Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina nesmí zůstat sám. Plukovník americké námořní pěchoty Terry Childers řídí záchrannou akci, při které má dostat amerického velvyslance v Jemenu a jeho rodinu do bezpečí před muslimskými demonstranty. Když se demontrace vymkne kontrole, nařídí Childers ostrou střelbu ze střechy ambasády. Výsledkem je masakr, při němž zahyne osmdesát tři civilistů včetně žen, dětí a starců. Plukovník je doma obviněn z třiaosmdesátinásobné vraždy. Čeho se však ve skutečnosti dopustil? Opravdu podlehl neovladatelné zuřivosti? Anebo konal v sebeobraně? Jediným pomocníkem obviněného vojáka je jeho dávný přítel, čerstvě vysloužilý plukovník Hayes Hodges, který vděčí Childersovi za záchranu života ve vietnamské válce a který strávil většinu své služby jako vojenský právník... Americké soudní drama režiséra Williama Friedkina (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) pojednává s obvyklou mírou amerického patriotismu o zodpovědnosti velícího důstojníka v krizových situacích. Vzniklo podle námětu bývalého důstojníka americké námořní pěchoty a ministra vojenských námořních sil Jamese Webba. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Piri 

všechny recenze uživatele

Má to gule, tu ťažko hodnotiť akciu, keďže jadrom filmu je súdny proces. Ten má však medzery a niektoré súvislosti sú nevyjasnené a divák nemá šancu vidieť zákulisie ostatných postáv. Je to dramatické a aj napínavé, herecky je to výborné. Pearce je na tieto úlohy ako stvorený a tie jeho gestá stoja za to :) 70% ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Rules of engagement jsou velmi důležitým problémem, ale bohužel se jimi tento film vůbec nezabývá. Vše je dáno první pulhodinou, a za další zápletku může ukázkový padouch, a cílem je, aby jeden outsider ukázal, že je ten nejlepší právník na světě. Nic proti zrucne natočené zanrovce, ale název neodpovídá obsahu. Proto jen dvě hvězdy. ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Pro mě mírně nadprůměrné soudní drama spojené s prvky válečného filmu. Bohužel to kazí ten americký kýčovitý patriotismus, který oni prostě musí narvat kam jen můžou. Tommy Lee Jones a Samuel L. Jackson odvedli dobrou práci a jejich herecké výkony jsou standardní. Vybrat do role žalobce Guye Pearce byl hnusný kalkul, protože tento herec nepůsobí zrovna sympatickým dojmem, takže musí být hned jasné, ke komu se má divák přiklonit, byť by to mělo být jen podvědomě, což v tomto filmu moc nehrozí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Válečné (akční) a soudní (psychologické) drama v jednom, prolnutí žánrů mi v tomto snímku sedlo.. Tommy Lee Jones a Samuel L. Jackson to rozehráli skvěle, v rolích plukovníků jim to nesmírně seklo.. Příběh mužů, kteří zasvětili svůj život plnění rozkazů či velení záchranných akcí, mě vtáhl na první dobrou a ač nejsem voják, chovám úctu k čestným a statečným chlapům.. Beze zbytku věřím tomu, co bylo ve filmu zmíněno, kdo nebyl v akci, nepochopí.. K tomu velice zajímavá demonstrace manipulace, právnických kliček, informací vytržených z kontextu, zastrašování svědků, ztráta videokazety.. Nebýt toho s prominutím přiblblého konce, byla by to plná palba.. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

ďalšie súdne drama v ktorých sa američania zrejme vyžívajú. človek by pri takom hereckom obsadení čakal určite trochu viac. najväčšiu vinu nemajú na záverečnom rozpačitom dojme z filmu herci, ale skôr scénar, ktorý je miestami prekvapivo trápny a nudný. inak ide od slušné remeslo, avšak skorej by som povedal že to vyzerá ako film z produkcie hallmarku a nie nejaká hollywoodska veľkoprodukcia. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (21)

  • Akcent hercov, ktorí stvárňujú obyvateľov Jemenu, má charakteristický marocký nádych. (Arsenal83)

Reklama

Reklama