijdou scény i s ním. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Existuje iba asi 5 komédií pri ktorých som dostal taký záchvat smiechu, že som nevládal ani dýchať a moji rodičia už chceli volať pohotovosť. :-) Toto je jedna z nich. Videl som ju ako "šrác" v geniálnom českom dabingu pri jej televíznej premiére v polovici 80 - tych rokov. (7.2.2009) ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Snad ještě marnější pokus o sugesci přátelství, než jaký podal předešlý „díl“. Sebezálibně demonstrovaná úporná snaha bavit (se) svědčí jen o prázdnotě a izolaci dotčených šprýmařů. Řídký humor zde slouží jen jako placebo. Jejich osamocenost je totiž těmito prostředky nevyléčitelná. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"Supergazola dekapletovat nalevo." Druhý díl je především složený ze vzpomínek na Perozziho, který posledně zemřel a k tomu je přidáno pár nových fórků (kupříkladu hned v úvodu profesor Sassaroli - Adolfo Celii sebere na hřbitově iluze jednomu vdovci) a samozřejmě slovní kejkle hraběte Maschettiho. Ale přeci jen mi přijde, že je lepší než jednička. Prospělo, že nevýrazného Duilia del Prete nahradil Renzo Montagnani a Monicelli už tentokrát podává Tognazziho finanční problémy s větším humorem. Ovšem jako u první části kazí celku dojem zbytečná dramatická a dojemná scéna, která jako by vypadla z filmu úplně jiného žánru. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jo, musím uznat, že druhý díl mě docela bavil. Je to sice směska různých epizodek, které na sebe nutně nenavazují, ale v některých chvílích to bylo tak skvěle promyšlené, jako například povodeň, že jsem jenom žasnul nad tím, co všechno Italy napadlo. Moje oblíbená série tohle nebude, ale druhý díl mě bavil. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zacina to dobrou scenkou,m ale potom sa film utapa v reziserskej rutine, nudnych dialogoch a humor je nasilu pretlacovany ...... 55 % ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Pokračování skvělé italské komedie. Řekl bych, že tvůrci filmu na některé věci po skončení prvního dílu nepomysleli. Třeba na to, že doktor z prvního dílu měl být znám až po dospělosti Peruzziho syna, určitě také nepomysleli na to, že Noiret bude potřeba i v dalším dílu, proto je tento díl spíše vzpomínkový. To ale na kvalitě snímku vůbec neubírá. Opět kopa srandy v podání starých kamarádů. ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Tento typ filmů má jednu úžasnou vlastnost. Oddělí zrno od plev. V hodnocení se pozná, kdo má smysl pro humor a kdo má smysl pro pravý opak, tedy pro otravování lidí. Moji přátelé nejsou nic pro milovníky tzv. laskavého českého humoru. Pro ty točí Troška ty svoje superdíla. Naopak, pro nás, milovníky drsného humoru, je tento film kultovní záležitostí. Já si vždy rád poslechnu Moderní madrigalisty z Florencie a při jejich zpěvu zavzpomínám na naši zbožňovanou Adelinu, manželku a milenku, jaké nebylo rovno - 100 %. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Vo filmovom klube som videl aj prvý diel. Ale tento je omnoho bláznivejší!! Samozrejme, že je tu ponechaná scéna zo stanice, ktorá bola v prvom filme , ale je tu mnoho ďalších srandovných scén ( na cintoríne, fotografie pre japonských turistov, hadia žena, závažná choroba úžerníka). No proste musíte byť ostražitý ako jeleni...... 90%. ()

Reklama

Reklama