Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

janek85 

všechny recenze uživatele

Tady tohle je podlě mě nejdokonalejší Fantomas. Tady v tomto díle mi přišli herci jako vyspělejší a uměli to kvalitně zahrát. Hudba, ta byla u mě skoro na prvním místě, co se týče hodnocení, protože byla skoro dokonalá, hlavně při scéně, jak honili lišku. Efekty, ty byly dobré, hlavně na hradě. Atmosféra mi přišla hodně bojovná, až tajemná. Celkový dojem:Kvalitní, dokonalé, prostě skvělé.96%Přístupnost:Přístupné ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že atmosférou jednoznačne najsilnejší Fantomas. Už tá podzemná skrýša a všetko okolo Fantomasa je nesmierne atmosférické, keď sa k tomu pridá ešte britský strašidelný dom niekde na vidieku, režisérovi stačí doplniť toto kombo zopár vydarenými scénkami, v ktorých je Funés za toho najväčšieho blbca. V druhom desaťročí môjho života jedna z najzásadnejších komédií, ktoré v obľube dávali naše televízie. Pozretie po rokoch: Až teraz som plne docenil metaforu Fantomasa ako francúzskej vlády: "Tej oblude platím každý rok vysokú daň", "Ak nezaplatíte, zvýšia sa vám úroky", "Plánujem vytvorenie človeka, ktorý by žil bez hlavy", atď. Hm hm hm hm.... ()

Reklama

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl na mě působí tak, že je ze všech dílů brán nejvážněji a to je dobře. Celá série je Krimi Komedie s hororovými prvky, ale tento díl se mi líbí nejvíce. Dříve jsem měl radši Fantomas se zlobí, ale teď už radši tenhle Scotland Yard. Kdo ví jak by to dopadlo, kdyby se natočil ten čtvrtý díl. Jean Marais se spolu s Louisem De Funesem na plátně pěkně doplňovali, ale jinak se nesnášeli, no to už všichni víme . Jsou zde památné scény, hlášky a ..... oběšenci :D Jako fanda Fantomase a Louise De Funese nemůžu dát méně jak 5 hvězd. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Strašidla, mluvící koně, mizející oběšenci a posedlý nábytek. Třetí díl už je regulérní taškařice, ve které není po kriminálce téměř ani stopy. Taky už Jean Marais hraje sotva druhé, spíše však čtvrté housle a film naprosto opanoval sebestředný Louis de Funès. Z plátna skoro nesleze a je to dobře. Kdykoliv se totiž film musí opřít o příběh a nebo o vážnější chvilku, trochu to v něm zaskřípě. S pitvořícím se komisařem v záběru však chyby zázračně mizí a vůbec nevadí že se scénář v jedné fázi půl hodiny motá pořád dokola a celá zápletka je vycucaná z prstu a od A do Z zoufale samoúčelná. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Yes mayor! - Pane komisaři, mluvím docela dobře francouzsky. - Ó verry well, verry well mayor! Kvalitou něco mezi prvním a druhým dílem. Takže dokonalost! Až vtahující atmosféra mlhavého Skotska, úžasný komisař Juve (hlavně vyvolávaní duchů či závěrečná konfrontace tváři v tvář s Fantomasem, stojí za to) a Jean Marais ve své třetí dvojroli. Můj nejoblíbenější díl! Haló, je tu někdo? - Já přece. - Vy držte hubu! ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Fantomasovi muži unesou Hélène (Mylène Demongeot) a utečou v letadle. Fandor (Jean Marais) je pronásleduje na koni a skočí na palubu před tím, než letadlo vzlétne. Podobná scéna se objevila o 17 let později ve filmu Chobotnička (1983). (Jan.Kanak)
  • Když se Fantomas (Jean Marais) převléká za lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), nasadí si hnědé kontaktní čočky. Ale když bídák bojuje na náhorní plošině s MacRashleyho asistentem a ten mu stáhne masku, má Fantomas modré oči. Stejně tak, když Hélène (Mylène Demongeot) vykřikne a Fantomas se otočí, má modré oči. (pjotri)
  • Přestože se děj odehrává ve Skotsku, jsou ve filmu používaná auta výhradně s levostranným řízením. (pjotri)

Reklama

Reklama