Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Co k tomuhle dodat? Snad jen, že je obrovská škoda, že se De Funes s Marém nepohodli a nenatočili 4 díl - Fantomas v Moskvě. Páč věřím tomu, že i 4.pokračování by bylo legendární. Takle Fantomase završili na skotským hradě, což je sice taky hodně origoš nápad, ale ta Moskva by byla určitě zajímavější. Trochu mi tady vadilo, že se to celý odehrávalo na jenom místě. Na druhou stranu taková operace Artaban je již dnes kultovní hláškou :o). De Funes a jeho "přeludy" dávaj :o) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jelikož jde o pořád ten samý problém-dostat Fantomase- je třetí díl už jen opakováním už řečeného. Děj je ale přenesen do Skotska. Ve zdech starého hradu sledujeme komisaře Juva a jeho asistenta Bertranda jak svědomitě pátrají po věhlasném gansgterovi. Právě tahle dvojice, Juve a Bertrand, je nepochybně nejzábavnější, evidentně si spolu sedli. Dabing opět výtečný. 80% ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ze sluncem zalité Francie jsme se přesunuli do sychravého Skotska. Tahle změna prostředí Fantomasovi velmi prospěla. Alespoň jeho zločinost nabrala mezinárodních rozměrů. Vždyť Fantomas je přece zločinec světového formátu. Tady si našel nový způsob obživy. Od nejbohatších lidí chce daň za život. Prostě zaplatíš nebo zemřeš. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ujišťuji Vás, že jsem neuklidil žádného oběšence z Vašeho pokoje." Zmatenej komisař Juve uprostřed suchýho skotskýho humoru mě zase dost pobavil. Stejně jako génius zločinu na bicyklu. Jen jsem přitom sám sebe odhalil, že jsem asi levičák, když s Fantomasem souhlasím, že vybírat mimořádný daně od miliardářů a gangsterů nepovažuju za úplně špatnej nápad. Jen by se ty daně asi daly využít účelněji. Třeba by se daly věnovat nějaký politický neziskovce ke svržení nějaký vlády, která nechce dobrovolně vyměnit ropu za demokracii. No to je asi blbost, ať si je radši nechá Fantomas. Ten nadělá míň škod. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu pocit, že tak nějak není, komu fandit. Fantomasovi, který má představovat zlo? Bláznivému francouzskému poldovi? Ten anglický polda se ani nedostane k pořádnější scéně. Fandorovi a jeho dívce, kteří celou dobu nic, a pak najednou vědí, kam skočit? Takže nemáme, komu fandit, a do toho se objeví jeden logický nesmysl za druhým. Oč jde Fantomasovi? Zesměšnit Juveho? Nebo o tu daň za život? Ale pokud o daň za život, proč potom své mrtvoly dovedně tají a dokonce se za ně převléká? Jak potom může taková vražda být nějakým varováním, když o ní nikdo neví? A že se největší zločinci světa nedokáží domluvit na pořádném plánu, to je také tristní. Lokace jsou ale kouzelné - starý hrad, jízda postelí podzemím, ale celé to nemá hlavu a patu, jde jen o sled vzájemně nesouvisejících scének. Hodně se asi slibovalo i od honu na lišku, ale také mi nepřijde ta scéna nějak mimořádná. A co mne pobavilo, tak v úvodu jak Fantomas říká, že se posléze odstěhuje na jinou planetu. A během filmu hraběnka také naznačí, že Fantomas není z našeho světa. Takže vlastně koukáme i na sci-fi. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když se baví Fantomas (Jean Marais) na koni před začátkem honu s Fandorem (Jean Marais) a Juvem (Louis de Funès), má jeho kůň poměrně velkou lysinu na hlavě. Když pak vydává rozkaz pro Belzebuba, má lysinu podstatně menší. Když asistent lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) shodí Fantomase z koně, je pro změnu opět vidět obrovská lysina. A když Juve Fantomasova koně najde, má velikou lysinu, na rozdíl od okamžiku, kdy z něj Fantomas vysílal. (pjotri)
  • Pojem "deň - noc" sa nedodržiava pri záverečnej scéne, ktorá sa odohráva o polnoci, lenže vonku je viditeľne deň. (jakeer)
  • Pokud by někdo udělal Polaroidem fotku (např. prázdného stropu v pokoji komisaře Juveho), tuto fotku by nevytáhl z přístroje a někdo jiný, např. komisař Juve (Louis de Funès), by udělal další fotku (např. oběšence) přes tu první, zcela jistě by došlo ke dvojímu osvitu filmu a tím ke zničení obou fotek.. Film by byl přeexponován, fotka bílá, nepoužitelná a určitě ne tak kvalitní, jak jsme ji viděli ve filmu. (pjotri)

Reklama

Reklama