Reklama

Reklama

Mac (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) jsou hrdými rodiči malé holčičky a tak nějak smíření s tím, že pro ně už skončily divoké večírky a že jediné špeky, které mají, jsou ty na břiše. Žijí v útulném domečku v tiché ulici a pomalu se připravují na krizi středního věku. Když si sousední dům pronajmou vysokoškoláci v čele s vyrýsovaným hezounem Teddym (Zac Efron), zavětří sice nebezpečí, ale zprvu se rozhodnou pro přátelský přístup, k němuž bude patřit i slib dodržování nočního klidu a závazek nevolat hned poldy, kdyby se to náhodou někdy s pařením trochu zvrtlo. Jenže už druhá pořádná noční jízda všechny ušlechtilé závazky rozmetá a mezi oběma domy se rozzuří otevřená válka, ve které jsou všechny zbraně povolené. Na první pohled by se mohlo zdát, že unavení rodiče nemají proti rozjetým studentům sebemenší šanci, jenže i Mac a Kelly byli „kdysi" pařmeni a z té doby si pamatují na spoustu dost nepěkných triků. (CinemArt)

(více)

Videa (23)

Trailer 3

Recenze (557)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

U amerických komedií je to většinou jako ruská ruleta. Můžete se trefit a dostat výbornou komedii s vychytralými gegy. Nebo alespoň průměrnou komedii, na kterou si občas zavzpomínáte. No a nebo film jako Sousedi. Moc nerozumím pro koho je film přesně určený. Záchodový humor, sexuální narážky a to vše zabalené do toho nejnudnějšího kabátu. Přitom herecky je to obsazené hezky. Seth, Rose, Zac i Dave jsou všichni talentovaní herci a samostatně obstojí prakticky kdykoliv. Ovšem Sousedi je střela vedla. Dlouho jsem neviděl takhle zbytečný film. Některé scény mi přišly už vyloženě přes čáru. (28 %) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tvrdá sousedská válka kde mě hodně překvapil Zac Efron. Je to v podstatě typická bláznivá americká komedie, která ale nepůsobí v celku až tak "light", nýbrž trochu zvláštním a až maniakálním dojmem. Pořád mi dělá problém přebrat si ten dojem v hlavě a říct jednoznačně ano/ne. Tak jako tak je to rozhodně další Rogenův zásah přímo do černého - strategicky vzato velmi dobrá myšlenka, precizně natočená. Výsledek: přes $250m celosvětově. A 73% z rottenů mi v tomhle případě padne víc než hodnocení zde. Jestli se kdy dostanu ke druhý projekci, tuším že bych možná zvýšil na 4*. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Zábavná blbost a jednoznačně nejhorší Stoller. "Poděkovat" za to může hlavně chabé zápletce, která je spíš námětem na jeden díl sitcomu než nosnou látkou na celovečerák, což dokazuje to, že se jedna situace v podstatě třikrát zopakuje (aniž by to dávalo moc smysl - finální party, kdy stačilo prostě zavolat děkance, nevěrohodnost toho, že by se sousedi takovou bandou hlučných zmrdů nechali ubratříčkovat) a aby se neřeklo, sem tam se do mixu vrznou i osobní linie, které jsou TOTÁLNĚ disfunkční, i na komedii povrchní (povinný manželský rozkol na... pět minut) a mimo (Rogenův kámoš a jeho pipka). Možná za to ale může mizerný střih, který vytváří dojem, že se extrémně moc materiálu vyhazovalo, a tak vztahy (hlavně profesní versus kalící stránka Franca a Efrona) v podstatě stojí hrozně dlouho na místě a pak se zničeho nic posunou úplně jinam. No a moc nepomáhá ani příliš okatý důraz na improvizaci, který možná zvládají Rogen s Francem a Efronem, ale na chudáka Rosie je při marné snaze dohnat raketového buřtíka podobně smutný jako sledovat ratlíka, jak dobíhá Ferrari. Geniální momenty (trampolína, dojení) to ale bez diskuze táhnou. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi sedla jak ušitá. Rogenovky jsou většinou 50 na 50 - někdy to vyjde, jindy je to trapnější a slabší kousek, ale tohle se prostě povedlo. Sekundující Efron, Rose Byrne a mladý Franco dodávají filmu šťávu, humor je nekompromisní, málem jsem se válel na zemi smíchem a větší meme movie aby člověk pohledal. Všichni si zde stěžují, ale já jsem nadšený. Pro milovníky Rogena povinnost a možná jeden z jeho nejlepších, ne-li úplně nejlepší, snímek. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to, že by mohla po dlouhé době vzniknout povedená, svým způsobem docela chytrá a hlavně zábavná komedie, která se nebojí přitvrdit. Bohužel skutek utek a film tak překvapí jen slušným Efronem, který je sice pořád barbínou, ale už umí i hrát. Na druhou stranou otráví Rogenem, který od začátku své kariéry, ani trochu nezměnil nic ze svých kreací a režisér nedokáže přijít s ničím, co by se dalo nazvat vtipem, nebo zábavou. To co pak divákovi zbude je jedna velká, nezábavná a trapná křeč. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • V Austrálii a Veľkej Británii bol film uvedený pod názvom Bad Neighbours, aby sa predišlo k zámene s austrálskym televíznym seriálom Neighbours (1985). (beso74)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii, a to od dubna do května 2013. (rafix)
  • Scéna, v ktorej dieťa sleduje Maca (Seth Rogen) a Kelly (Rose Byrne) počas sexu, nebola plánovaná. Pôvodne mala scéna skončiť po tom, ako ho Mac otočí, no keď režisér spozoroval, že sa na nich dieťa neprestáva pozerať, dal pokyn jednému z kameramanov, aby ho natáčali. Ak sa dobre započúvate, môžete počuť, ako sa na tom Rogen a Byrne smejú. (jedenzdvoch)

Související novinky

Zac Efron fasuje plovák

Zac Efron fasuje plovák

12.08.2015

Téměř neuvěřitelné se stává skutkem. Nejen že dostaneme celovečerní Pobřežní hlídku, ale vážně si v ní zahrají dva populární fešáci, kteří si úspěšně budují komediální kariéry. Jeden konec pláže bude… (více)

Reklama

Reklama